Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 x dit doen mensen in Bergen op Zoom die niet hiervandaan komen

Door Joost Verdult 1 augustus 2020

Bergenaren weten dat Bergen op Zoom een prachtige stad is, dat hoef je ons niet uit te leggen. Doordat je dagelijks of wekelijks langs historische trekpleisters zoals het Markiezenhof, de Gevangenpoort of Peperbus komt, vergeet je soms hoe mooi de stad aan ’t Scheld is. Maar wat doen mensen in Bergen op Zoom al ze niet van hier komen? Op Instagram laten veel toeristen dat maar al te graag weten. 

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Net als in Parijs

Een beoordeling die de inwoners van Bergen op Zoom in hun zak kunnen steken! Als jouw stad vergeleken wordt met een andere stad, dan is een enorm compliment. Vooral als het vergelijkingsmateriaal de Franse hoofdstad is. Merci!

Markiezenhof

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

MOOI MARKIEZENHOF 🏰, groeten uit BERGEN OP ZOOM (2) Machtig mooi dit Markiezenhof, een gotisch stadspaleis uit 1485 waar de markiezen van Bergen op Zoom resideerden. We zijn onder de indruk van de gebouwen en tuinen, die ondanks hun hoge leeftijd in bijzonder goede staat zijn en een mooie indruk geven van het leven aan het hof in de 15e eeuw. Echt de moeite waard om te bezoeken, zeker ook met kinderen. Het exterieur is al een plaatje en binnen zijn meerdere stijlkamers en tentoonstellingen te zien. De holografische markiezin van 13 jaar oud en de grote maquette van Bergen op Zoom in de 18e eeuw maken de grootste indruk op onze kids. Een lunch in het stijlvolle museumcafé is trouwens iets wat je jezelf zou moeten gunnen. Tot ontsteltenis van onze kinderen hebben ze buiten een behoorlijk aantal kanonnen 💣 ondersteboven in de grond gestopt. Als een soort stormram om de gebouwen te beschermen. M’n zoontje ziet mogelijkheden: “Hebben ze zo veel kanonnen, dat ze deze over hebben mama? Ik wil er wel één!” 🤣🤣 . O ja, we zijn dus op CITYTRIP 2 x BRABANT met onze kids (Nederland én België). We ontdekken de mooie plekken én hoe kinderen die ervaren. Wens ons succes 😉 #glowingplaces #livingwithkids #thisisholland #citytrip #inbrabant #BergenopZoom #ondernemendevrouwen #artofvisuals #instanetherlands #historicalplaces #exploretocreate #entrepreneurlife #everything_imaginable_ #travelgram #createcommune #urbanexplorer #beautifuldestinations #stayandwander #wanderlust #urbanromantix #travelgram #heritage #urbanphotography #urbexphotography #erfgoed #bestdiscovery #places_wow #onsbrabant #bestplacestogo #placestovisit

Een bericht gedeeld door Sandra Poelman (@glowingplaces) op

Als Bergenaar weet je dat het Markiezenhof mooi is, als buitenstaander ben je er waarschijnlijk ondersteboven van. Sandra, de vrouw achter de Instagrampagina, vindt een bezoek aan het oude stadspaleis meer dan waard. Óók met kinderen. Daarnaast was ze onder de indruk van de bouwwerken, de tuinen en hoe goed het geheel onderhouden wordt.

Oudste monument

Als we het bericht van Kerstin geloven, is ze onder de indruk van het oudste monument van de stad. Waar dat is, hoeven je niet meer in te fluisteren: het gaat natuurlijk om de Gevangenpoort.

Absoluut geen hondenweer

De persoon achter de Instagrampagina Lord the Wire Foxterrier is geboren in Cantabrië (Spanje), woont in het Zweedse Malmö en was in augustus 2019 in Bergen op Zoom. Aan de hangende tong van de hond te zien én aan de begeleidende tekst van de Instragrampost, kunnen we opmaken dat het tijdens de fotoshoot voor het stadhuis behoorlijk warm was.

Blik op de horizon

Als je in Bergen op Zoom bent als toerist, zijn er een aantal dingen die je eigenlijk gedaan moet hebben. De Peperbus beklimmen en van het uitzicht genieten is daar zo’n voorbeeld van. Tegenwoordig ziet de Grote Markt er alleen een tikkeltje anders uit. Door de coronamaatregelen, en de anderhalvemeterregel die daaraan gekoppeld is, is het hoofdplein van de stad veranderd tot één groot terras.

Met de bloemenmand

Hoe je een toerist in Bergen op Zoom herkent? Makkelijk: zoek naar de picknickmand met bloemen en een grote hoed. Als de persoon dan ook nog naar de lucht kijkt alsof er overdag vallende sterren te zien zijn, weet je zéker dat het om een toerist gaat.

Herinneringen ophalen

De persoon van dit Instagramaccount heeft mooie herinneringen aan de tijd dat ze in Bergen op Zoom woonde. Ook hebben de ouders van deze Instagrammer in Bergen op Zoom hun laatste rustplaats gevonden. In verschillende opzichten dus een bijzondere stad voor haar.

Prachtige natuur en mooie architectuur

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dansen op de sterren en vier seizoenen in een nacht. Dit is een seconde, los zijn van de zwaartekracht. Lopen op het water, zonlicht zien voor dag en dauw…. Oh Marco, wat ben je goed. ⠀ ⠀ Hier zie je Fort De Roovere & @visitbrabant op haar best: prachtige natuur, mooie architectuur en dat allemaal op een boogscheutje van Bergen op Zoom, een gezellig stadje vol gekke verhalen. ⠀ ⠀ Waarom dit stadje net over de grens ook jouw bezoekje waard is, moet je maar eens lezen op de blog. Yannick schreef er een schoon stukje over, na het vernissen van ons dak. Of waarom jij misschien ook maar eens #visitbrabant op je reisagenda moet zetten. Check de blog maar. ⠀ ⠀ #visitholland #bergenopzoom #fortderoovere #aangenaambergenopzoom #nederland #visitnederland #visit_nl #holland #natuurephotography #mosesbrug #architectuur #landscape #architecture #landscapearchitecture #brabant #reis #reizen #staycation #shortescape #noorderburen

Een bericht gedeeld door Soms Ook Heimwee (@somsookheimwee) op

De persoon achter het reisblog Soms Ook Heimwee vindt Bergen op Zoom (en de omgeving) een bezoekje waard. Met prachtige natuur, mooie architectuur en een gezellig binnenstad, raadt de Belg ons Bergen op Zoom zéker aan.

Lees meer:

werken bergen op zoom

5 x reviews over Bergen op Zoom die niet zo aangenaam zijn om te lezen

Wat van jezelf is, dat vind je vaak automatisch beter. Hetzelfde geldt voor onze eigen stad. Want se...
De grote Markt peperbus fietser lantarenpaal terras

Dit horen Bergenaren als ze zeggen dat ze uit Bergen op Zoom komen: ‘Ligt in Zeeland toch?’

Je herkent het vast: als je vertelt dat je uit Bergen op Zoom komt, reageert je gesprekspartner vaak...
doen bergen op zoom leefbaarheid bergen op zoom Markiezenhof (24) beursplein

Da’s apart! 5 x gekke/grappige/maffe reviews over Bergen op Zoom

Sommige mensen maken er een ware sport van om de meest nutteloze of grappige recensies te schrijven....
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.