Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chris trekt met zijn sapbus de Bergse wijken in: ‘Ik dacht: laat ik het eens proberen’

Aangeboden door Visa 5 augustus 2020

Heb je wel eens een groepje mensen door de Bergse binnenstad zien steppen? Of was je een lange tijd geleden op de Kraaijenberg en was daar een vriendenclub aan het boogschieten? Dan zit het er dik in dat het Chris en Gabriëlle van Joycompany waren die deze groepsuitjes organiseerden. Maar toen kwam de coronacrisis, was samenscholing niet meer toegestaan en bleven de steps en pijlen in de schuur staan. Naast Joycompany is het tweetal ook eigenaar van het sapjesbedrijf Saplab. Dankzij die optelsom zagen ze een kans: de Juice Cruiser Truck ging eropuit.

Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Op die manier is het best te omschrijven hoe Chris en zijn vrouw hun kansen in een bijzondere tijd hebben gepakt. Bij het bedrijf waar je online sapjes kon bestellen, kan je sinds kort dus ook sapjes afhalen. Met een knalgroene bus en muziek uit de speakers, brengt de Juice Cruiser Truck de vitamines rond in de wijk. Net zoals een ijscotruck, alleen dan net even anders.

Met de sapbus door de wijk

Want komen de steppers en boogschieters niet naar Chris toe, dan komt Chris wel naar hen. “De afgelopen tijd heb ik aan de sapbus gewerkt. Ik dacht: nú ga ik afmaken wat al die tijd door mijn hoofd speelde”, vertelt de sapkoning. Doordat de groepsactiviteiten tijdens de coronaperiode voor hem wegvielen, maakte hij in een rap tempo zijn bus klaar om de wijken in te trekken om sap te verkopen.

‘Ik dacht: nú ga ik afmaken wat al die tijd door mijn hoofd speelde’

“Dankzij twee grote nieuwe accu’s, een klep waar mensen op kunnen staan om hun sapje te bestellen en het installeren van muziekboxjes, kan ik makkelijker van plek naar plek gaan. De Juice Cruiser Truck was al een onderdeel van de groepsactiviteiten, maar ik kon er niet mee door de wijken rijden zoals nu.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

saplab chris van eekelen joycompany sapjes smoothies groene bus
Ook op het Kop van het Hoofd is Chris wel eens te vinden. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Vangnet

Niet alleen de sapbus was een mooie verrassing in coronatijd, ook de regels van de gemeente bleken gunstig te zijn. “Ik kwam erachter dat zoiets gewoon mag”, vertelt hij vrolijk. “Als je na vijftien minuten geen klanten hebt gehad, dan moet je alleen doorrijden. Ik dacht: laat ik het eens proberen. Wat ik nu met de bus doe, is een mooi vangnet én het is om te kijken of het werkt. Want trekken de groepsactiviteiten weer aan, dan zal de bus ook vaker ingehuurd worden.”

Zelf je sap juicen

Denk je dat het al bijzonder is om een sapje bij je in de wijk te kopen uit een knalgroene bus terwijl er funky muziek uit de speakers komt om de aandacht te trekken? Dan heeft Chris nog een verrassing voor je. “De fiets kan ik nu ook meenemen”, zegt hij. Met ‘de fiets’ bedoelt hij zijn – wederom – knalgroene fiets met een blender voorop. Wanneer je op de fiets zit en trapt, wordt het sapje of de smoothie voorop in de blender gemixt. Allemaal op eigen kracht. “Mensen vinden dat denk ik wel leuk, vooral de kinderen willen wel rijden”, sluit Chris af.

(Tekst loopt verder onder de foto’s)

Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Vind Chris en zijn bus

Wil je weten in welke wijk je Chris en zijn sapbus kan vinden? Via zijn Facebookpagina vertelt hij je waar hij staat. En extra handig: je kan er met je smartphone of (contactloos met je) pas betalen. Bijvoorbeeld met Visa reken jij jouw watermeloensapje of andere vitamineknaller makkelijk en snel af.

Stuur jouw vernieuwende idee in!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Chris – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kan jouw idee insturen via deze website. Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Ieder bedrijf krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om hun bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

Visa dienstverlening

Bekijk meer:dienstverlening

adv.