Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Red eten van de prullenbak terwijl je korting krijgt: in Bergen op Zoom kan het

Door Joost Verdult 10 januari 2020

Sta jij wel eens stil wat winkels met eten en drinken doen als ze het niet meer verkopen? Van de boerengrond tot aan het schap in de zaak: op alle niveaus wordt eten weggegooid waar niets mee aan de hand was. Om niet de prullenbak maar de monden te voeden, werd in 2018 de app Too Good To Go opgezet. Dankzij dat technisch foefje kan ook jij in Bergen op Zoom voedselverspilling tegengaan.

Om voedselverspilling tegen te gaan, werken verschillende zaken in Bergen op Zoom mee met het platform dat laat zien dat eten om op te eten is en niet om weg te gooien. Door aan het einde van de dag flinke kortingen te geven op de producten die anders weggegooid worden, stimuleert het platform mensen om eten of drinken voor een prikkie op te kopen.

Laat je verrassen

Wanneer je de left overs in de deelnemende zaken koopt, weet je van te voren niet wat je aanschaft. Omdat iedere dag een ander product overblijft, neem je telkens iets anders mee naar huis. Het is dan ook niet voor niets dat je de zak eten of drinken die je koopt onder de naam Magic Box doorgaat.

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

too good to go voedselverspilling bergen op zoom
Afbeelding: screenshot app Too Good To Go

Zij doen mee

In Bergen op Zoom zijn er verschillende zaken die meedoen met Too Good To Go. Wanneer je de app downloadt (voor iPhone en Android) zoek je in de lijst of op de kaart naar deelnemende bedrijven. Per dag verschilt het aanbod en veranderen de winkels die eten of drinken in de aanbieding hebben. In Bergen op Zoom gaat het onder andere om:

  • MultiVlaai
  • Hema
  • La Place
  • La Grotta
  • Bakker Groffen
  • Bakker Bart
  • Bakkerij van Oers (Antwerpsestraatweg én Bergse Plaat)
  • De Broodbakker
  • Plus Halsteren
  • Moments & More (Wouwse Tol)

Heb jij een eigen winkel in Bergen op Zoom en wil jij meehelpen om voedselverspilling tegen te gaan? Dan kan je je hier aanmelden om mee te doen aan deze goede zaak.

Kopen en ophalen

Wanneer je de anti-voedselverspillingsapp checkt kan het zijn dat een aanbieding is uitverkocht, omdat het verspilde eten gered is. Let er wel op dat je je aankoop vaak tussen specifieke tijden bij een winkel ophaalt. Bijvoorbeeld tussen of 16.00 en 17.00 uur of 17.00 en 18.00 uur. Je bestelling reken je in de app eenvoudig af met onder andere iDEAL of PayPal.

Lees meer:

natuur natuurfoto's bergen op zoom bos heide

Sit back and relax: 5 x fijne natuurfoto’s in Bergen op Zoom

Oh, wat is toch heerlijk om af en toe een frisse neus te halen en een flinke wandeling te maken in e...
geld inzamelen goede doelen bergen op Zoom

MAG DAT: op eigen initiatief geld inzamelen voor het goede doel?

Met de collectebus trek je door Bergen op Zoom zodat je geld kan inzamelen voor het goede doel. Bijv...
andy de groen

Even genieten: fotograaf Andy maakt prachtige natuurfoto’s

Oh, wat zijn de foto's van fotograaf Andy de Groen mooi. Hij legt de Bergse natuur vast en deelt zij...

adv.