Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwembad De Schelp versoepelt de coronaregels: dit is vanaf half september weer mogelijk

Aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen 9 september 2020

De coronaregels bij zwembad De Schelp worden vanaf 14 september versoepeld. Dat betekent dat recreatief zwemmen en het roetsjen van de glijbaan in het najaar weer mogelijk is.

In maart sloot het zwembad aan de Bergse Plaat de deuren om verdere verspreiding tegen te gaan. Na verloop van tijd werden de schuifdeuren op een kiertje gezet en kon er met coronaregels gezwommen worden, al was recreatief zwemmen nog niet mogelijk. Daar komt dus vanaf september verandering in.

Meer en vaker zwemmen

Zeker omdat zwembad De Melanen vanaf 6 september in winterslaap gaat, is het goed nieuws dat er beetje bij beetje meer mogelijk wordt bij De Schelp. Hoewel het zwembad meer ademruimte krijgt, moeten zwemmers nog steeds online reserveren. Naast het recreatief zwemmen, kunnen sportievelingen ook weer vaker langskomen voor aquasporten of baantjes zwemmen.

(Tekst loopt door onder de foto)

zwembad de schelp corona coronamaatregelen
De coronamaatregelen van zwembad De Schelp blijven gelden. Foto: De Schelp

Het banen zwemmen in de middag is ook weer opengesteld voor bezoekers die liever in het instructiebad zwemmen. Nog steeds zit hier een tijdslot aan vast, zodat iedereen de kans krijgt om van het water te genieten. Op dinsdag- en donderdagavond staat recreatief zwemmen voor 18 jaar en ouder op de planning, terwijl de zaterdag en zondag weer uren kent waarop alle leeftijden van harte welkom zijn.

Speciale zwemactiviteiten gaan weer door

Het was even wachten, maar daarnaast kan het revalidatiezwemmen en het zwangerschapszwemmen weer ingepland worden. Ook start AquaBootcamp en AquaTrimzwemmen weer. En of dat nog niet genoeg is, gaat AquaFitSoos 50+ op maandag en woensdag weer door. Bij de laatste zwemactiviteit moet je nog wel even reserveren voor de hele ochtend.

Discozwemmen

Dat gaat weer funky worden, die vrijdagavonden in zwembad De Schelp. Want voor kinderen tot en met 12 jaar gaat discozwemmen weer door! Maar liefst honderd kinderen kunnen discozwemmen, al moeten ze natuurlijk wel in het bezit zijn van een zwemdiploma.

(Tekst loopt door onder de foto)

De kluisjes zijn weer te gebruiken. Foto: Jurgen Kwisthout
Ook de kleedhokjes zijn weer als vanouds geopend. Foto: Jurgen Kwisthout

Douchen kan weer

Het is weer mogelijk om een douche te nemen voor en na het zwemmen! Door de coronaregels die in het voorjaar van kracht waren, waren de douches namelijk niet te gebruiken. Ook de toiletten zijn weer allemaal als vanouds geopend, zijn de kluisjes weer te gebruiken en kan het omkleden gewoon in de kleedhokjes (zwemlessen zijn hierop een uitzondering). Naast het doucheplezier en het omkleedgemak dat terugkeert, kan je vanaf 14 september ook weer met contant geld betalen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen. Meer over Zwembad de Schelp en de Melanen ontdekken?

Zwembad de Schelp en de Melanen zwembaden

De Boulevard Noord 45, Bergen op Zoom

Bekijk meer:zwembaden

Lees meer:

zwembad de schelp coronamaatregelen weekendoverzicht opening de schelp zwembad plaat

Zwemmen in De Schelp: dit zijn de coronamaatregelen van het zwembad

Beetje bij beetje worden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Vanaf maandag 25 mei kunnen w...
opening de schelp zwembad plaat

Zwembad De Schelp is weer open: zo ziet de parel van de Plaat eruit

Het langverwachte moment is daar: zwembad De Schelp is weer open voor publiek. Heb je door deze groo...
Zwembad De Melanen zomerrooster zwembad de melanen

Heel de dag op je gemakje dobberen: tijdsblokken zwembad De Melanen verdwijnen

Zwembad De Melanen begint vanaf 10 juli met een speciaal zomerrooster. De twee tijdsblokken worden t...

adv.