10 plannen om Bergen op Zoom nog mooier te maken

Aangeboden door Gemeente Bergen op Zoom 27 februari 2018

Natuurlijk zijn wij gek op onze bourgondische stad. Dat maakt het fijn om hier te wonen. Toch duiken we 21 maart weer naar de stembus om te kijken welke politieke partij onze stad nog mooier kan maken. Om je in dat besluit te helpen, vroegen wij alle deelnemende partijen naar een aantrekkelijk plan. Tien x zo wordt Bergen op Zoom nog mooier:

<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶

GBWP: Maak Binnenschelde toeristische toplocatie

binnenschelde

GBWP is voorstander van een toeristische toplocatie voor de Binnenschelde. Dat trekt meer toeristen en is goed voor onze inwoners! Het rondje Binnenschelde wordt snel afgerond zodat fietsers, (hard)lopers, skeelers en scootmobielers van de omgeving kunnen genieten. De waterkwaliteit wordt flink verbeterd. Het strand wordt uitgebreid vanaf De Schelp tot aan het Kompas, er komen buitendouches en waterpunten. Het Tuureluur-strandje krijgt een onderhoudsbeurt en de Boulevard wordt schoner en veiliger. Er komt een watersportcentrum voor waterskiën en bootjes, en we stellen alles in het werk om een grote recreatieve trekker naar de Boulevard te halen. Hierbij kun je denken aan een indoor kartbaan of skicentrum!

Steunpunt Bergen op Zoom: Meer toffe winkels en restaurants

sumo-breda-36

Steunpunt Bergen op Zoom lijkt het een geweldig plan om in onze binnenstad een leuke winkelketen te hebben, speciaal voor jonge vrouwen. Zo hadden ze gesprekken met een aantal vrouwen en daaruit kwamen deze suggesties:

  • Lush, voor handgemaakte cosmetica
  • Sumo, een sushi restaurant
  • Levis, verkoop Levis artikelen
  • Flying Tiger francise, decoratieve lifestyle winkel

Deze winkels op een rijtje kunnen zowel voor de binnenstad als voor de doelgroep een succes zijn.

SP: Gratis toiletten in de binnenstad

openbare-toiletten-bergen-op-zoom2
Foto: ANP

De SP is voorstander van gratis toiletten in de binnenstad. Tijdens Vastenavend kunnen mannen overal gebruikmaken van de plaszuilen, maar vrouwen en kleine kinderen zijn aangewezen op de drukke toiletten in de cafés. De SP ziet graag dat er voldoende gratis toiletvoorzieningen in de binnenstad komen, ook buiten Vastenavend. Zo kunnen vrouwen, kinderen en patiënten met darm- en blaasproblemen fatsoenlijk naar het toilet. Daarnaast doet de SP een oproep aan winkeliers in de binnenstad, laat mensen gebruikmaken van het toilet in winkels!

VVD: Goed voorbereid op de toekomst

kids-school
Foto: Pexels

De VVD wil dat mensen kunnen blijven werken als ze kinderen hebben gekregen. De geboorte van je kind mag namelijk niet een gedwongen einde van je carrière betekenen. Je wilt kunnen vertrouwen op goede opvang dichtbij en in een vertrouwde omgeving. Basisscholen, peuter- en kinderopvang brengen we daarom zoveel mogelijk onder één dak. Alle partners werken daar samen aan de brede ontwikkeling van onze kinderen. Een goede voorbereiding op de toekomst staat wat de VVD betreft voorop. De VVD zet in op een generatie die goed kan lezen en schrijven: elke basisschool krijgt een bibliotheek en ondersteuning van taalconsulenten.

CDA: Veilig rondje Binnenschelde

hardlopen
Foto: Pexels

Het CDA wil werk, werk voor iedereen. Meer vrouwen in bestuurlijke functies. Goede arbeidsparticipatie verdient de volle aandacht, waarbij kwalitatief goede en betaalbare opvang een voorwaarde is. Het CDA wil het makkelijker maken voor ouders om hun werk en de zorg voor hun kinderen te combineren.

Vrouwen verdienen het om zich goed en veilig te ontspannen. Het veilig een rondje kunnen joggen rondom de Binnenschelde, maar ook ’s avonds veilig kunnen joggen en de hond uitlaten. En veilige aanlooproutes naar de parkeergarage achter de Grote Markt. Gewoon de deur uit zonder lastig gevallen te worden.

Groenlinks: Bergen op Zoom als Stad van Verhalen

katrientje

Bergen op Zoom profileert zich al enige tijd als Stad van Verhalen, naar aanleiding van een samenwerkingsverband tussen verschillende lokale ondernemingen, stichtingen en inwoners. Zo wil de gemeente de binnenstad aantrekkelijker te maken voor jonge gezinnen en recreatief toerisme. Groenlinks juicht dergelijke initiatieven toe. Ondertussen kampt de gemeente nog altijd met veel leegstand. Bevlogen burgers die zich willen verenigen in een woon-werkcollectief met een publiek-maatschappelijke functie moeten daarom gesteund worden om nieuwe, dynamische woon- en samenwerkvormen in die panden te ontwikkelen. Dat kan bijvoorbeeld in het ‘Katrientje’.

Lijst Linssen: meer variatie in de stad

speeltuin vrouwenhof

Lijst Linssen wil dat bezoekers zich vooral op hun gemak voelen in de stad. Bijvoorbeeld door speciale kinderopvangplaatsen te creëren. Zo kunnen vrouwen meer ontspannen winkelen. Ook meer kinderspeelplaatsen in de stad. Samen met projectontwikkelaars en Sterck willen ze kijken naar de mogelijkheden om meer variatie aan te brengen in het winkelbestand. Er moeten meer schone, openbare toiletten voor vrouwen komen. Met name jonger publiek komt vaak met de fiets naar de stad, zeker als ze ’s avonds ook gezellig op een terrasje willen zitten. Lijst Linssen vindt daarom dat er voldoende veilige fietsparkeerplaatsen moeten komen.

BSD: Vergroten van baankansen

bergen op zoom plannen
Foto: Pexels

Door de economische crisis zijn veel banen verloren gegaan. Zo kregen nieuwe starters ook minder kans om zich te bewijzen. Daarom stelt de Bergse Sociaal Democraten voor om een campagne op te zetten voor jongeren tussen de 25 en 35 jaar om hun CV een boost te geven. Dit willen ze doen door deze jongeren te koppelen aan een coach uit de praktijk. Daarnaast zal de praktijkcoach een ontwikkelingsmogelijkheid in de vorm van een stage op maat aanbieden. De BSD stelt dat deze taak uitgevoerd wordt door de ISD Brabantse Wal. De doelgroep die een uitkering ontvangt van de ISD Brabantse Wal zal verplicht zijn deze stage te doen.

D66: Een fijnstofvrije stad dankzij meer groene gevels

bergen-op-zoom-nog-mooier-maken

D66 Bergen op Zoom zet in op duurzaamheid op drie manieren: meer groen, sociale samenhang en leefbaarheid en innovativiteit. Ze willen iets doen aan het fijnstof in de gemeente. Fijnstof is slecht voor de gezondheid. Het heeft ook nadelige gevolgen voor zwangere vrouwen en het geboortegewicht van hun baby’s volgens onder andere TNO. Daarom wil D66 dat de binnenstad vrij is van vrachtverkeer en vieze diesels. Daarnaast moet de gemeente samen met buurtbewoners actief werken aan meer groen in de wijk met speciale aandacht voor versteende wijken en voor de binnenstad. In de binnenstad willen ze dat de gemeente ‘hangende tuinen’ en groene gevels promoot, waaronder fijnstofetende planten (want die bestaan!). Daartoe behoort ook een speciale soort kamperfoelie.

PvdA: Gratis bewaakte openbare toiletten

openbare-toiletten-bergen-op-zoom3
Foto: ANP

De PvdA Bergen op Zoom heeft zich in 2017 als één van de eerste sterk gemaakt voor openbare toiletten in de binnenstad. De PvdA Bergen op Zoom vindt dat deze voorziening voor iedereen, bijvoorbeeld een verschoningsruimte voor kinderen en een invalidentoilet, toegankelijk moet zijn. Tijdens het winkelen, tijdens het uitgaan en tijdens Vastenavend met permanent toezicht.

Weet je het nu nog niet? 

Ontdek met de Stemhulp welke partij het beste bij jou past. Dat kan via deze link

Gemeente Bergen op Zoom gemeentediensten

Nu gesloten09:00 - 13:00

Jacob Obrechtlaan 4, Bergen op Zoom

Bekijk meer:gemeentediensten
<< < Pagina 1 / 11 >
⟵ swipe swipe ⟶