Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mysterie: hoe bezorgen afhaalrestaurants in tijden van corona?

Aangeboden door New York Pizza 20 maart 2020

Het coronavirus ontregelt het dagelijks leven in Bergen op Zoom en ver daarbuiten. We moeten afstand van elkaar houden, horecazaken mogen geen bezoekers meer over de vloer hebben en de Bergenaren die het kunnen, werken thuis. Maar hoe zit dat bij de afhaalrestaurants in tijden van corona? Wat doen zij om een vuist te maken tegen het virus?

Wel afhalen, niet afhalen, wel bezorgen, niet bezorgen: aan begin van de week was het even onduidelijk voor iedereen. Kon je nu wel of niet je favoriete maaltijd thuis krijgen? Ook Rob Spek van pizzeria New York Pizza had hiermee te maken.

Regels voor afhaalrestaurants in de tijd van corona

Afgelopen maandag was het bij restaurant van Rob even niet mogelijk om pizza’s af te halen, maar gelukkig is die regel teruggedraaid. “Vanaf dinsdag 17 maart kunnen klanten gelukkig weer bij ons terecht”, geeft de eigenaar van New York Pizza aan. “Afhalen is mogelijk al zijn de hygiënevoorschriften bij ons sterk aangescherpt. Het desinfectiemiddel vliegt er doorheen. Daarnaast mogen er tijdelijk maar drie klanten tegelijkertijd in de zaak zijn.”

‘Het desinfectiemiddel vliegt er doorheen’

Betalen met de pinpas

Naast de maatregelen in de vestiging van New York Pizza aan de Antwerpsestraat, zetten ook de pizzabezorgers alles op alles om mee te helpen om het coronavirus in te dammen. “Klanten kunnen bij bezorging tijdelijk alleen contactloos bij ons betalen”, gaat Rob verder. “Al kan je natuurlijk ook al van tevoren via iDEAL betaald hebben.”

(Tekst loopt verder onder de Facebookpost)

Andere manier van bezorgen

Niet alleen het betalen, ook het bezorgen gaat tijdelijk een tikkeltje anders. “Nadat de bezorger aanbelt, zet hij of zij de tas voor de voordeur en doet twee meter achteruit. De klant pakt de pizza uit de tas, om vervolgens naar binnen te gaan. Pas als de deur dicht is, pakt de pizzabezorger de tas weer op.”

De pizza beschermen

Het naleven van de strenge hygiëneregels vinden niet alleen plaats voordat de pizza in de oven gaat of tijdens de bezorging. Ook nadat de pizza uit de oven komt en nog voordat de Italiaanse traktatie in de doos gaat, worden er maatregelen getroffen. “Alle losse producten die pas na de oven op de pizza komen, laten wij tijdelijk achterwege. Denk aan sla op de dönerpizza. Nadat de pizza aan hoge temperturen is blootgesteld, raken wij tijdelijk de pizza niet meer aan.”

Speciale actie om coronaleed te verzachten: gratis pizza

Op dinsdag 17 maart applaudisseerden we massaal om de mensen die zich in deze tijd inzetten eens flink te bedanken. Ook New York Pizza wil daar volgens Rob een steentje aan bijdragen. “Het is een onrustige en moeilijke tijd voor iedereen en dat begrijpen wij maar al te goed”, vertelt hij.

‘Ook wij willen de harde werkers steunen. Daarom geven wij wat pizza’s weg’

“Wij willen een aantal mensen een extra steuntje in de rug geven. Daarom geven wij wat pizza’s weg. Op onze Facebookpagina kan je mensen taggen die volgens jou een gratis pizza verdienen. Van verpleegkundige tot vakkenvuller: ook wij proberen de harde werkers een extra steuntje in de rug te geven.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door New York Pizza. Meer over New York Pizza ontdekken?

New York Pizza pizzeria's

Gesloten16:00 - 22:30

Antwerpsestraat 87, Bergen op Zoom

Bekijk meer:pizzeria's

Lees meer:

NYP New York Pizza

Prego! Wist jij dat pizza’s op deze manier werden gemaakt?

Soms sta je niet stil bij de mooie, leuke of lekkere dingen in het leven. Want zeg nu zeg: denk jij ...
Verdampt livestream

Uitgaan in je woonkamer: dj-duo Verdampt geeft feestje via de livestream

Het coronavirus zet ons leven op z'n kop. Maar gaan we bij de pakken neerzetten? Nee, natuurlijk nie...
vismarkt bergen op zoom

Terug in de tijd: zo charmant was de Vismarkt vroeger

De Vismarkt in Bergen op Zoom: het is de plek waar je tegenwoordig de auto parkeert als je wilt wilt...

adv.