Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heerlijke vastenavendsnack! Pestokoeken van Paola

Door Frits Klasen 18 februari 2020

Mee wa lekkers op sjouw! De Vastenavend is niet compleet als je niet op stap bent met een zak vol snacks. Worstenbroodjes, kleine gehaktballetjes of een zak borrelnoten; het zijn allemaal goede bekenden van de gemiddelde Krab. Onze indebuurt-kok Paola heeft de komende Vastenavend wat anders op zak; pestokoeken!

Dit heb je nodig

(Tekst loopt door onder de foto)

pestokoeken
Foto: Paola Timmermans
  • Pakje bladerdeeg (diepvries)
  • Potje pesto (285 gram)
  • 8 plakjes jonge kaas
  • 8 plakjes schouderham
  • Beetje bloem om deeg uit te rollen
  • Deegroller
  • Huishoudfolie
  • Bakpapier

De bereiding

(Tekst loopt door onder de foto)

pestokoeken
Foto: Paola Timmermans
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg
  • Warm de oven voor op 220 graden (bij een heteluchtoven: 210 graden)
  • Maak van de ontdooide plakjes bladerdeeg een stapel en rol die uit tot een lap van ongeveer 30 x 40 centimeter
  • Besmeer de lap met de pesto

(Tekst loopt door onder de foto)

pestokoeken
Foto: Paola Timmermans
    • Leg de lapjes ham erop
    • Doe daarboven op weer de kaas
    • Rol de lap (langs de lange kant) op, pak hem in met huishoudfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast

(Tekst loopt door onder de foto)

pestokoeken
Foto: Paola Timmermans
  • Snij de rol daarna in plakken van ongeveer een halve centimeter
  • Leg deze plakken plat op een, met bakpapier beklede, bakplaat

(Tekst loopt door onder de foto)

  • Laat wat ruimte zitten tussen de plakken, want ze zetten nog wat uit
  • Bak de koeken in 20 minuten gaar

(Tekst loopt door onder de foto)

pestokoeken
Foto: Paola Timmermans
En klaar zijn de overheerlijke koeken! Haal de komende Vastenavend eens wat anders uit jouw zak of tasje en probeer deze pestokoeken eens uit.

Lees ook:

stoof recept vastenavend

Bodem leggen voor het dweilen! Recept stoofvlees à la Frits

Met een lege maag gaan dweilen, is geen goed idee. Dus even goed eten voor je het Krabbegat onveilig...
Bananenpannenkoekjes

Lekker zeg! Gezonde bananenpannenkoekjes volgens Paola’s recept

Als wij jullie nou eens zouden vertellen dat je pannenkoekjes kan eten zonder achteraf een schuldgev...
paola

Koken met Paola: tortellini met kaas, noten en geroosterde paprika

Onze indebuurt huiskok, Paola Timmermans uit Halsteren, deelt haar favoriete recepten met ons. En om...

adv.