Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zit dat: daarom mag jij tijdelijk je gft-container eerder aan straat zetten

Door Joost Verdult 16 oktober 2020

Doordat de gemeente stopt met het plaatsen en legen van bladkorven, worden er andere manieren bedacht om de gevallen bladeren van straat te krijgen. Daarom mag jij van de gemeente Bergen op Zoom tot en met 21 december jouw gft-container eerder dan normaal aan de straatkant zetten. Waarom is dat?

De komende weken mag de gft-container drie dagen voordat Saver langskomt aan de straatkant worden gezet. Eerst was dat slechts een dag. Op deze manier hoopt de gemeente dat buren elkaar helpen met het wegwerken van de bladeren.

Blad van de buren

Gemeentewoordvoerder Erwin Stander legt het idee achter de actie uit. “Als mensen hun groenbak eerder aan de straat zetten, en die bak nog niet helemaal gevuld is, geven ze zo in feite de buren de mogelijkheid om hier nog bladafval bij te doen. Daarmee helpen we elkaar dus een handje. En dat is een mooi gebaar in deze moeilijke tijd.”

(Tekst loopt door onder de foto)

saver vastenavend schoonmaken troep opruimen afval veegwagen bladblazers zwijnshoofd
De veegwagens blijven als vanouds de gevallen bladeren opvegen. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Alternatief voor bladkorven

Het idee van de gemeente is simpel. Doordat de bladkorven dit najaar niet geplaatst worden, is het aan jou en jouw buren om je steentje bij te dragen. Door de gft-container eerder aan straat te zetten, kunnen jouw buren makkelijk hun opgeveegde bladeren in de groenbak doen. Ook wanneer deze container nog niet aan de straatkant staat, kan je natuurlijk bij je buren langs. Niet voor een kopje suiker, maar met de vraag of zij nog plaats hebben voor de gevallen herfstbladeren.

Uitzondering op de regel

De speciale regel geldt alleen voor de gft-container en mag volgens de gemeente Bergen op Zoom niet tot overlast leiden. Wanneer de groenbak leeg is, moet de kliko volgens de normale regels zo snel mogelijk op eigen terrein worden gezet.

Lees meer:

ophaaldag container Bergen op Zoom vuilnisbak container kliko papierbak papier blauwe bak afval oud papier saver vuilniswagen

Volle afvalcontainer? Binnenkort kan je kliko op een andere dag geleegd worden

Saver verandert vanaf 2 november hun manier van werken. Doordat de afvalverwerker de routes van de v...
opruimactie Fort-Zeekant afval zwerfvuil troep world cleanup day lourdeskerk kerk lourdesplein

Resultaat grote opruimactie zwerfvuil in Fort-Zeekant: 72(!) afvalzakken troep

Blikjes, plastic verpakkingen of peuken: er is bijna geen straat in Bergen op Zoom waar geen zwerfaf...
Inzamelpunten luiers bergen op zoom afval inleverpunten bergen op zoom afvalcontainer container paarse bak kleine elektrisch afval e-tainer saver milieustraat glasbak ondergrondse container papierbak restafval plastic afval

Afval en boetes: zo hoog is de bekeuring als je verkeerd je afval dumpt

Waar sommige Bergenaren een grijze container op wieltjes hebben, moeten mensen in Bergen op Zoom naa...

adv.