Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw pannenkoekenrestaurant in het centrum is open: ‘We hebben meer dan 250 soorten’

Door Joost Verdult 24 september 2020

Een pannenkoek met stroop of spek kennen we wel. Wil je gek doen, dan leg je een plakje kaas op je zoete traktatie. Wil je écht gek doen? Dan ga je naar het Pannenkoekenparadijs. Sinds woensdag 23 september heb je bij dit pannenkoekenrestaurant in Bergen op Zoom, op de plek waar ook nog steeds café De Fabriek zit, de keuze uit 250 verschillende soorten.

Om precies te zijn, heeft het restaurant aan de Grote Markt 251 varianten op de kaart staan. “We zouden zelfs naar de driehonderd kunnen gaan”, vertelt eigenaar Toni van Berkel. “Een pannenkoek is een product waar je veel mee kan doen. Als we lokale gerechten met de pannenkoeken kunnen combineren, bijvoorbeeld met de drie A’s, gaan we dat zeker doen.”

Doordeweekse dagen vullen

In het pand waar café De Fabriek in Bergen op Zoom zit, is dus sinds september ook het pannenkoekenrestaurant te vinden. Hoe zijn ze bij het tentje op de Grote Markt op deze keuze gekomen? “We zijn op zoek gegaan naar een concept waarmee we de dagen meer konden vullen”, legt Toni uit. “Het café is natuurlijk meer op het weekend gericht. We zijn wat gaan rondkijken en zijn zo bij pannenkoeken uitgekomen. Omdat het er nog niet is, is het ook nog eens een aanvulling voor de stad.”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Café blijft

De komst van het pannenkoekenrestaurant betekent niet dat café De Fabriek verdwijnt. “Voor de jeugd gaan wij de avonden in het weekend Fabriek events noemen”, vertelt de eigenaar. “Op vrijdag en zaterdag gaan de tafels rond 22.00 uur aan de kant, al moeten de stoelen met het nieuwe uitgaan natuurlijk blijven staan”, waarmee Toni doelt op de huidige coronaregels. Door datzelfde coronavirus schoven de openingsplannen voor het pannenkoekenrestaurant iets op.

Bijzondere pannenkoeken

Met meer dan 250 pannenkoeken op de menukaart, kan kiezen lastig worden. Daarom heeft Toni een paar aanraders voor je. “Veel pannenkoeken vind ik lekker, maar zeker de varianten uit de verre landen zijn mijn favoriet”, vertelt hij. “De Toscaanse pannenkoek, de pizza pannenkoek en de Mexicaanse pannenkoek zijn niet alleen een feest om naar te kijken, ze zijn ook nog eens lekker. En vind je pannenkoeken niet zo lekker? Dan hebben we ook nog wafels, poffertjes, maaltijdsalades en soepen.”


Meer over Pannenkoekenparadijs Bergen op Zoom ontdekken?

Pannenkoekenparadijs Bergen op Zoom pannenkoekenrestaurants

Gesloten12:00 - 22:00

Bekijk meer:pannenkoekenrestaurants

Lees meer:

Gallery Galeriehouder Lukisan kunst kunstenaar kunstwerken schilderij schilderijen beeld beeldenKunstenaar Sander Salim van Gallery Lukisan

Bergse galeriehouder zet in op Indonesische kunst: ‘Hopelijk is galerie aanwinst voor de stad’

Verstopt achter het historisch pand van Het Wapen van Frankrijk in de Moeregrebstraat vind je Galler...
Daan Bunck café de mortier bergen op zoom

Café-uitbater Daan zegt door corona De Mortier vaarwel: ‘We hadden geen omzet meer’

Het lukt Daan Bunck van De Mortier in Bergen op Zoom niet meer om het café draaiende te houden. Niet...
Mieke Kees Oerlemans frituur De Boshut cafetaria ijs softijs schepijs friet friettent snackbar terras

Kees van frituur De Boshut: ‘Wij hebben de dikste friet van Bergen op Zoom’

Geen zin om te koken of heb je zin in een traktatie van de frituurpan? Dan heb je in Bergen op Zoom ...

adv.