Wisseling van de wacht: Timo’s Foodbar op de Boulevard wordt Crusio
Wandel je over de Bergse Boulevard, dan valt al snel iets op: de deuren van Timo’s Foodbar zijn dicht. Slecht…
Haal je in de zomer graag een ijsje bij Timo’s op de Boulevard in Bergen op Zoom? Ondanks dat de deuren van de Foodbar voorgoed gesloten zijn, hoef je je ijsje niet te missen. Coen en Kiona Crusio openen er namelijk een tweede Bergse Crusio ijssalon. “Het wordt een XL-versie van onze vestiging in de binnenstad.”
Dat het groter wordt, staat als een paal boven water. Achtenveertig bakken ijs met alles van fruitsmaken tot vegan opties; je zou er bijna keuzestress van krijgen. “Er komen twee balies, aan iedere kant van het pand één. Zo is er straks meer ruimte en minder opstopping”, vertelt Kiona.
Volgens de ondernemers is het pand aan het water van de Binnenschelde de ultieme Crusio plek. “Als de zon schijnt, schijnt die hier altijd een beetje extra. Het wordt net als in Italië: met een lekker muziekje heerlijk ontspannen ijsjes halen en koffietjes doen.”
De overname kwam niet geheel uit de lucht vallen. “We hadden al een jarenlange samenwerking met Timo’s, als leverancier van het ijs. Een paar maanden geleden raakten we in gesprek. Het is eigenlijk allemaal heel organisch gegaan. We ondernemen allemaal met ons hart, en Thijmen van Timo’s Foodbar wilde andere ambities najagen. Zo kwam van het idee een plan, en nu gaan we het op deze plek allemaal zelf doen.”
De focus ligt uiteraard op ijs, maar we gaan ook iets meer doen.
Lees verder onder de foto >
Wat we straks van de tweede vestiging van Crusio in Bergen op Zoom kunnen verwachten? “De focus ligt uiteraard op ijs, maar we gaan ook iets meer doen. Denk aan koffie met een heerlijk zoet broodje. Die kun je dan afhalen en lekker opeten op het terras aan het water. Of als je in de buurt woont, kan een ijsbeker mee naar huis nemen natuurlijk ook.”
De salon aan de Boulevard wordt de derde zaak van de oudste ijsmakers van Nederland, want deze maand openden ze ook een vestiging in Hoogerheide. Of met de zaak aan de Boulevard de lang gekoesterde droom van Coen om te verhuizen naar De Waag van tafel is? “Nee, dat staat hier los van. Dat plan staat gewoon nog geparkeerd tot de gemeente zo ver is.”
We kunnen niet wachten.
Volgens Kiona staan niet alleen zij, maar ook het personeel te popelen om aan de slag te gaan. “We hebben al strootjes moeten trekken wie er diensten op de Boulevard mag draaien. Daar zijn we dan ook supertrots op: we doen het echt met een team van inmiddels zestig man. Personeel was zo gevonden, iedereen is zo enthousiast. Het enige dat we nog zoeken, is personeel voor in de keuken.”
Crusio aan de Boulevard opent op zondag 2 april in de middag voor het eerst, maar dan alleen met een vitrine voor de deur. “Om te laten zien dat we er zijn én omdat het lekker weer wordt”, aldus ijsmakers. “Daarna klussen we druk verder. Op donderdag 6 april gaan we echt open. We kunnen niet wachten.”
Cursio aan de Boulevard is vanaf die dag iedere dag geopend van 13.00 uur tot 20.00 uur. “Maar we kunnen ons zomaar voorstellen dat dat hier later gaat worden, maar dat merken we gaandeweg vanzelf”, besluit Kiona.
In onze gids
Populaire rubrieken