Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goede vraag: in welke container gooi je de vuile kattenbakvulling weg?

Door Joost Verdult 8 november 2019

Omdat je buurman waarschijnlijk niet zit te wachten op een verse behoefte van jouw kat in zijn tuin, heb jij een kattenbak aangeschaft. Netjes graaft jouw kat zijn nummer één of twee onder en wanneer de bak ‘vol’ is, gooi jij de inhoud van het kattentoilet weg. Maar weet jij wat de gemeente Bergen op Zoom voorschrijft als het gaat om het weggooien van kattenbakvulling?

Het antwoord op deze vraag is te vinden op de Afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal, waar je van de website van de gemeente naartoe wordt geleid. Om erachter te komen hoe je de kattentoiletkorrels in Bergen op Zoom moet weggooien, typ je in de zoekbalk ‘kattenbakvulling’. Wat blijkt? Volgens Milieu Centraal mag kattenbakvulling alleen bij het restafval gegooid worden.

Plantaardige en biologische kattenkorrels

Hoe zit het dan met de ecologisch verantwoorde kattenbakvulling, mag die in Bergen op Zoom dan ook niet in de gft-bak gegooid worden? ‘Nee’, zo is het antwoord van de Afvalscheidingswijzer. Hoewel op de verpakking kan staan dat de plantaardige of biologisch afbreekbare korrels in de groene container mogen, is er volgens de organisatie vaak te weinig informatie beschikbaar om er zeker van te zijn dat de vulling volledig composteerbaar is.

In de grijze bak

Waarom de biologische korrels dan toch niet composteerbaar zijn? Milieu Centraal geeft aan dat de mogelijkheid bestaat dat er drukinkt of andere vervuilende stoffen in de vulling aanwezig kunnen zijn. Ook het doorspoelen van de biologische vulling mag volgens de organisatie niet. Dus wat voor kattenbakkorrels je ook hebt, gooi ze in de grijze container.

Lees meer:

kat

10 x de leukste Bergse kattenfilmpjes

Een tijdje terug deden we een oproep voor de leukste kattenfoto's en filmpjes. En dat hebben we gewe...

Vijf redenen waarom Bergen op Zoom een kattencafé zou moeten krijgen

In heel Nederland schieten de kattencafés als paddenstoelen uit de grond, maar waar blijft dat van B...
hondenpoep

Een van de grootste ergernissen: hondenpoep op straat in Bergen op Zoom

Hondenpoep is vies, stinkt en plakt onder je schoen. Daarom is het netjes om de ontlasting keurig op...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.