Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Locomotiefke geeft positieve draai aan sluiting door corona: ‘Wij gaan speciaalbier bezorgen’

Door Joost Verdult 18 maart 2020

Even niet naar het café: dat is het resultaat van de verregaande maatregelen die nodig zijn om het coronavirus in te dammen. Ook biercafé ’t Locomotiefke mag geen bezoekers meer in de kroeg ontvangen, al betekent dat niet dat ze geen zaken meer doen. Je kan namelijk gewoon nog je speciaalbiertje bij de Loco bestellen.

Biercafé ’t Locomotiefke gaat namelijk bier bezorgen. In de periode dat de horecazaak in verband met het coronavirus dicht moet blijven, bezorgt de zaak gekoeld (speciaal)bier bij je thuis. “Vorige week zag ik het al een beetje aankomen”, zegt Joep Blokland van de Loco. “Restaurants gingen eten bezorgen, dus ik dacht: waarom kan ik dan geen speciaalbiertje bezorgen?”

Uit een ander vaatje tappen

Zo gezegd, zo gedaan. Maandagavond begon de ondernemer op de Grote Markt met het bezorgen van de eerste speciaalbiertjes. De bestellingen stromen volgens hem al aardig binnen. “Wanneer mensen bestellen, krijgen ze gekoelde biertjes met een speciaalbierglas van de Loco. Al gaat het redelijk hard met de glazen”, vertelt hij over het extraatje dat in beperkte oplage cadeau wordt gedaan. ”

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Idee slaat aan

Dat de bestellingen geplaatst worden en Joep ‘gewoon’ aan de slag kan gaat, doet hem goed. “Weet je wat het is, ik kan drie weken thuis gaan zitten”, gaat hij verder. “Dan komt er geen geld binnen terwijl ik de rekeningen wel moet betalen.”

‘De reacties die binnenkomen zijn hartverwarmend’

“De reacties die binnenkomen zijn hartverwarmend. Van vaste gasten tot mensen die nog nooit bij mij zijn geweest: ze slaan allemaal een biertje in voor de komende dagen.”

Thuiscafé

Via de website van ’t Locomotiefke is het mogelijk om ijskoud bier te bestellen om vervolgens te laten bezorgen. Wel moet je minimaal voor 15 euro bestellen en ouder dan 18 jaar zijn, maar dan krijg je jouw favoriete gerstendrank gratis bij je thuisbezorgd. Bestellen kan elke dag tot ongeveer 21.00 uur, bezorgen gebeurt tot ongeveer 23.00 uur. En extra leuk: bij elke bestelling krijg je dus een gratis speciaalbierglas van de Loco (zolang de voorraad strekt).

(Tekst loopt door onder de Facebookpost)

Extra maatregelen bij bezorging

Het is niet voor niets dat de cafés en restaurants dicht zijn. Daarom neemt het café op de Grote Markt een aantal extra maatregelen. Zo kan je de bestelling alleen pinnen en dragen de medewerkers van de kroeg handschoenen. Daarnaast wordt het pinautomaat na iedere transactie gedesinfecteerd, wordt er gepaste afstand gehouden en worden er geen handen geschud als de deal rond is. Heb je nog leutneutbonnen over? Zelfs daarmee kan je betalen, alleen wordt het bedrag afgerond omdat er geen wisselgeld is.


Meer over Biercafé ’t Locomotiefke ontdekken?

Biercafé ’t Locomotiefke cafés

Geopend12:00 - 21:00

Grote Markt 11, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cafés

Lees meer:

roparunteam goede doel roparun Bergen op Zoom Stichting Runningteam Altijd ééntje te veel roparun

Chauffeur Gérard over de afgelaste Roparun: ‘Dit is de beste beslissing’

De Roparun van 2020 gaat niet door. De tocht die normaal van Parijs naar Rotterdam trekt om geld op ...
corona coronamaatregelen risicogroep bergen op zoom Coronamaatregelen Bergen op Zoom corona 1,5 meter afstand geen handen schudden houd afstand albert heijn supermarkt de zeeland

Coronavirus in Bergen op Zoom: een overzicht

Het coronavirus is hét gesprek van de dag in Bergen op Zoom. De maatregelen die worden getroffen om ...
steun bergse ondernemers cafe die twee peperbus maagd zuidmolenstraat

Winkels dicht: 5 x zo steun jij de Bergse ondernemers

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met woensdag 20 mei blijven ze in verband met het cor...

adv.