Zo zet je in 20 minuten iets héérlijks op tafel

Door Irma van Schaijk 14 juni 2018

Paola Timmermans, kok van indebuurt, geeft ons vandaag een van haar favoriete recepten: rijstnoedels met gegrilde zalm met teriyaki, en geschaafde amandelsnippers.

“Oorspronkelijk is het best een ingewikkeld recept met veel ingrediënten”, zegt Paola. “Alleen voor de marinade heb je al acht ingrediënten nodig. Maar het moet gezegd worden, het is heerlijk. Speciaal voor de lezers van indebuurt heb ik het recept aangepast, zodat je op een simpele wijze in twintig minuten iets heerlijks op tafel zet.”

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Wat heb je nodig?

paola

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 mooie stukken zalmfilet (+/- 150 gram per stuk)
  • flesje teriyaki woksaus 150 ml
  • sap van 1 citroen
  • beetje koriander voor de garnering
  • rijstnoedels 150 gram
  • 25 gram gesmolten boter
  • 400 gram japanse wokgroente (kant en klaar, supermarkt)
  • handje amandelschaafsel
  • olijfolie

Voorbereiden

paola

  • Verwarm de oven voor op grilstand
  • Bakplaat met bakpapier klaarzetten

Bereiding

paola

  • Verdeel ongeveer de helft van de teriyakisaus over de zalmfilet en bedruppel met de een deel van de citroensap. Gril de zalm in ongeveer tien minuten onder de grill.
  • Verdeel er de laatste twee minuten het amandelschaafsel over.
  • Bak ondertussen de wokgroente in een wok met een beetje olijfolie.
  • Voeg na vier minuten de rest van de teriyakisaus toe en laat nog twee minuten pruttelen.

Bijna klaar

paola

  • Kook de rijstnoedels volgens de verpakking en voeg ze aan de wokgroente toe.
  • Meng de gesmolten boter met wat citroensap.
  • Haal de zalm uit de oven en druppel de boter over de zalm.
  • Verdeel wat fijn gesneden koriander over de zalm en serveer met de groente.

Eet smakelijk!

Lees ook:

paola
Bergenaren

Nieuw op indebuurt: Koken met Paola

We hebben heel leuk nieuws voor je: vanaf zondag starten we met een hele toffe nieuwe rubrie...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 18 mei 2018
Eten bij

Koken met Paola: tortellini met kaas, noten en geroosterde paprika

Onze indebuurt huiskok, Paola Timmermans uit Halsteren, deelt haar favoriete recepten met on...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 20 mei 2018
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie