Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x lokale lekkernijen die wereldberoemd zijn in Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 26 september 2020

Bergenaren weten wat lekker is. Een kaasje, een stuk taart of een glas bier: de echte bourgondiërs van de stad maak je ’s nachts wakker voor wat lekkers. In Bergen op Zoom hebben we verschillende lokale producten die in de stad wereldberoemd zijn. Wat dacht je van de volgende lekkernijen.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Sterck

brouwerij sterck zeeland bier wijn drank alcohol winkel
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Merck toch hoe sterck! Met een krab in het logo en een woordje dat refereert naar het Bergse volkslied, krijg je deze lokale trots met een schuimkraag. Midden in het centrum, in de Bosstraat om precies te staan, wordt het Bergse bier voor het volk gebrouwen.

Asperges

asperges asperge van het land Hereijgers Aardbeien & Asperges
Foto: Jurgen Kwisthout

Het witte goud, direct uit de Bergse grond. Een paar maanden per jaar is het bij veel gezinnen in de omgeving feest op tafel. Wanneer de asperges uit Bergen op Zoom eenmaal je smaakpapillen bereiken, is het alsof er een engeltje over je tong piest.

Groffenkoek

producten bergen op zoom groffenkoek bakker groffen (1)
Foto: Bakker Groffen

Heb je het over producten uit Bergen op Zoom, dan noem je de Groffenkoek in dezelfde adem. De zoete traktaties zijn goed te vergelijken met de Bergenaar: zacht vanbinnen, verbluffend aan de buitenkant.

Droge worst

Denk je aan de worsten van Slagerij van der Borght, dan denk je aan de Bergse Vastenavend. De lokale lekkernij is zelfs zo geliefd, dat het een prijs is tijdens het Dweilbendfestival: de Worstprijs.

Krabbelèr

slijterij bier wijn drank alcohol winkel
Een fles Krabbelèr. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Zin in een likeur met de smaak van koffie-mokka? Dan ga je voor Krabbelèr! Bij Slijterij de Zeeland verkopen ze dit Bergse spraakwater met de opdruk van de Peperbus, het Markiezenhof en een krab op het etiket.

Aardbeien

aardbei aardbeien Hereijgers Aardbeien & Asperges kas kassen
Foto: Jurgen Kwisthout

Wereldberoemd in Bergen op Zoom: de drie A’s (asperges, aardbei en ansjovis). Waar de asperges al een podium hebben gekregen in dit lijstje, is het nu tijd voor de errebeesjes. Hierboven is het zoete fruit van Hereijgers Aardbeien & Asperges uit Lepelstraat te zien. Als je weet dat ze uit de omgeving komen, hebben ze waarschijnlijk een nog zoetere smaak.

Ansjovis

Als we het over de Bergse asperges en aardbeien hebben, kunnen we de ansjovis natuurlijk niet achterlaten. Al jarenlang is het de familie Van Dort die de kleine visjes uit het water haalt, zodat jij er van je bord op van geniet.

Lees meer:

winactie indebuurt bergen op zoom restaurant oase restaurant corona

De winactie is bijna voorbij: maak snel nog kans op gratis driegangenmenu’s van Oase

Brengt de winactie van indebuurt Bergen op Zoom jou binnenkort bij restaurant Oase? Al sinds begin s...
Het lunchroom Lunchcafé panos wouwsestraat broodjes broodjeszaak

Deze nieuwe lunchroom in de Wouwsestraat komt in het pand van Panos

Broodjeszaak Panos bleef de laatste tijd opvallend vaak dicht. Een mededeling achter de etalageruit ...
Bergen op Zoom: Steenbergsestraat - Markiezenhof; kazerne, de bakkerij. V.l.n.r.: dhr van de Brink, zadelmaker, hij had een winkeltje in tuigbenodigdheden in de Rijkebuurtstraat. Sergeant De Bakker, Willem van de Burgt (Lindebaan) en ?? (uit de Glymesstraat 34). bakker bergen op zoom

Halfje tarwe tot witte puntjes: 5 x deze Bergse bakkers vond je vroeger in de stad

Groffen, Stapelkamp en Van Ravels zijn tegenwoordig bekende bakkers in Bergen op Zoom. Maar waar haa...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.