Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zomaar een inrit aanleggen bij je huis?

Door Joost Verdult 6 februari 2020

Onlangs heb je een nieuwe auto gekocht en het liefst zet je de nieuwe wagen zo dicht mogelijk tegen je gevel aan. Je besluit om een inrit aan te leggen, je voortuin is tenslotte toch groot genoeg. En extra gemakkelijk: doordat het een elektrische auto is, kan je de oplaadpaal lekker dicht bij je huis zetten. Maar mag je in Bergen op Zoom zomaar een inrit aanleggen?

We zijn weer aangekomen bij de mitsen en maren. Ja, je mag in Bergen op Zoom een inrit aanleggen, maar wel pas als je een omgevingsvergunning  hebt. Of je de inrit van de weg naar je garage of van de weg – via een sloot – naar je garage wilt trekken, volgens de gemeente heb je altijd een omgevingsvergunning nodig.

Goed om te weten

Wanneer je een vergunning aanvraagt, betekent niet automatisch dat je een vergunning krijgt. Er wordt gekeken naar de veiligheid van de medeweggebruikers, het in standhouden van de openbare parkeergelegenheid of het beschermen van de groenvoorziening in de gemeente. Ook het aanzien van de omgeving, in combinatie met het aantal uitritten, telt mee. Wanneer een van die zaken niet gegarandeerd wordt, bestaat de kans dat je geen vergunning krijgt. Zeker wanneer je een inrit wilt aanleggen die uitkomt op een drukke weg, is het aannemelijk dat de gemeente Bergen op Zoom de vergunning weigert.

Aanvragen van een de vergunning

Wil je in Bergen op Zoom een inrit laten aanleggen? Dan kosten niet alleen de stenen, maar ook het aanvragen van de vergunning geld. In onze gemeente gaat het om 384,50 euro. In de meeste gevallen hoor je binnen acht weken of je de vergunning krijgt of niet. Handig om te weten: doe via het omgevingsloket de vergunningcheck en achterhaal in welke gevallen je een vergunning nodig hebt. Heb je er een nodig? Dan vraag je deze via dezelfde website eenvoudig aan.

Lees meer:

trouwambtenaar trouwen bergen op zoom stadhuis september bergen op zoom

MAG DAT: een bekende tot trouwambtenaar benoemen?

De jurk is uitgekozen, de uitnodigingen zijn verstuurd en de bestelling voor de taart ligt bij de ba...
riool bergen op zoom bakken vlees biefstuk braden pan koken vlees vet

MAG DAT: vet of olie door het riool spoelen?

Nadat het toetje op is en de borden van tafel worden gehaald, kan de afwas beginnen! De groente die ...
buurtpreventie bergen op zoom

Spelregels rond WhatsApp-groep buurtpreventie: dit kan en mag je doen

Weet jij wat je moet doen als een onbekende man 's avonds bij je buren naar binnen gluurt, terwijl z...

adv.