Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vers van de pers: 7 x deze nieuwe hotspots in Brabant wil je bezoeken

Door Emilie Klasen 4 juli 2020

We hoeven maar met onze ogen te knipperen en er is weer iets nieuws te vinden in onze provincie. De afgelopen tijd kreeg Brabant er een hoop nieuwe hotspots bij en die zijn zeker een bezoekje waard. Waar wil jij als eerst naartoe?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Outdoor escape: De Erfenis van Lievensberg in Bergen op Zoom

outdoor escape Brabantse Wal Blote voetenpad bos bossen landgoed lievensberg
Foto: Jurgen Kwisthout

Door de zomer en de coronamaatregelen verplaatsen we ons massaal naar buiten. Om die reden komt de nieuwe outdoor escape De Erfenis van Lievensberg op de Brabantse Wal in Bergen op Zoom als een geschenk uit de hemel. Vanaf 11 juli speel je de outdoor escape op het mooiste plekje van de Brabantse Wal: Land Lievensberg. In 75 minuten tijd ga je met een gps-device en een koffer met spelmateriaal op zoek naar aanwijzingen die verstopt liggen rond het gebied van Villa Heidetuin.

Arcadehal in Breda

Foto: indebuurt Breda
Foto: indebuurt Breda

In Breda openden in juli niet één, maar twee arcadehallen in de binnenstad. Gamestate bemachtigde een plekje aan de Grote Markt en Ted’s Arcade zit sinds de eerste van deze maand aan de Tolbrugstraat. Een leuk uitje als je zin hebt om Mario Kart te spelen, een potje airhockey wilt doen of tijdens een ander spel in de arcadehal je skills graag laat zien.

De Bossche Kraan

Foto: indebuurt Den Bosch

Den Bosch heeft een yurt als overnachtingsplek, verschillende (luxe) hotels en nu ook een – jawel – hijskraan. Op de Tramkade is De Bossche Kraan geopend: een kamer op 15 meter hoogte. Het ‘bouwen’ van het hotel verliep uiteraard wat anders dan bij de meeste gebouwen. In dit geval bestond de ruimte al, alleen werd de hijskraan vroeger gebruikt om schepen te lossen. In twee jaar tijd kreeg de kraan een flinke opknapbeurt en is-ie helemaal gereed gemaakt.

Het Burgemeester Geukerspark in Helmond

Foto: indebuurt Helmond

Helmond is hartstikke mooi en dat bewijst het nieuwe Burgemeester Geukerspark zeker. Na een jaar verbouwen heropende het gebied vlak bij de haven een aantal weken geleden. Het is met recht een aanwinst voor de stad te noemen. De nieuwste hotspot in Helmond is de perfecte locatie voor een picknick, om met je kinderen te spelen bij de waterspeeltoestellen of gewoon om lekker te pootje baden in riviertje de Oude Aa. Ga zelf eens kijken en ervaar de rust en schoonheid van het park.

Insight Beach Brabant in Eindhoven

Foto: Miss Publicity

Komen Nikki Beach (Miami en Marbella), Ushaia en Blue Marlin (Ibiza) je bekend voor? Binnenkort past ook Insight Beach Brabant in dit rijtje, want de IJzeren Man in Eindhoven krijgt vanaf 1 juli een luxe beachclub á la Miami. Oftewel, heel luxe chillen aan het water!

Via de website kun je een luxe bed of speciale cabana voor twee personen reserveren. Bij aankomst word je vervolgens door een van de hostesses naar je plekje gebracht, terwijl de auto voor jou wordt geparkeerd. Kosten? €200,- voor een dagdeel of €300,- voor de hele dag voor twee personen. Daar zit dan wel een fles bubbels van Moët & Chandon en een kleine goodiebag bij inbegrepen. Niet goedkoop, maar daar krijg je wel een heel bijzondere ervaring voor terug…

Softy’s

Foto: indebuurt Tilburg

In een oud treinstel vind je de meest bijzondere softijsjes van Tilburg. Chef-kok Koos de Wolf van De Houtloods opent samen met horecaondernemer Sander Overweg een ijsjeszaak. Proef er softijs in smaakcombinaties zoals kimchi, ananas en passievrucht of bacon, eggs & cornflakes.

Thuis bij Van Drakestein

Foto: indebuurt Den Bosch

Den Bosch is sinds een week een bijzonder terras rijker: op het plein voor Het Noordbrabants Museum werken verschillende horecaondernemers samen onder toeziend oog van ‘de draak’, een groot gouden beeld. Mede-eigenaar Dirk Hover vertelt: “Bij de draak hoort een bijzonder verhaal. Die komt van de heer Bosch van Drakestein af, die hier in het museum woonde.” Hij was commissaris van de Koningin en had de gemeente een bedrag geschonken om een beeld te maken. De reden? Het moest een beeld zijn ter nagedachtenis van zijn dochters en vrouw, die allemaal overleden waren. De draak was het eindresultaat. “Dat de draak weer thuis is, vind ik mooi. De cirkel is rond.”

Lees ook:

favorieten van leuk volgens local Marsha Oudmaijer

Leuk volgens local Marsha: ‘Deze plek in Bergen op Zoom is echt prachtig geworden’

De allerleukste, tofste en gezelligste plekjes in de stad? Die leer je kennen door echte locals. Daa...
Watertoren bergen op zoom

Te koop: 7 x monumentale panden in Bergen op Zoom

Hoe bijzonder is het als je in een monument woont?! In Bergen op Zoom kan dat prima, het barst hier ...
kindervastenavend 2020 peperbus confetti grote markt

Bergse culturele instellingen spreken zorgen uit: ‘Deze evenementen zijn onmisbaar voor de stad’

'Bergse raad en college; ga met ons in gesprek om het culturele veld van de stad te behouden!' Dat i...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.