Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is je kans om d’n echte Òòg’eid aan je muur te hangen

Door Irma van Schaijk 31 januari 2018

Een echte Mart Franken, Joop Mijsbergen, Hendrik Boot of Iwaz aan je muur: dat wil toch iedereen? En het kan, want zondag 4 februari organiseert SynapsZ Kunstcollectief een kunstveiling in de Blokstallen!

De veiling start om 16.00 uur in de Manegezaal van Blokstallen 3. De opbrengst is bestemd voor WiBoZ, een prachtige woonvoorziening voor jongvolwassenen met een beperking. Deze zal half 2018 gebouwd gaan worden aan (heel toepasselijk) de Blauwe Schuit in de nieuwbouwwijk Scheldevesting.

Bij het Wrak

In de Blokstallen is ook de expositie Het Wrak der Sotheydt te zien, en bij deze achtergrond wordt het werk van zo’n 30 kunstenaars en enkele Vastenavondbouwclubs, geveild. Veelal, maar zeker niet alles, is geïnspireerd op de Vastenavond. Veilingmeester Jan Slokkers, tevens voorzitter van SynapsZ Kunstcollectief, zal op de hem bekende flamboyante wijze zijn uiterste best doen om bedragen binnen te slepen, die de kunstwerken waardig zijn.

Kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn:  Joop Mijsbergen, Mart Franken, Don van Rooij, Chel van Giels, Charles Hubert Jansen, Paula Withagen, Saskia van den Broek, Peet Bakx, Hendrik Boot, Corrie Hagenaars, IWAZ, Wouter Goudzwaard, Peter Franssen, Lion de Nooijer, Corina van Eekelen, Annie Wagemakers, Marielle van Broekhoven, Piet van de watering, Hans Hartman, Artotheek BoZ, Petra Kwaadgras, Els van Egeraat, Gerard Huisintveld, Richard de Weert, Fred de Ron, Bouwclubs de Watertoren en de Heksenketel.

WiBoZ

De toekomstige bewoners van het woonproject WiBoZ zullen ook zeker op deze veiling aanwezig zijn. Ze zullen de handen uit de mouwen steken, de gasten verwennen met hapjes en diverse kunstwerken voor het voetlicht plaatsen.

Het wooninitiatief WiBoZ zag al zo’n 6 jaar geleden het levenslicht, gestart door een groep ouders van kinderen met een (overwegend verstandelijke) beperking. Appartementen, voor aparte mensen… Maar geenszins apart van de samenleving! De toekomstige bewoners leven midden in de maatschappij, zitten op atletiek, paardrijden en dansles; werken bij boerderij, drukkerij of horecagelegenheid. En binnen nu en 2 jaar wonen ze ook, met zijn 21en, midden in de samenleving, in de nieuwe wijk Scheldevesting. De financiering van de bouw is rond, echter voor de inrichting van het complex  is nog veel geld nodig.

Te bekijken

De te veilen kunstwerken zijn zaterdag 3 februari, tussen 13.00 en 17.00 uur nog te bezichtigen in of naast de expo van SynapsZ in Galerie Stallen 3.

Aanvang kunstveiling: zondag 4 februari 16.00 uur, Manegezaal, Blokstallen 3, Bergen op Zoom

Meer over

Doen Getipt

adv.