Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cijfers op een rij: zoveel Bergse terrassen mogen op 1 juni weer open

Door Emilie Klasen 24 mei 2020

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf 1 juni kunnen we eindelijk weer genieten van een hapje of een drankje op het terras van onze favoriete cafés en restaurants. Als er tenminste 1,5 meter afstand wordt gehouden én iedereen netjes aan een tafeltje zit. In totaal zijn er in heel Nederland zo’n 13.000 duizend terrassen waar gasten weer verwelkomd kunnen worden. Wij zochten uit hoeveel dat er in Bergen op Zoom zijn.

In de provincies Noord-Holland (2.700 terrassen) en Zuid-Holland (2.300) en Noord-Brabant (2.000) is het aanbod van terrassen het grootst voor iedereen die een kop koffie of koud biertje wil drinken in de zon.

En in Bergen op Zoom?

In Bergen op Zoom zijn er 46 horecagelegenheden met een terras. 22 daarvan zijn bar/cafés en onze stad telt 24 restaurants waar je buiten kan zitten. BN DeStem schreef onlangs al over de extra ruimte voor terrassen in onze stad. De gemeente doet er namelijk alles aan om de ondernemers zoveel mogelijk ruimte te geven in verband met de maatregelen. “Maar het blijft wel zo dat men moet voldoen aan bepaalde regels of uitgangspunten. Die zetten we op dit moment op papier”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

‘Stoelen en tafels mogen niet in de weg staan van voetgangers, rolstoelgebruikers of hulpdiensten’

Voorbeelden van die regels: ondernemers moeten de uitbreiding van hun terras melden bij de gemeente en en de extra stoelen en tafels mogen niet in de weg staan van voetgangers, rolstoelgebruikers of hulpdiensten.

Ook binnen

Restaurants en cafés mogen vanaf 1 juni ook weer openen voor binnen tafelen. Dit kan alleen op reservering en met een limiet van dertig personen, exclusief personeel. Hier check je alle regels!

Benieuwd hoeveel terrassen er in andere Nederlandse gemeenten zijn? Je ziet het hier:

Lees meer:

café 't Slik marijn en marijke withagen

Marijn van café ’t Slik: ‘Gelukkig hebben we door de Vastenavend een buffer opgebouwd’

Heb je het over dé karaoketempel van Bergen op Zoom, dan bedoel je natuurlijk café 't Slik. Hoewel M...
lifehacks bergen op zoom

Horeca in Bergen op Zoom gaat bijna open: dit zijn de regels

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Bergse horeca weer open! Feestcafés en grote zalen ...
aan huisje

Staycation! 7 x fijne B&B’s in Bergen op Zoom

Reizen naar verre landen, dat zit er waarschijnlijk dit jaar niet in. Maar je hoeft niet ver te zoek...

adv.