Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: wonen op een camping in Bergen op Zoom?

Door Joost Verdult 12 juli 2019

De huizenmarkt begint beetje bij beetje aan te trekken. Toch betekent dat niet dat je na je eerste bezichtiging direct een woning hebt. Een hypotheek krijgen, potentiële kopers die elkaar overbieden en woningen die niet aan je verwachtingen voldoen: soms valt de huizenjacht niet mee. Als plan B besluit je je biezen te pakken en voor een lange tijd in een caravan te wonen. Misschien trekt de woningmarkt in de tussentijd wel bij. Maar mag dat, wonen op een camping?

Speurend op het internet kwamen wij uit bij de website van de gemeente Bergen op Zoom. Wat denk jij, mag je wonen op een camping? Het antwoord van de gemeente: nee, dat is verboden. Of als je van plan was om op een parkeerterrein te wonen, moeten we je teleurstellen. Ook dit is niet toegestaan.

Wonen op de camping: waarom niet?

De gemeente is op hun website duidelijk: permanent wonen op een camping, dat mag niet. Volgens de lokale overheid zijn (sta)caravans of chalets alleen bedoeld voor kort verblijf. Wanneer mensen er toch voor een lange tijd intrekken, vreest de gemeente voor overlast. Daarom houden verschillende overheidsinstantie binnen de gemeentegrenzen campings en kampeerterreinen in de gaten. Met als doel: een camping is voor vakantie, niet om te wonen.

Mensen die zich niet aan de regels houden

Mocht de gemeente meldingen binnenkrijgen of zelf vermoedens hebben? Dan kunnen zij de hulp inschakelen van hulptroepen zoals de brandweer of politie. Heb je een vermoeden dat mensen zich niet aan de regels houden of heb je er zelf last van personen die permanent op een camping wonen? In eerste instantie kan je dan volgens de gemeente Bergen op Zoom het best de eigenaar van de camping of kampeerterrein aanspreken. Hij of zij is tenslotte de eindbaas. Haalt dit niks uit of denken jullie samen dat het beter is om deze informatie door te zetten? Dan kan je via deze manier een melding doen van overlast.

Lees meer:

container pasen

MAG DAT: je container aanbieden voordat je op vakantie gaat?

Langzaam maar zeker komt de zomervakantie steeds dichterbij. Een dag voordat je met de caravan naar ...

MAG DAT: als straatmuzikant gewoon optreden op straat?

Een man op een accordeon of een singer-songwriter tussen het winkelend publiek. We zien het niet vee...
begrafenis begraafplaats urn as uitstrooien

MAG DAT: overal de as van een overledene uitstrooien?

De meeste mensen hebben wel een idee wat zij willen na hun dood: begraven of gecremeerd worden. Somm...

Meer over

Gemeente Wonen

adv.