Te warm om te koken: 4 x een supersnel zomers gerecht

Door Irma van Schaijk 5 augustus 2018

Geen zin om te koken en zit je net als wij met je handen in je klamme haar? Want wat moeten we nu weer eten op alweer zo’n warme dag? Wij geven je een lijstje met een paar all-time zomerfavorieten. Die we heel graag willen aanvullen, dus lieve Bergenaren, wat is jullie favoriete zomerse gerecht? Laat het ons weten.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Spinazie en feta dip

spinazie

Lekker dippen in de zomer. Ideaal om te borrelen, lunchen, als tussendoortje of bij de barbecue. Wat heb je nodig?

  • 1 pakje witte kaas (150 gram), verkruimeld
  • 1 bekertje zure room (125 gram)
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 teen knoflook
  • 1 zak verse spinazie (600 gram)
  • 1 el olijfolie

Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Afgieten en daarna pureren.

Doe er knoflook en koriander bij, de zure room en feta en tadaa, klaar ben je! Koud en warm erreg lekker, met bijvoorbeeld tortillachips. Of Turks brood. Of tomaatjes. Of… nou, je snapt hem wel. Lekker dippen maar!

Lekker snelle salades

sla salade

Makkelijk en altijd lekker fris op een zomerse dag. Hier hebben we twee lekkere salades voor je:

  • Vijgen, abrikoos, cashewnoten en sla naar keuze (bijvoorbeeld bladsla of rucola). Gebruik een beetje olijfolie of balsamico als dressing.
  • Mango, taugé, garnalen, cashewnoten, sla naar keuze en een beetje koriander. Superlekker met een dressing van chilisaus, aangelengd met olijfolie.

Puntpaprika’s

paprika

Geen zin in alweer een hamburger of satéstokje op de bbq? Maak dan eens dit heerlijke vegetarische gerecht. Lekker makkelijk. Wat heb je nodig?

  • 2 puntpaprika’s (of meer, mag je zelf weten)
  • 1 bakje met geitenkaasbolletjes (of 2, als je meer paprika’s wilt maken)
  • walnoten
  • peper
  • honing
  • aluminiumfolie

Je snijdt de paprika’s in de lengte doormidden, haalt de zaadjes eruit en strooit er wat peper over. Doe de bolletjes geitenkaas er in, stop de walnoten ertussen en giet er een beetje honing over. Leg het geheel op een stuk aluminiumfolie en leg het op de bbq. Vijf minuutjes en smullen maar. Let op, de bolletjes smelten niet, maar worden wat zacht. Als je het langer laat liggen, kan de paprika aan de onderkant zwart worden.

Koude soep

Veel te warm voor soep? Nee hoor, dan maken we toch gewoon koude soep. Gazpacho, geleend uit de Spaanse keuken. Wat heb je nodig?

  • 20 gram saladecroutons naturel
  • 6 ijsblokjes
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 175 ml passata (je weet wel, zo’n pakje tomatensaus)
  • halve komkommer
  • 150 gram gegrilde paprika’s in pot

Doe de gegrilde paprika’s plus wat van het vocht en de knoflook uit het potje in een hoge kom of blender. Doe daar de halve komkommer in stukken bij, samen met de tomatensaus, olijfolie en ijsblokjes. En dan blenderen maar! Tot je een heerlijke gazpacho hebt. Lekker met croutons erop.

En nu jij

Kom maar door met die fijne salade’s en andere zomerse gerechten die je in een handomdraai op tafel zet. We zijn heel erg benieuwd naar jullie ideeën. Zo helpen we elkaar de zomer door. Stuur ze naar [email protected].

Lees ook:

hond huisdieren

Koele tips voor huisdieren: Hondenijsjes maken en insmeren!

Pff, wat is het warm! En dat blijft ook nog wel even zo! Niet alleen wij mensen moeten dan zorgen da...
bloemkool

Toon Bosters verlaat de Bloemkool en gaat voor de liefde naar Ierland

Ahhh, wat een mooie lovestory: bijna 17 jaar geleden werd Toon Bosters, eigenaar van de Bloemkool, v...

 

 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.