Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: overal in de binnenstad je fiets neerzetten?

Door Joost Verdult 9 augustus 2019

Stel: de moeder van je wederhelft is vandaag jarig, maar je bent het helemaal vergeten. Als ideale schoonzoon of schoondochter race je op de fiets naar de stad om nog last minute een cadeautje te scoren. In een rap tempo zet jij jouw stalen ros op de stoep voor de winkel neer, je zet je fiets op slot en sprint naar binnen. Maar wacht even, mag je eigenlijk overal in de binnenstad zomaar je fiets parkeren?

Het antwoord: nee, dat mag niet. Het kan dus goed zijn dat de ideale schoonzoon of schoondochter na de jacht op een presentje een stoep zonder fiets aantreft. Op de website van de gemeente Bergen op Zoom is te lezen dat in het centrum van de stad (binnen de singels) een parkeerverbod voor fietsen geldt, met natuurlijk uitzondering van de fietsenrekken. Daar mag je de fiets gewoon parkeren. Heb je je tweewieler niet in een rek gezet? Dan kan Stichting Samen Werken in opdracht van de gemeente je fiets verwijderen.

Fiets parkeren in de binnenstad: dit kunnen de gevolgen zijn

Volgens de gemeente kunnen fietsen die buiten de rekken geplaatst zijn voor overlast en onveilige situaties zorgen. Op hun website staat dat ze vooral bij de Huijbergsestraat (Jumbo/Media Markt) en bij de Steenbergestraat (Quistor/Hopmans) regelmatig controleren. Is jouw fiets weg? Dan kan je je eigendom vanaf 14.30 uur ophalen in de Parallelweg op nummer 68D. Vergeet niet van tevoren 25 euries te pinnen, want je fiets moet je namelijk terugkopen. Daarnaast is het belangrijk om je legitimatiebewijs mee te nemen, dat moet je namelijk laten zien. Wacht trouwens niet te lang om langs het depot te gaan. Na dertien weken op stal te hebben gestaan, is je stalen ros eigendom van de gemeente.

(Tekst gaat verder onder de foto)

fietsenstalling
In de St. Annastraat kan je gratis je fiets stallen. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Parkeren in de fietsenstalling

Waar kan je dan wel je fiets zetten als je even snel dat cadeautje scoort? In het centrum zijn een aantal fietsenstallingen. Even vergeten waar ze zijn? Geen probleem, wij helpen je:

  • Pastoor Joorenplein aan de Arnoldus Asselbergsstraat. Bewaakt (camerabewaking) en helemaal gratis.
  • Fietsenstalling Het Vierkantje aan de St. Annastraat 12. Overdekt, bewaakt en natuurlijk ook gratis. Hier vind je trouwens ook verschillende extra’s. Zo kan je hier een buggy huren, zijn er oplaadpunten voor elektrische fietsen en vind je er kluisjes om belangrijke spullen in op te slaan. De openingstijden vind je hier.
  • NS-fietsenstalling bij het station. Niet bewaakt en gratis. Goed om te weten: een keer per kwartaal wordt hier een grote schoonmaak gehouden. Minstens een maand van tevoren komt er een geel label rond je fiets. Haal je je fiets (en label) niet weg? Ook dan gaat de fiets naar de gemeente toe.

Blijkt je fiets niet bij het fietsendepot van de gemeente te staan? Dan kan je tweewieler ook gejat zijn. In dat geval is het verstandig om altijd aangifte te doen bij de politie.

Lees meer:

AED Bergen op Zoom

De vraag van vandaag: mag iedereen in Bergen op Zoom zomaar een AED gebruiken?

Je hoopt het kastje met een groen logo en de tekst 'Automatische Externe Defibrillator' (AED) nooit ...
boete bekeuring parkeerboete ruitenwissers auto

Geld in de put gooien: dit zijn de kosten voor een boete in Bergen op Zoom

Een boete is weggegooid geld en eeuwig zonde. Wanneer je een acceptgiro van Centraal Justitieel Inca...
bos honden bergen op zoom Vuilnisbak (1) prullenbak verboden honden

MAG DAT: overal je hond los laten lopen in Bergen op Zoom?

Je hebt de puppycursus netjes gevolgd, je hond luistert ontzettend goed en elke uitlaatronde aanlijn...

adv.