Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor de snelle vastenavendhonger! Gehaktballetjes a la Frits

Door Frits Klasen 23 februari 2020

Een rode zakdoek, een stralend wit gordijn en een leutig hoofddeksel zijn wel de vereisten voor een avondje dweilen in het Krabbegat. Maar wat bijna net zo belangrijk is, is het meenemen van een goede vastenavendsnack. Je weet nooit wanneer die hongerklop ineens voor de deur staat. Redacteur Frits deelt zijn recept voor een goed gevulde zak gehaktballetjes!

(Tekst loopt door onder de foto)

gehaktballetjes frits
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Wat heb je nodig (voor ongeveer 20 gehaktballetjes)

  • 1 klein uitje
  • 1 teen knoflook (fijn voor jouw gesprekspartners)
  • 500 gram gehakt (ik gebruik vaak rundergehakt, maar half-om-half is eigenlijk beter)
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • Snufje nootmuskaat
  • Paprikapoeder (niet gerookt)
  • 3 beschuiten (of 6 theelepels paneermeel)
  • Ongezouten roomboter

Voor de jus:

  • Ketjap
  • Tomatenketchup
  • Mosterd

Bereiding

  • Begin met het kleinsnijden van de ui en de knoflook. Verkruimel de beschuiten boven een kom, doe dit goed fijn. Dit kan eventueel vervangen worden met paneermeel, twee theelepels paneermeel is ongeveer gelijk aan een beschuit.

(Tekst loopt door onder de foto)

gehaktballetjes frits
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
  • Meng dit in een kom met het gehakt, het ei, een eetlepel mosterd, paprikapoeder, zout, peper en nootmuskaat. De hoeveelheid kruiden is naar smaak.
  • Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel.

(Tekst loopt door onder de foto)

gehaktballetjes frits
Deze waren niet bijzonder klein Foto: indebuurt Bergen op Zoom
  • Smelt een flink grote klont roomboter smelten in een wok- of braadpan op hoog vuur.
  • Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan.

(Tekst loopt door onder de foto)

gehaktballetjes frits
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
  • Voor de jus voeg je een halve kop warm water toe, dan wat ketjap, tomatenketchup en als laatste mosterd. Roer alles even goed door, zodat het oplost.
  • Doe een deksel schuin de pan, maar zorg dat er toch een beetje lucht bijkomt. Draai het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

(Tekst loopt door onder de foto)

gehaktballetjes frits
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Met deze gehaktballetjes wordt de neus achterna dweilen een stuk lekkerder! Agge mar leut et!

Lees ook:

stoof recept vastenavend

Bodem leggen voor het dweilen! Recept stoofvlees à la Frits

Met een lege maag gaan dweilen, is geen goed idee. Dus even goed eten voor je het Krabbegat onveilig...
pestokoeken

Heerlijke vastenavendsnack! Pestokoeken van Paola

Mee wa lekkers op sjouw! De Vastenavend is niet compleet als je niet op stap bent met een zak vol sn...
Bananenpannenkoekjes

Lekker zeg! Gezonde bananenpannenkoekjes volgens Paola’s recept

Als wij jullie nou eens zouden vertellen dat je pannenkoekjes kan eten zonder achteraf een schuldgev...

adv.