Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bespaar geld: zo krijg je van de gemeente subsidie voor energiebesparende maatregelen

Door Joost Verdult 16 januari 2020

Elektrische auto’s, windmolens en led-lampen: duurzaamheid vind je bijna overal waar je kijkt. Is 2020 het jaar dat jij van grijs naar groen gaat? Dan wacht je een milieuvriendelijke toekomst. Het goede nieuws: van de gemeente Bergen op Zoom kan je subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen in huis.

Hoe dat zit? De gemeente Bergen op Zoom krijgt in totaal 342.100 euro subsidie in het kader van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Deze zak met geld heeft gemeente aangevraagd bij het Rijk. Hierdoor kunnen huiseigenaren in 2020 verschillende kleine aanpassingen doorvoeren in hun woning. Van led-lampen tot radiatorfolie en tochtstrippen tot leidingisolatie: met hulp van de gemeente maak jij je woning stap voor stap een stukje groener.

Advies over duurzaamheid

De subsidie van de gemeente Bergen op Zoom wordt daarnaast gebruikt om huiseigenaren advies te geven over duurzame en energiebesparende maatregelen. Denk daarbij aan dak-, raam- en gevelisolatie. Ook op het gebied van woningisolatie en zonnepanelen zijn er verschillende mogelijkheden. Om erachter te komen welke duurzaamheidsslag het best bij jouw situatie past, organiseert de gemeente in 2020 verschillende informatieavonden. Waar en wanneer deze bijeenkomsten zijn, vind je op duurzaambergenopzoom.nl.

Alles over groen

Het regionaal energieloket en de Stichting Energietransitie Bergen op Zoom (STEB) voeren de activiteiten van de Regeling Reductie Energiegebruik uit. Wil jij alles weten over het klimaatbeleid, energietransitie en biodiversiteit? Ook op duurzaambergenopzoom.nl lees je alles over een duurzame leefomgeving.

Lees meer:

natuur natuurfoto's bergen op zoom bos heide

Sit back and relax: 5 x fijne natuurfoto’s in Bergen op Zoom

Oh, wat is toch heerlijk om af en toe een frisse neus te halen en een flinke wandeling te maken in e...
Gemeentelijke belastingen Bergen op Zoom parkeren

Gemeentelijke belastingen in 2020: dit ga jij betalen

Rioolheffing, afvalstoffenheffing of hondenbelasting: om Bergen op Zoom leefbaar te houden, betalen ...
luchtfoto's leefbaarometer bergen op zoom

Fijn wonen: zo scoren de wijken in onze gemeente op het gebied van leefbaarheid

Heb je wel eens van de Leefbaarometer gehoord? Met de graadmeter geeft het Ministerie van Binnenland...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.