Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Horeca in Bergen op Zoom gaat bijna open: dit zijn de regels

Door Redactie indebuurt 30 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Bergse horeca weer open! Feestcafés en grote zalen moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten, naar het café en het terras in Bergen op Zoom.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Dertig man


In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Terras

Bourgondiër terras
Het terras vóór de anderhalvemetersamenleving. Foto: Jurgen Kwisthout

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meer Bergenaren een tafeltje kunnen bemachtigen.

Anderhalve meter in de horeca

corona coronavirus waarschuwing poster bergen op zoom
Foto: Jurgen Kwisthout

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Reserveren en controlegesprek

leeg terras lege terrassen grote markt corona coronavirus centrum binnenstad
Foto: Jurgen Kwisthout

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kan ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Toilet

vochtige doekjes door de wc spoelen
Foto: ANP

Wil je even naar het toilet? Dat wordt een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreden. Daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten vertrekken

handschoen hand corona coronavirus
Foto: Jurgen Kwisthout

Als gasten weg zijn, worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben. Het is dus even anders dan dat we gewend zijn, maar zo kunnen we gelukkig wel weer de horeca in Bergen op Zoom bezoeken!

roken bergen op zoom coronamaatregelen trein station trein (7) reizigers station perron ns

Reizen met NS: dit zijn de coronamaatregelen in de trein en op het station

Naast de supermarkten, cafés en de sportscholen, is ook het openbaar vervoer aangepast om reizen zo ...
eten afhalen bezorgen bergen op zoom app erik coehorst

Dat komt van pas! Bergenaar Erik lanceert horeca-app

De laatste weken wordt er goed gebruikt gemaakt van de optie om bij Bergse restaurants te bestellen ...
boulevard strand

Warme zomer in Bergen op Zoom in aantocht: ‘De kans op meerdere hittegolven is groot’

Het ziet ernaar uit dat veel Bergenaren dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of het...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.