Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Burgemeester in Hart van Nederland: ‘Afspraken die we hebben gemaakt ook écht volhouden’

Door Emilie Klasen 10 augustus 2020

Burgemeester Frank Petter heeft zaterdag besloten om maatregelen die al eerder van kracht waren om het coronavirus te bestrijden, aan te scherpen. Hij vindt dat nodig omdat het aantal besmettingen in de gemeente snel is opgelopen. Reden voor Hart van Nederland om langs te gaan bij de burgemeester in onze stad.

In de uitzending van Hart van Nederland geeft de burgemeester aan dat het er vooral om gaat dat we de coronamaatregelen ook écht volhouden en vasthouden. “Ik zie dat supermarkten steeds makkelijker omgaan met de afspraken”, zegt hij in het SBS 6-programma. Supermarktmanagers zijn daarom gevraagd om strenger op te letten, zodat er niet te veel mensen tegelijkertijd in de winkel zijn. Ook wordt er gevraagd om de boodschappenkarretjes en -mandjes te desinfecteren en om goed afstand te houden.

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Aangescherpte maatregelen

Naast de aangescherpte maatregelen in de supermarkten, worden ook op andere plekken in Bergen op Zoom de regels strenger nageleefd. Ook in het uitgaansleven en bij horecagelegenheden zal intensiever worden gecontroleerd op aantallen aanwezigen en het opvolgen van de regels. Deze week kijkt de burgemeester samen met zijn collega’s in het college of er nog meer maatregelen genomen moeten worden.

Oplopende besmettingen onrustbarend

De burgemeester vindt het oplopend aantal besmettingen in onze gemeente verontrustend en vraagt aan alle inwoners, van jong tot oud, om zich te houden aan de regels. “Allereerst hoop ik uiteraard dat mensen die nu besmet zijn niet al te ziek worden van het virus en dat men volop meewerkt aan het bron- en contactonderzoek van de GGD. Daarnaast zie ik het aantal besmettingen vooral als een forse waarschuwing.”

‘Met name jongeren houden nog maar weinig afstand’

“Ik heb in de afgelopen weken gezien dat de aandacht voor de regels is verslapt. Zo houden met name jongeren nog maar weinig afstand. En dan loop je misschien zelf niet eens zoveel gevaar, maar je ouders of grootouders wellicht wel. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we niet opnieuw in een situatie komen dat ziekenhuizen vollopen en mensen sterven aan dit virus. Het is in ons aller belang.”

Cijfers mobiele teststraat

Aanleiding tot het inrichten van de mobiele teststraat in Bergen op Zoom op donderdag en vrijdag was voor de GGD het snel oplopende aantal besmettingen in de stad. Uit de cijfers van die mobiele teststraat blijkt dat van de 452 Bergenaren er 50 (11%) positief getest zijn. Met betrokkenen is contact opgenomen door de GGD en er is direct een bron- en contactonderzoek gestart.

Lees ook:

old bakery cadeaubon the Old Bakery

Snel! Je hebt nog héél even om de lunchbon t.w.v. € 75 van the Old Bakery te winnen

 Terwijl de secondes doortikken, komt de de winnaar van de winactie van indebuurt Bergen op Zoom ste...
bonte brug kaai haven oude toren spiritus spiritusfabriek

Terug in de tijd: 7 x zo zag de bekende Bergse Bonte Brug er vroeger uit

De Bonte Brug lag vroeger in de oude haven van Bergen op Zoom. Ter hoogte van café 't Dobbertje was ...

Leuk volgens local Jesse: ‘Soms kom ik hier wel drie keer per week om macarons te halen’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...

Meer over

Gemeente Nieuws

adv.