Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heel de dag op je gemakje dobberen: tijdsblokken zwembad De Melanen verdwijnen

Aangeboden door Zwembad de Schelp en de Melanen 10 juli 2020

Zwembad De Melanen begint vanaf 10 juli met een speciaal zomerrooster. De twee tijdsblokken worden teruggebracht naar één lang blok. Bezoekers hoeven op die manier niet meer te kiezen of ze ’s ochtends of ’s middags willen dobberen in het buitenbad.

Met het invoeren van het zomerrooster is het vanaf de tweede week van juli mogelijk om met 350 mensen tegelijkertijd in zwembad De Melanen te zijn. Eerst ging het om 175 baantjestrekkers en dobberliefhebbers per tijdsblok.

Heel de middag zwemmen

Doordat het licht aan het einde van de coronatunnel steeds een beetje helderder lijkt te worden, is het veilig om met 350 zwemmers in De Melanen te zijn. Om ervoor te zorgen dat jij niet continu op je water resistance horloge hoeft te kijken, heeft De Melanen besloten om één groot tijdsblok in te voeren. Van maandag tot en met zondag kan je tussen 12.00 en 17.30 uur zo lang als je wilt zwemmen, dobberen en spetteren bij het zwembad in Halsteren.

(Tekst loopt door onder de video)

Baantjes zwemmen

Vraag je jezelf af waarom er niet voor 12.00 uur recreatief gezwommen kan worden? Van 9.30 tot 10.15 uur en van 10.30 tot 11.15 uur is het zwembad gereserveerd voor mensen die banen willen trekken. Per sessie mogen maximaal 36 mensen van tegel naar tegel zwemmen. Het zomerrooster en de regels gelden in ieder geval tot en met zondag 6 september.

Leg je uitje vast!

Dus: heb jij zin om baantjes te trekken of wil je heel de middag op je rug in het zwembad drijven? Leg je zwemuitje dan hier vast. Houd er rekening mee dat de coronaregels nog steeds in het zwembad gelden! Mocht je ze vergeten zijn, hier zijn ze te vinden.

(Tekst loopt verder onder de foto)
opening de schelp zwembad plaat
Zwemmen in De Schelp. Foto: Jurgen Kwisthout

Situatie in zwembad De Schelp

Zwemlessen, watersporten of ouder- en kindzwemmen: ondertussen gaan ze allemaal weer door. Toch is het recreatief zwemmen op de Bergse Plaat nog niet mogelijk. Doordat het recreatieve bad aan de kleine kant is en de glijbanen niet gebruikt mogen worden, is het deze zomer niet mogelijk om een middagje te zwemmen in De Schelp. Aan het begin van de herfst hoopt het zwembad het recreatieve deel ook weer te openen. En tot die tijd ga je natuurlijk lekker naar De Melanen toe.

Lees meer:

zwemmen melanen bergen op zoom

Walter over zwembad de Melanen: ‘Tot wel 175 bezoekers kunnen veilig bij ons zwemmen’

In de eerste dagen van juni ging zwembad de Melanen weer open voor iedereen die tijdens het hete wee...
Zwembad De Melanen zomerrooster zwembad de melanen

Op deze manier zet zwembad De Melanen in op de gezondheid van de bezoekers

Dubbel goed nieuws! Het lekkere weer lijkt nu écht onze kant op te komen. En wat doe je als de zon s...
zwembad de schelp coronamaatregelen weekendoverzicht opening de schelp zwembad plaat

Zwemmen in De Schelp: dit zijn de coronamaatregelen van het zwembad

Beetje bij beetje worden de coronamaatregelen in Nederland versoepeld. Vanaf maandag 25 mei kunnen w...

adv.