Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn de regels rond het laten ophalen van grofvuil in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 14 november 2019

Een oude bank, een kapotte kast of een grote koelkast die de deur uit moet. Wanneer afval niet alleen te groot is voor je prullenbak, maar ook voor de kofferbak van je auto, is het mogelijk om je oude zooi op te laten halen. Maar wat zijn de regels rond het laten ophalen van grofvuil in Bergen op Zoom?

Afvalinzamelings- en reinigingsbedrijf Saver is verantwoordelijk voor het ophalen van grofvuil in onder andere Bergen op Zoom. Wat de regels zijn op het gebied van het laten ophalen van grofvuil hangt af van de troep die je wilt dumpen. Wil je van je bankstel af omdat je een nieuwe hebt, maar ziet je oude meubelstuk er nog goed uit? Dan komt Stichting De Kringloper de oude – maar herbruikbare – spullen bij je thuis ophalen. Het is belangrijk dat het schone en onbeschadigde producten zijn. Meer weten over deze eisen en voorwaarden? Klik dan hier.

Grofvuil voor je deur

Maar wat doe je als je bankstel zó kapot is, dat alleen weggooien nog een optie is? In dat geval kan je in Bergen op Zoom je grofvuil laten ophalen. Van losse kapotte tuinmeubelen tot kasten: je kan het allemaal aan straat zetten. Let er wel op dat het grofvuil dat aan huis wordt opgehaald niet groter mag zijn dan 1 m³. Ook goed om te weten: als het grofvuil niet op de afgesproken dag niet buiten is gezet, worden er extra kosten in rekening gebracht.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Is afval te groot voor de container? Dan kan je het grofvuil laten ophalen door Saver. Foto: Jurgen Kwisthout

Kosten grofvuil

Alleen de zon gaat voor niets op, dus ook voor het aanbieden van grofvuil moet je betalen. Per keer betaal je 75 euro of drie tikken van je Saverpas, zo geeft de afvaldienst aan. Jaarlijks krijg je zes tikken op deze kaart. Zijn ze op? Voor 25 euro per stuk koop je nieuwe tikken. Alles over het saldo op je afvalpas is hier te vinden. Weet je niet meer hoeveel tikken je nog over hebt? Vul dan onderaan op deze pagina je gegevens in en controleer op welke manier jij nog afval kan dumpen.

Lees meer:

GFT-afval appartementsbewoners ondergrondse container Bergen op Zoom

Heb je een medische aandoening? Dan betaal jij misschien minder bij ondergrondse containers

Voor flatbewoners of huizen zonder bergingsruimte in Bergen op Zoom zijn ze ideaal: ondergrondse con...
kat poes kater huisdier dier kattenbakvulling bergen op zoom

Goede vraag: in welke container gooi je de vuile kattenbakvulling weg?

Omdat je buurman waarschijnlijk niet zit te wachten op een verse behoefte van jouw kat in zijn tuin,...
PostNL Brievenbus oranje post brieven

Brief op de post doen? Hier vind je een brievenbus in Bergen op Zoom

Na een middag schrijven, heb je eindelijk alle geboorte/kerst/sinterklaaskaartjes geschreven! Hoog t...

Meer over

Gemeente

adv.