Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Groeien pruimen aan een boom? Ontdek dat en meer tijdens de Brabantse Wal Week op zaterdag

Aangeboden door Streekorganisatie Brabantse Wal 12 september 2019

Pruimen komen niet uit de fabriek en maïs wordt niet gemaakt in het laboratorium. Het komt allemaal uit de natuur, met dank aan de zon en een beetje regen. Tijdens de Brabantse Wal Week ontdek je dat ook in onze omgeving voldoende lekkers groeit en bloeit. Juist om die bewustwording duidelijk te maken is er zaterdag 14 september bij Franken Fruit de Tour & Taste georganiseerd.

Dus pak je agenda er maar even bij en trek een grote cirkel rond het tijdstip 11.00 uur en 15.00 uur op zaterdag 14 september. De Tour & Taste laat je kennismaken met het familiebedrijf dat zich volledig focust op lokaal en gezond voedsel. Met een speciale plattegrond ga je op pad en proef je onderweg kleine gerechtjes die je tegenkomt tijdens de tocht. Waar je aan moet denken? Ontdek de veelzijdigheid van een pompoengerecht op het pompoenveld. Smikkel van een geroosterde suikermaïskolf op het maïsveld en les de dorst bij de kweepeerbomen van – je raadt het al – kweepeersap met een vleugje appel. Als toetje word je getrakteerd op pruimen bij de pruimenboomgaard.

De vitaminerijke Brabantse Wal Week proef je bij Franken Fruit

Van een zaadje tot de volgroeide vrucht: na je bezoek bij Franken Fruit weet jij exact hoe de gezonde smaken van de natuur groeien. Op die manier beleef je de verse producten van onze eigen Brabantse Wal het allerbest. Wil je zelf proeven? Schrijf je in door een mail te sturen naar [email protected].nl en geef door met hoeveel mensen je komt. Voor maar twee euro per persoon proef jij al de vitamines van hier.

Kijkje achter de schermen

Dus fiets jij wel eens langs het Bergs bedrijf aan de Balsedreef 1 en wil jij precies weten wat de Bergse bodem te bieden heeft? Ga dan zaterdag 14 september langs, kom verantwoord snoepen én krijg een kijkje achter de schermen. Wil je alles weten over de Brabantse Wal Week? Hier vind je een uitgebreid overzicht.


Meer over Streekorganisatie Brabantse Wal ontdekken?

Streekorganisatie Brabantse Wal bezienswaardigheden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lees meer:

Woensdrechtse-boerendag_04 brabantse wal week 2019

Brabo’s opgelet: het programma van de Brabantse Wal Week 2019 is bekend

Net zoals het stilstaan bij de 75-jarige bevrijding in onze regio, is de Brabantse Wal Dag niet in é...
franken fruit

De kinderen van Franken Fruit gingen minder werken om het bedrijf van hun vader voort te zetten

"Hoi, kun je interviewen op de heftruck?" Irene Franken van Franken Fruit is druk. Vanochtend heeft ...
andre van duin janny van der heijden brabantse waltv programma

Kijktip! André van Duin en Janny van der Heijden genieten van Brabantse Wal

Zet maandag 26 augustus maar in je agenda. Dan geniet je namelijk, gewoon vanuit je luie stoel, van ...

adv.