Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Walter over zwembad de Melanen: ‘Tot wel 175 bezoekers kunnen veilig bij ons zwemmen’

Aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen 12 juni 2020

In de eerste dagen van juni ging zwembad de Melanen weer open voor iedereen die tijdens het hete weer wil afkoelen. Hoewel de weergoden ons de afgelopen dagen vooral regen voorschotelde, staan er komende tijd weer volop zonuren op het menu.

Net zoals bij zwembad de Schelp gaat zwemmen in de Melanen de komende tijd net iets anders dan je van voorgaande jaren gewend bent. Waar je in een restaurant met dertig mensen mag zitten, kunnen in zwembad de Melanen maximaal 175 mensen tegelijkertijd zwemmen.

Zwemmen in de Melanen

Vind je dat veel? Volgens zwembadmanager Walter van Krieken is dit maar een fractie van het oude. “175 mensen klinkt misschien veel, maar normaal zouden op een dag met een goede temperatuur zo’n 1500 bezoekers hebben”, vertelt de man achter zwembad de Schelp en de Melanen.

(Tekst loopt verder onder de Facebookpost)

Voldoende ruimte

Waar komt dat aantal van exacte bezoekers eigenlijk vandaan? “Het maximum van nu is gebaseerd op de situatie dat iedereen tegelijkertijd in het water springt en dan nog steeds tien vierkante meter per persoon aan ruimte heeft. Als je ervan uitgaat dat mensen in de grote zonneweide liggen en de jeugd tot 13 jaar geen afstand hoeft te houden, dan denken we het maximum aantal van nu over een tijdje te kunnen verdubbelen.”

Nog meer zwemmers toestaan

De vooruitzichten zien er volgens Walter goed uit. Hoe het er nu uitziet, kunnen in de zomer meer mensen in de Melanen komen zwemmen. “Als het blijkt dat het de komende weken goed weer wordt en de tijdsblokken volgeboekt blijven, willen we 300-350 mensen toelaten”, vertelt de manager.

Douchen in het zwembad

Hoewel we weer in zwembad de Melanen kunnen zwemmen, moeten de douches volgens de regels voorlopig nog dichtblijven. “Eigenlijk is dat een beetje een rare regel”, vertelt Walter. “Vanaf 15 juni mag op de camping weer gedoucht worden, maar in het zwembad niet. Terwijl ik van mening ben dat juist nu hygiëne vooropstaat.”

‘Ik verwacht dat de komende weken het doucheverbod wordt opgeheven’

“Het doucheverbod is er omdat de douches te dicht op elkaar staan. Maar dat soort beslissingen moet je aan een zwembad overlaten. We kunnen de douches zo opstellen dat er met afstand gedoucht kan worden.” Toch ziet Walter het positief in. “Ik verwacht wel dat de komende weken het doucheverbod wordt opgeheven.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen. Meer over Zwembad de Schelp en de Melanen ontdekken?

Zwembad de Schelp en de Melanen

De Boulevard Noord 45, Bergen op Zoom

Lees meer:

Zwembad De Melanen zomerrooster zwembad de melanen

Op deze manier zet zwembad De Melanen in op de gezondheid van de bezoekers

Dubbel goed nieuws! Het lekkere weer lijkt nu écht onze kant op te komen. En wat doe je als de zon s...
zwembad de schelp coronamaatregelen weekendoverzicht opening de schelp zwembad plaat

Zwemmen in De Schelp: dit zijn de coronamaatregelen van het zwembad

Beetje bij beetje worden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Vanaf maandag 25 mei kunnen w...
opening de schelp zwembad plaat

Lekker het water in! Zwembad De Schelp per direct open

We kunnen eindelijk weer een frisse duik nemen in het water van zwembad De Schelp. Maandagmiddag maa...

adv.