Dit zijn de beste terrassen van Zeeland en Noord-Brabant

Aangeboden door Lipton

Pier 7 Zandpaviljoen | Foto: Lipton

Twee maanden geleden riep Lipton Ice Tea je voor het eerst op om te stemmen op jouw favoriete terras. Van de 540 horecazaken die meedoen aan de verkiezing ‘Hét Lipton Terras van 2022’ in de provincie Zeeland is er nu één provinciale winnaar gekozen. Ook in de provincie Noord-Brabant is er een winnaar gekozen. Daar deden zelfs 1.883 horecazaken mee aan de verkiezing. Wie er als landelijke top drie uit de bus komen, weten we pas na 1 oktober. En jij kunt ervoor zorgen dat jouw persoonlijke favoriet wint door te stemmen!

De terrassen van Pier 7 Zandpaviljoen in Vlissingen én ’t Wagenhuis in Nieuwe Vossemeer zijn uitgeroepen tot de favoriete terrassen van de provincies Zeeland en Noord-Brabant. De horecagelegenheden winnen daarmee niet alleen 10.000 euro aan investeringsbudget, maar maken daarnaast ook nog eens kans op de nationale titel en de ultieme hoofdprijs van 100.000 euro.

Een grote verrassing

Ondanks dat de zaak van ondernemers Niek, Valentijn en Jelle Damen erg populair is, kwam het winnen van deze titel en het investeringsbudget van 10.000 euro als een verrassing. “We zijn in 2016 begonnen met zeecontainers en picknickbanken.” Ze willen het gewonnen bedrag gaan gebruiken voor een terrasoverkapping. “In april 2018 was de officiële opening, zoals ons bedrijf er nu uitziet. We hadden al plannen om een terrasoverkapping te laten plaatsen om Pier 7 naar een nog hoger niveau te tillen. Dus de prijs komt goed van pas! De medewerkers hebben een groot aandeel gehad in het behalen van de prijs. Zij hebben de gasten continu op de hoogte gebracht over hoe ze hun stem konden uitbrengen. We hebben het team inmiddels geïnformeerd en zijn super blij. We hebben hen ook een mooie, duurzame party cruise beloofd.”

Mocht je een binnenkort een uitstapje maken buiten Bergen op Zoom en in de buurt van Nieuwe Vossemeer zijn, ga dan eens langs bij ’t Wagenhuis. Zij zijn namelijk de winnaar van de provincie Noord-Brabant. Jack Bosters overdonderd door de winst en het geld dat ze hebben gewonnen gaat niet naar het personeel . “Vanaf dag één hebben we alles op alles gezet om stemmen te winnen, “opgeven is geen optie” was de motivatie. Nu zijn we ongelooflijk blij. De afgelopen coronaperiode was voor ons niet gemakkelijk, maar ons team is hecht. We zijn een grote, blije familie met elkaar. Toen ik zelf corona opliep en vier weken op de IC belandde, heeft het team alles opgevangen. Daarom wil ik hen met het prijzengeld in het zonnetje zetten en trakteren op een leuk feest. Daarnaast is er de wens om de terrastuin, die in de coronatijd is uitgebreid zodat mensen buiten konden eten, te vernieuwen met nieuwe tafels, stoelen en parasols.”

Tekst gaat door onder de afbeelding >

Eeterij ’t Wagenhuis | Foto: Lipton

11.547 aanmeldingen

’t Wagenhuis en Pier 7 Zandpaviljoen hebben natuurlijk al een hele mooie prijs binnengesleept. Maar dat is nog niet alles, want ze maken ook nog kans op de nationale titel. Dat beide zaken niet als enige stonden te springen om kans te maken op een van de te verdelen geldbedragen, blijkt wel uit de aanmeldingen voor de verkiezing. Er zijn namelijk wel 11.547 (!) horecazaken die meedoen aan de race.

Zo breng jij jouw stem uit

Tot en met 1 juli zijn er al 61.900 stemmen binnengehaald. Dat kunnen er natuurlijk alleen maar meer worden, omdat je nog tot en met 1 september dagelijks kunt stemmen op jouw favoriete terras. Alle deelnemende terrassen doen mee en inhaalslagen kunnen nog gemaakt worden! Na 1 oktober wordt vervolgens de landelijke top drie bekend gemaakt. De top drie wint respectievelijk 100.000, 50.000 en 30.000 euro. 

Stemmen op jouw favoriet doe je via de online stemomgeving, die onder andere te bereiken is door QR-codes op Lipton Ice Tea-flesjes en -verpakkingen. Door dagelijks een stem uit te brengen maak jij kans op een horecavoucher ter waarde van 150 euro. Deze voucher kun je dan weer lekker uitgeven op een van de winnende terrassen in Nederland. Dat is dubbel winnen! Bestel dus snel een verkoelend glas ijsthee op het terras of koop een fles(je) in de supermarkt en stemmen maar!

Meer in deze categorie

Eten & drinken

Ga naar “Even afkoelen: 8 x hier in Bergen op Zoom haal je bijzondere ijssmaken”

Even afkoelen: 8 x hier in Bergen op Zoom haal je bijzondere ijssmaken

bijzondere ijsjes bergen op zoom gekke ijssmaken
Ga naar “Graziella uit Italië geeft kookles in Nederland: ‘Dit is het geheim van de Italiaanse keuken’”

Graziella uit Italië geeft kookles in Nederland: ‘Dit is het geheim van de Italiaanse keuken’

Aangeboden door Birra Moretti

Ga naar “Barbecueën in Bergen op Zoom: met deze tips heb je geheid succes”

Barbecueën in Bergen op Zoom: met deze tips heb je geheid succes

Proefmei proef mei proef mee markiezenhof muziek eten restaurant koken eten

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Tommy Hilfiger polo St/m XXL € 29,99”

Tommy Hilfiger polo St/m XXL € 29,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Bag it up! The folding travel bag € 19,99”

Bag it up! The folding travel bag € 19,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Duo rolgordijn € 14,99”

Duo rolgordijn € 14,99

  • Geldig t/m 21 augustus 2022

Agenda

Ga naar “Popmonument 2022”

Popmonument 2022

  • 10 september 2022
popmonument bergen op zoompopmonument bergen op zoom
Ga naar “Vastenavendbeurs ’t Veldteke”

Vastenavendbeurs ’t Veldteke

  • 24 september 2022
Vastenavendbeurs ’t VeldtekeVastenavendbeurs ’t Veldteke
Ga naar “Open Monumentendag Bergen op Zoom”

Open Monumentendag Bergen op Zoom

  • Van 10 sep t/m 11 sep
Lievevrouwestraat gevangenpoort monument open monumentendag bergen op zoomLievevrouwestraat gevangenpoort monument open monumentendag bergen op zoom
Ga naar “Burendag Bergen op Zoom”

Burendag Bergen op Zoom

  • 24 september 2022
burendag bergen op zoom
Ga naar “Doorkomst Vuelta in Bergen op Zoom”

Doorkomst Vuelta in Bergen op Zoom

  • 21 augustus 2022
La Vuelta bergen op zoom wielrennen nk tijdrijden