Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van doneeractie tot zoeken naar een nieuwe plek: zo gaat het nu met Circus Barani

Door Redactie indebuurt 21 oktober 2020

Ging het circus in eerste instantie nog wel door, vorige week werd bekend dat circus Barani geen voorstellingen mag houden op de Kijk in de Pot in Bergen op Zoom. Dit in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. Na dat nieuws werd het circus overspoeld met giften en donaties. Een inwoner van onze stad startte een inzamelingsactie en mensen kwam massaal langs om eten en drinken te brengen. 

In een week tijd is er een hoop gebeurd. Circusdirecteur Robert Zinnecker zag het vorige week somber in: “We hebben nog €200,-  euro in de kassa en voor twee dagen hooi. Als dat op is, heb ik geen idee hoe het verder moet. We hebben niet eens meer geld voor brandstof.” Vandaag de dag heeft de doneeractie voor het circus ruim €12.000,- opgebracht en komen bedrijven en inwoners nog dagelijks langs met voedsel voor de dieren.

Nieuwe plek om te staan

De circusmedewerkers maken zich wel zorgen over een ander probleem. Op dit moment zijn ze namelijk nog op zoek naar een plek waar ze met hun woonwagens en dieren naartoe kunnen, zo geeft circusartieste Amber Blokker in Hart van Nederland aan. “We zijn heel blij met alle donaties die we hebben gekregen”, vertelt ze. Toch blijft het een onzekere tijd. “Als wij nog geen nieuw plekje hebben, en wel weg moeten, staan we op straat. Met een heel circus en met de dieren… dat kan niet. Wij zijn heel druk op zoek naar een plekje waar wij naartoe kunnen.”

Op Facebook laat het circus weten: “Mocht u wat beschikbaar hebben of weten alle tips zijn welkom! Er moet enkel stroom en water aanwezig zijn. Wie weten vinden we iets via deze weg.”

Lees ook:

Circus Barani bergen op zoom stadspark park kijk in de pot kiek in de pot

Circus gaat niet door, circusdirecteur radeloos: ‘Geld voor brandstof hebben we niet eens meer’ 

Ging het circus in eerste instantie nog wel door, maar werd de najaarskermis gecanceld, na de persco...
nieuw prins bergen op zoom kindervastenavend 2020 prins nilles III 3

Niet op het Bleekveldje, maar voor de buis: nieuwe Prins wordt digitaal bekendgemaakt

Oh jongens, wie wordt de nieuwe Prins(es)? Het houdt de gemoederen al een tijd bezig. Net zoals de v...
google streetview mysterie

Aha! Dit is waarom sommige Bergse huizen geblurd zijn op Street View

Je bent vast wel eens virtueel door je eigen straat gelopen via Google Street View. Hartstikke leuk,...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.