Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: bloemen in het wild plukken in Bergen op Zoom?

Door Emilie Klasen 16 augustus 2019

Ben je lekker aan het wandelen door Bergen op Zoom, kom je opeens prachtige bloemen tegen in het wild. Wat doe je dan? Plukken of laten staan? Wij vroegen ons af: mag je zomaar wildbloemen plukken om thuis in een vaasje te zetten? Hierbij het verlossende antwoord. 

In onze stad zijn er verschillende parken, perken en plantsoenen te vinden. In de lente- en zomermaanden zie je dan ook de meest uiteenlopende planten en kleurrijke bloemen in bloei. Een mooi zicht! Wat zijn eigenlijk de regels betreft het wildplukken van bloemen in Bergen op Zoom? Mag je altijd een bosje meenemen om in je woonkamer te zetten, of ben je dan illegaal bezig?

Wildplukken in Bergen op Zoom

De website van Staatsbosbeheer geeft antwoord: “Wildplukken is volgens de wet feitelijk niet toegestaan, maar op kleine schaal en voor eigen gebruik en op eigen risico staat Staatsbosbeheer wildpluk toe. Staatsbosbeheer beschouwt het op grote schaal en/of commercieel plukken als diefstal en/of beschadiging van zijn terrein.”

Foto: Jurgen Kwisthout

Oké, helder. Wil je dus een paar bloemen plukken voor eigen gebruik, dan is dat geen probleem. Wel moet je natuurlijk respectvol omgaan met groenvoorzieningen en ervoor zorgen dat iedereen op zijn eigen manier kan blijven genieten van de natuur. Ook de gemeente Bergen op Zoom staat achter de uitleg van Staatsbosbeheer.

Wildboeket voor thuis

Dus zie je de volgende keer een mooie bloem staan? Dan mag je het in principe meenemen, zodat je er ook thuis van kan genieten. Of laat hem lekker staan, zo kan iedere Bergenaar er naar kijken.

Lees ook:

Fietsenstalling (1) fietsen station ns fiets parkeren

MAG DAT: overal in de binnenstad je fiets neerzetten?

Stel: de moeder van je wederhelft is vandaag jarig, maar je bent het helemaal vergeten. Als ideale s...
AED Bergen op Zoom

De vraag van vandaag: mag iedereen in Bergen op Zoom zomaar een AED gebruiken?

Je hoopt het kastje met een groen logo en de tekst 'Automatische Externe Defibrillator' (AED) nooit ...
bos honden bergen op zoom Vuilnisbak (1) prullenbak verboden honden

MAG DAT: overal je hond los laten lopen in Bergen op Zoom?

Je hebt de puppycursus netjes gevolgd, je hond luistert ontzettend goed en elke uitlaatronde aanlijn...

Meer over

Gemeente

adv.