Burgemeester en wethouders krijgen loonsverhoging: dit verdienen ze volgend jaar

Door Irma van Schaijk 14 november 2017

Burgemeester Frank Petter en alle wethouders van Bergen op Zoom kunnen straks met een blij(er) gezicht naar hun loonstrookje kijken. Vanaf het nieuwe jaar krijgen ze loonsverhoging. Ze krijgen 1,4% meer van het Rijk. 

Leuk, die procenten, maar jij vraagt je natuurlijk gewoon af hoeveel burgemeester Petter maandelijks op zijn rekening gestort krijgt. Vanaf 1 januari 2018 is dat een goede €9390,16 per maand, zo’n €130,- meer dan afgelopen jaar. Ook wethouders boeren prima, zij krijgen vanaf dan €7584,32 bruto per maand.  Dat komt neer op een ruim €100,- meer. Dat is exclusief de eindejaarsuitkering die ze ontvangen.  Extra leuk voor hen: het Rijk heeft besloten dat deze loonsverhoging geldt vanaf 1 januari 2017. De burgemeester en wethouders ontvangen dat extra bedrag nog met terugwerkende kracht.

Alle burgemeester van Nederland

Het salaris van burgemeesters en wethouders is landelijk bepaald. Die salarisverhoging van 1,4% geldt dus voor álle burgemeesters van het land. Mocht je zelf spontaan een carrière als burgemeester willen, kies dan meteen voor een grote gemeente. Het salaris is namelijk afhankelijk van het aantal inwoners. Burgemeesters van hele kleine gemeentes (minder dan 8000 inwoners) verdienen € 6.126,69, burgemeesters van hele grote gemeentes (meer dan 375.001 inwoners) krijgen € 11.427,98.

Raads- en commissieleden

Overigens: raadslid zijn is ook nog best aardig. Dat kan naast je baan, en je krijgt toch nog een vergoeding van 1460,-. Commissieleden hopen waarschijnlijk op veel extra vergaderingen, want zij krijgen per vergadering betaald: een kleine 100,- per commissievergadering.

Meer over

Gemeente Nieuws