Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uit eten in coronatijd: dit Bergse restaurant vertelt hoe ‘het nieuwe dineren’ gaat

Aangeboden door Het Ministerie van Eten en Drinken 29 mei 2020

Maandag 1 juni 2020 is een dag om nooit meer te vergeten. Vanaf die datum krijgen restaurants en cafés groen licht om onder strenge voorwaarden de horecazaken te openen. Zo ook restaurant Het Ministerie van Eten en Drinken aan de Zuidzijde Haven. Hoe ziet uit eten er vanaf juni bij dit restaurant in Bergen op Zoom uit?

Het lange wachten wordt beloond. En die beloning is nergens zo lekker als bij Het Ministerie van Eten en Drinken. Uit eten gaan of een drankje doen in Bergen op Zoom kan weer, maar wel in de vorm van ‘het nieuwe normaal’. Maar wat houdt dat precies in?

Verschillen tussen binnen en buiten

Ga je vanaf 1 juni naar Het Ministerie van Eten en Drinken? Dan is het goed om te weten dat er dertig gasten binnen mogen zitten. Buiten geldt geen maximum aantal bezoekers, al is er op het zonnig terras plaats voor maar liefst tachtig mensen! Natuurlijk wordt overal de 1,5 meter afstand tot anderen gehouden. Goed om te weten: voor binnen moet je reserveren, bij het groene buitenhof is dat niet het geval.

(Tekst loopt door onder de foto’s – afbeeldingen zijn gemaakt voor de coronamaatregelen)

Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken
Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken
Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken

Voldoende ruimte

Doordat Het Ministerie van Eten en Drinken binnen genoeg ruimte heeft, weet je zeker dat je op een veilige manier bij dit restaurant in Bergen op Zoom uit eten kan gaan. Daarbij volgen ze altijd de maatregelen van het RIVM op. Alles om ervoor te zorgen dat je op een gezellige en gastvrije manier weer het restaurantgevoel van vroeger kan ervaren.

Gezondheid staat voorop

Ga jij jezelf trakteren bij Het Ministerie van Eten en Drinken? Dan wordt aan de deur gevraagd of je niet ziek, zwak of misselijk bent. Ben je topfit? Dan houdt niets je meer tegen en is het een smakelijk diner dat je te wachten staat. En dat is niet alleen voor jou leuk, ook Het Ministerie van Eten en Drinken is weer blij om gasten te ontvangen, te verrassen en culinair te verwennen.

(Tekst loopt door onder de foto’s – afbeeldingen zijn gemaakt voor de coronamaatregelen)

Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken
Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken
Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken
Foto: Het Ministerie van Eten en Drinken

Dineren in tijdsvakken

Om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk mensen kunnen proeven van de keuken van Het Ministerie van Eten en Drinken, werkt het restaurant met een vroege en late shift. Zit je bij de eerste groep, dan kan je van 17.00 – 19.15 uur smikkelen en smullen. Heb je ‘late dienst’ dat ben je vanaf 19.30 uur welkom in de zaak aan de Kaai.

Wees zeker van een plekje: reserveer je tafel

Wil je bij Het Ministerie van Eten en Drinken binnenzitten? In dat geval moet je even je tafeltje vastleggen. Hoewel dat op het terras niet nodig is, is het wel slim om ook daar te reserveren. Dan weet je zeker dat daar ook plek voor je is.

(Tekst loopt verder onder de Facebookpost)

Heb je meer vragen over de coronamaatregelen bij Het Ministerie van Eten en Drinken, bijvoorbeeld met hoeveel mensen je wat mag komen drinken. Het antwoord is hier te vinden. En vergeet dan niet om gelijk te reserveren. Want nu we eindelijk weer mogen, dan moet je het er ook van nemen nietwaar?

(Tekst loopt door onder de afbeelding)

restaurant terras terrassen ministerie van eten en drinken smaak loket
Het afhaalmenu tot en met 7 juni. Afbeelding Smaak Loket.

Maaltijden afhalen

Heb je geen zin om te koken of is het restaurant volgeboekt? Dan heeft het Ministerie van Eten en Drinken nog een tip voor je: Het Smaak Loket. Voor maar 13,50 euro haal je bij het restaurant aan de Kaai diverse maaltijden af. Geef telefonisch je bestelling door en haal vanaf 17.30 uur op de dag dat je besteld hebt het lekkers op. Tot en met 7 juni staan er twee gerechten op het menu:

  • Zigeunerspiezen met kip, paprika, spek en ui
  • Zomerstoofpot met zomergroenten

Na 7 juni kan je nog steeds afhalen bij Het Smaak Loket, alleen staan er andere gerechten op het menu. Om wat voor diner het gaat, check je op hun socials.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Het Ministerie van Eten en Drinken. Meer over Het Ministerie van Eten en Drinken ontdekken?

Het Ministerie van Eten en Drinken restaurants en horeca

Geopend11:30 - 01:00

Zuidzijde Haven 39, Bergen op Zoom

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees meer:

ministerie van eten en drinken (9)

We aten bij het Ministerie van eten en drinken en dit vonden we ervan

Elke keer als we langs het Ministerie van eten en drinken lopen zijn we nieuwsgierig wat er schuilga...
ministerie van eten en drinken ministerie-van-eten-en-drinken

We stapten binnen bij het Ministerie van eten en drinken en werden aangenaam verrast…

En wij maar denken dat we hier gewoon een hapje gaan eten. Niet dus! We liepen het Ministerie van et...

adv.