Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tijdelijke mobiele coronateststraat in Bergen op Zoom: ‘Specifiek voor bezoekers van moskee El-Feth’

Door Emilie Klasen 4 augustus 2020

Op basis van de laatste besmettingscijfers in Bergen op Zoom hebben de GGD, de gemeente en het bestuur van de El-Feth moskee besloten om een mobiele teststraat in te richten. De teststraat is specifiek bedoeld voor bezoekers van moskee El-Feth en hun naasten. Ondanks dat de moskee volgens eigen zeggen vanaf de eerste dag alle voorzorgsmaatregelen serieus heeft genomen, zitten er onder de besmette personen verschillende bezoekers van moskee El-Feth en/of hun naasten.

Uit voorzorg heeft het bestuur van moskee El-Feth afgelopen weekend besloten om de moskee tijdelijk te sluiten. Om verdere verspreiding tegen te gaan en bezoekers van de moskee de mogelijkheid te bieden om zich snel te laten testen, komt er een mobiele teststraat. Deze teststraat komt op donderdag 6 en vrijdag 7 augustus aan de Wattweg te staan. Mensen kunnen hier terecht op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.oo tot 13.00 uur. De teststraat is specifiek bedoeld voor bezoekers van moskee El-Feth en hun naasten.

Oproep locoburgemeester

De dringende oproep van locoburgemeester Barry Jacobs aan deze doelgroep is om zich bij deze mobiele teststraat te laten testen. “Dat kan zonder afspraak bij coronagerelateerde klachten zoals verkoudheid, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts. Verder wijzen we alle Bergenaren nogmaals op de maatregelen van de Rijksoverheid en het RIVM: houd altijd 1,5 meter afstand, neem je hygiëne serieus, blijf thuis als je klachten hebt en laat je dus zo snel mogelijk testen. Alleen samen kunnen we het virus indammen.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

De El Feth moskee
De El Feth moskee. Foto : ANP/Phil Nijhuis

Virus indammen

Het bestuur van de moskee is blij dat er zo snel een teststraat komt. “Wij hebben alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen altijd in acht genomen en zullen dat blijven doen. Zo desinfecteert iedere moskeebezoeker zijn/haar handen bij binnenkomst, wordt iedereen geregistreerd bij meer dan 100 bezoekers en is de moskee van binnen ingericht op 1,5 meter”, aldus de woordvoerder Najib El-Allouchi. “We hopen dat we door de komst van deze tijdelijke teststraat het virus razendsnel kunnen indammen.”

Lees ook:

corona 1,5 meter afstand geen handen schudden houd afstand albert heijn supermarkt

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers van Bergen op Zoom

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuw...
coronabesmettingen in Bergen op Zoom corona bergen op zoom nieuwe koopwoningen peperbus grote markt corona terras terrassen parasol bergen op zoom kerk

Gemeente en Bergse horeca-afdeling roepen op: ‘Blijf de coronamaatregelen serieus nemen’

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Bergen op Zoom en de gemeente Bergen op Zoom roepen de b...
coronatest bergen op zoom

Je laten testen op corona: vanaf september hoef je niet meer naar Breda of Goes

Wil je op dit moment een coronatest laten afnemen? Dan moet je als Bergenaar uitwijken naar Breda of...

adv.