Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Begin maar met sparen: dit zijn de kosten voor de bekendste trouwlocaties in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 17 september 2020

Als Bergenaar in hart en nieren is de kans enorm groot dat je in je eigen gemeente trouwt. Maar op welke plek in de stad schuif je de ring om elkaars vinger en zeg je volmondig ‘ja’? Dit zijn de kosten van de bekendste trouwlocaties in Bergen op Zoom.

Het Markiezenhof, het stadhuis of het Raadhuis in Halsteren: het zijn stuk voor stuk populaire trouwbestemmingen. Omdat trouwen een dure gebeurtenis is, is het slim om de kosten van de trouwlocaties in Bergen op Zoom met elkaar te vergelijken. De kosten van de Bergse plekjes verschillen namelijk sterk.

Kosten trouwlocaties

Hoe duur trouwen is, hangt af van de dag en de locatie. Dit zijn de kosten van de trouwlocaties die de gemeente Bergen op Zoom rekent:

  • Stadskantoor. Alleen op dinsdag tussen 9.00 – 9.15 uur gratis. Dit is zonder ceremonie of toespraak. Alleen het bruidspaar en getuigen mogen hier komen, andere gasten dus niet. Doordat trouwen op dinsdag gratis is, bestaat de kans dat je wat langer moet wachten voordat je aan de beurt bent.
  • Stadskantoor. Wil je liever zo goedkoop mogelijk trouwen, maar wil je daar wel een aantal vrienden of familieleden bij hebben? Trouwen dan op dinsdag om 9.30 uur. De kosten voor deze trouwlocatie bedragen dan €104,75. Ook hier is geen ceremonie en toespraak, maar er mogen wel maximaal twaalf personen aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen.
  • Stadhuis. Doordeweeks is deze trouwlocatie goedkoper dan in het weekend. Betaal je van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 18.00 uur €426, op zaterdag tussen 9.00 – 15.00 uur gaat het om €532.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Markiezenhof grote zaal
Trouwen in het Markiezenhof? In het weekend kost die locatie €796. Foto: Jurgen Kwisthout
  • Raadhuis Halsteren. Het Raadhuis in Halsteren is net zo duur als het stadhuis op de Grote Markt, alleen gelden er andere trouwtijden. Van woensdag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 15.00 uur betaal je €426. Op de zaterdagen tussen 9.00 – 15.00 houd je rekening met €532.
  • Markiezenhof. Liever trouwen in het stadspaleis? Reken dan van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 24.00 uur op €600. Op zaterdag en zondag liggen de kosten tussen 12.00 – 24.00 uur hoger. Dan leg je in totaal €796 neer.
  • Zelfgekozen trouwlocatie. Wil je trouwen op een locatie die je zelf hebt uitgekozen? Ook dat is mogelijk, al betaal je dan wel de jackpot. Op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 24.00 uur betaal je €638, op zaterdag en zondag tussen 9.00 – 24.00 reken je €796 af.

Geef je bruiloft door

Heeft het Markiezenhof jouw voorkeur of wil jij koste wat het kost in het stadhuis aan de Grote Markt trouwen? Via deze website van de gemeente geef jij jouw keuze door.

Lees meer:

bergen op zoom De grote Markt (2) peperbus terras lekker weer zomer hoe oud is bergen op zoom

Update: gratis huwelijk in Bergen op Zoom nu écht gratis

Lieten we dinsdagochtend nog weten dat er kosten verbonden zijn aan een 'gratis' huwelijk in Bergen ...
trouwlocatie kiezen bergen op zoom heide natuur water bos groen bergen op zoom

Zelf je trouwlocatie kiezen in Bergen op Zoom: dit zijn de regels

De ringen zijn uitgezocht, de trouwjurk is gekozen en de bruidstaart is besteld. Maar voor welke ple...
Bergen op Zoom geldproblemen trouwambtenaar trouwen bergen op zoom stadhuis september bergen op zoom

MAG DAT: een bekende tot trouwambtenaar benoemen?

De jurk is uitgekozen, de uitnodigingen zijn verstuurd en de bestelling voor de taart ligt bij de ba...

Meer over

Gemeente

adv.