Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT? Je camper of caravan voor de deur parkeren?

Door Irma van Schaijk 19 juli 2019

Regels: Je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je je caravan of camper voor de deur parkeren?

Het is zomervakantie en al lange tijd prachtig weer. Dat betekent dat de caravan weer van stal kan worden gehaald voor het nodige poets-, reparatie- en inpakwerk. Maar nu vroegen wij ons af: hoe lang mag dit favoriete kampeermiddel eigenlijk in de straat staan?

Drie dagen

Precies drie dagen. In Bergen op Zoom mag je caravans of aanhangers niet langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg laten staan. Dus ook niet op het openbare parkeerterrein voor je eigen deur. En nee slimmeriken: het is niet de bedoeling dat je ‘m eventjes weghaalt en dan weer drie dagen neerzet. Campers vormen een andere categorie en mogen als normale auto’s in parkeervakken worden gezet.

Eigen parkeerplaats

Let op: we hebben het hier over een openbare plaats op de weg. Heb je een eigen oprit of een eigen parkeerplaats dan is het natuurlijk een heel ander verhaal. Dat is toegestaan, tenzij er een gevaarlijke situatie ontstaat.

caravan
Foto: Pixabay

Parkeerlimiet

De reden voor dit parkeerlimiet? Een gebrek aan parkeerplaatsen en de verstoring van het uitzicht in de straat. Mocht je hem nou toch langer voor de deur willen parkeren, dan kun je proberen een ontheffing aan te vragen bij de gemeente.

Geen paniek

Geen paniek: laat je je camper of caravan zonder toestemming een paar dagen langer aan de weg staan, dan slingeren ze je heus niet direct op de bon. Je krijgt eerst een waarschuwing van de gemeente. Verplaats je je mobiele vakantiemiddel dan nog niet, dan kan er een boete worden uitgeschreven of je caravan of camper wordt weggesleept (en de kosten moet je zelf betalen). Maar zover laat je het vast niet komen.

Lees ook:

Caravan camping

MAG DAT: wonen op een camping in Bergen op Zoom?

De huizenmarkt begint beetje bij beetje aan te trekken. Toch betekent dat niet dat je na je eerste b...
container groene bak bergen op zoom

MAG DAT: je container aanbieden voordat je op vakantie gaat?

Langzaam maar zeker komt de zomervakantie steeds dichterbij. Een dag voordat je met de caravan naar ...
geveltuin-d

MAG DAT: zomaar een bankje op de stoep voor je huis zetten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...

Meer over

Gemeente

adv.