Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwembad De Schelp is weer open: zo ziet de parel van de Plaat eruit

Aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen 2 september 2019

Het langverwachte moment is daar: zwembad De Schelp is weer open voor publiek. Heb je door deze grootse gebeurtenis slapeloze nachten gehad omdat je zó benieuwd bent wat je te wachten staat? Wij namen alvast een kijkje in het Bergse zwembad, zodat jij weet hoe de grondige renovatie heeft uitgepakt. Dan kan jij weer lekker slapen. Het is tijd om van de glijbaan te sjezen en te plonzen in het water: zwembad De Schelp is weer open!

Zwembad De Schelp heeft zijn pubertijd overleefd. Het heeft aan zichzelf gewerkt en is – spreekwoordelijk – goed opgedroogd. De constructies zijn weer ijzersterk, de muren zijn opgefrist en de verantwoorde kantine gaat met de tijd mee. De Schelp mag dan wel ‘opgedroogd’ zijn, de kans is groot dat jij weer staat te (water)trappelen om in het gevulde bad te springen. Want dat is ondertussen al zo’n 1,5 jaar geleden.

Zwembad De Schelp ontpopt uit cocon

Vergelijk het zwembad met een rups die achttien maanden in een cocon heeft gezeten. Nu is het tijd om eruit te breken en als een vlinder te laten zien wat het in huis heeft. Dat begint al bij de entree van het zwembad. De vloer doet je denken aan het strand, de grote fotowand met kitesurfers neemt je mee naar zee. Waar je ook in het zwembad staat, er is alles aan gedaan om een transparante uitstraling te creëren. Enerzijds krijg je op die manier een met licht gevulde ruimte en kijk je eenvoudig naar buiten op de Binnenschelde. Anderzijds is het anno 2019 voor ouders fijn om ook tijdens de zwemlessen hun kinderen in de gaten te houden.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Meer dan zwemmen

Bij de entree van zwembad De Schelp valt het al op: het is meer dan alleen een zwembad geworden. De airhockey- en voetbaltafel laten zien dat sport en spel op allerlei manier te combineren is. Natuurlijk is gezond eten daar een onderdeel van. Om die reden vind je bij de ingang van het zwembad een snoepautomaat met vitaminebommen voor de gezonde snoepkonten. Ga je naar de kantine – die vrij te bezoeken is – dan kan je daar zowel een gezonde hap als een traktatie uit de frituur halen. Af en toe mag je jezelf best een keer verwennen. En een leuk bijkomstigheid in die ruimte: er hangen twee grote schermen. Daarop wordt de zwemlessen live uitgezonden, zodat je kan zien hoe je kind het doet. En is het weer tijd voor een wielerklassieker, voetbalwedstrijd of natuurlijk wedstrijdzwemmen? Ook dat zie je op het grote scherm.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Het gevoel van het strand

Zwembad De Schelp heeft tijdens de renovatie de kans gezien om het strand naar binnen te halen. Naast een vloer die doet denken aan zacht zand, zijn de tegels in de tinten grijs, blauw en lichtbruin. Inderdaad, de lucht, het water en het strand. Dat beachthema is naast de tegels en de vloer ook doorgevoerd in de kleedkamers en lockers. De houtlook van deze objecten doen je denken aan een strandtent waardoor dat stukje vakantiegevoel vanzelf komt. Is je zwembroek of bikini aan? Hoe dichter je bij het zwembad komt, des te donkerder bruin de tegels worden. Net zoals op het strand, verandert het zachte zand richting het water in hard zand. Alleen dan in de vorm van tegels. Op die manier komt het gevoel van buiten naar binnen.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Technische snufjes

Zowel het wedstrijdbad als het bad voor zwemlessen hebben een beweegbare vloer. Of je nu in het water staat voor een potje Aqua Drum Vibes of wilt leren watertrappelen met je vingers boven water: de bodem past altijd bij de activiteit die jij wilt doen. Zo krijg je altijd de gewenste diepte. Daarnaast is de doorkijk door het zwembad verbetert en draagt de verlichting bij aan een open en frisse uitstraling van het vernieuwde zwembad. Andere technische snufjes vind je terug in de blauwe glijbaan die van binnen – via buiten – naar binnen gaat. De glijbaan is gepimpt en is interactief met licht en geluid. Onderweg in de glijbaan kan je vissen aantikken, waardoor je aan het einde op een scorebord ziet hoe goed je hierin was. Volgens zwembad De Schelp zullen zelfs de ouders hierdoor competitief worden.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Beter zicht op je kind

Overal in het zwembad is meer zitgelegenheid gecreëerd. Of je nu 14 jaar bent en even uit wilt rusten of 39 jaar bent en je kind in de gaten wilt houden: er is plek zat. Het toppunt van comfort vind je trouwens bij het peuterbad. Als papa of mama op een zondagochtend met een koffietje geniet van het gespetter van hun kind in het peuterbad, genieten de ouders van warme billen. Niet door de koffie, maar door de bank met verwarmingselementen. In het bad voor de allerkleinsten is nog meer te doen dan eerst, waardoor je peuter het zeker naar zijn of haar zin heeft. Als je ziet hoe je kindje onder een grote oester zit waar water uitkomt of op de rug van een zeehond zit die water spuit, dan krijg je het extra warm. Maar juist op een goede manier: van blijdschap

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Anders maar toch hetzelfde

Hoewel er wat aanpassingen zijn, is er ook veel hetzelfde gebleven. Zo is de witte glijbaan er nog steeds, laat je je meenemen in de stroomversnelling en is het wedstrijdbad nog gewoon open. Een aanpassing die wel opvalt: het buitenbad is dicht. Maar dat is eigenlijk ook niet erg, met een zwembad zoals de Melanen in de zomer. En bekijk het vanuit duurzaam aspect: wanneer het bad in de winter verwarmd werd, zag je het geld letterlijk in rook opgaan. Er werd onnodig gestookt. Voor die twee waaghalzen die van ijswater houden, is dat niet rendabel genoeg. En wat je daarvoor terugkrijgt? Een spray-park, waardoor je tijdens de lekkere dagen in het jaar gewoon buiten kan afkoelen. Al heb je daarnaast nog altijd plan B, a.k.a. de Melanen, als optie.

(Tekst loopt door onder de foto’s)

Foto: Jurgen Kwisthout
Foto: Jurgen Kwisthout

Meer over Zwembad de Schelp en de Melanen ontdekken?

Zwembad de Schelp en de Melanen zwembaden

De Boulevard Noord 45, Bergen op Zoom

Bekijk meer:zwembaden

Lees meer:

Zwembad de schelp aqua drum vibes

Train je conditie én ritmegevoel met Aqua Drum Vibes bij zwembad De Schelp

Ben je een liefhebber van ritmische muziek, maar vind je je conditie ook belangrijk? Misschien verwa...
zwembad de schelp opening

Pak je zwemspullen maar in! De opening van zwembad De Schelp is bekend

Vraag je je bijna dagelijks af wanneer zwembad De Schelp open gaat? Dan hebben we goed nieuws voor j...
de-schelp-bergen-op-zoom-buitenzwembad

Geen buitenzwembad meer bij de Schelp, maar een waterpark

Het vernieuwde zwembad De Schelp zal geen buitenbad meer hebben. Het kleine buitenbad wordt vervange...

adv.