Uittips: 10x doen dit weekend in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 10 november 2017

Natuurlijk: het is 11-11 dit weekend. Maar er is nog veel meer te doen in en om Bergen op Zoom: van toffe muziek en spannende films tot bijzondere herfstwandelingen. Indebuurt selecteerde 10 leuke uittips.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶

Joris Linssen en Caramba in Hoogerheide

joris linssen

De voorstelling Serenade is geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik om een orkestje in te huren om je geliefde het hof te maken of je overleden helden te eren. Caramba reisde door heel Nederland om mensen te verrassen met een liefdesserenade, wat prachtige ontmoetingen opleverde. Rasverteller Joris Linssen en zijn vrienden smeden de verhalen en liedjes van deze omzwervingen aaneen tot een ode aan het leven, de liefde en de muziek.

Wiewatwaar: zaterdag 11 november, om 20.15 uur in Podium Kloosterhof, Huijbergseweg 3b in Hoogerheide. Toegang: 18,-

Herfstkleuren en paddenstoelen

hertgang

Landgoed De Hertgang is op zondag 12 november is Landgoed De Hertgang van 12.00 tot 17.00 uur geopend voor een speciale herfstwandeling. Je kunt op eigen houtje de uitgezette route volgen, maar ook deelnemen aan de rondleiding. Als je het treft, zie je misschien wel een eekhoorn in actie. Het gezellige Bezoekerscentrum is op deze zondag in herfstsfeer aangekleed, buiten branden de vuurkorven en binnen kun je genieten van koffie, thee, glühwein of warme chocolademelk. Verder is er haardhout te koop, walnoten, planten, leuke zelfgemaakte decoraties voor in huis en misschien zijn er nog eitjes van de krielkipjes te krijgen.

Wiewatwaar: zondag 12 november, Landgoed De Hertgang, Klaverblokken 18 in Halsteren. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang € 3,50 per persoon inclusief rondleiding om 13.00 en 15.00 uur. Kinderen tot 12 jaar hebben, onder begeleiding, gratis toegang. Voor meer informatie: www.dehertgang.nl.

Film: The Beguiled

film the beguiled

Filmclub Cinema Paradiso draait de film The Beguiled in bioscoop Kiek in de Pot.

Het is 1864 en ondanks de hevig woedende Amerikaanse Burgeroorlog is de meisjesschool van Miss Martha (Nicole Kidman) nog steeds open. Wanneer een leerling een gewonde vijandelijke soldaat (Colin Farrell) aantreft, rijst de vraag wat te doen: direct uitleveren aan het leger van de Confederatie of oplappen? Miss Martha besluit soldaat McBurney het voordeel van de twijfel te geven en verzorgt zijn wonden, maar niet voordat ze haar meisjes gewaarschuwd heeft. Gestaag knapt McBurney op en krijgt hij steeds meer oog voor de nieuwsgierige vrouwen om hem heen. Zij doen daar dan ook érg hun best voor. Terwijl de hormonen door het internaat gieren, verandert de eens zo harmonieuze gemeenschap langzaam in een slangenkuil vol rivaliteit en jaloezie.

Wiewatwaar: zondag 12 november om 11.15 uur en dinsdag 14 november om 20.30 uur in bioscoop Kiek in de Pot, Bergen op Zoom. Toegangsprijs: €9 voor niet-leden van Cinema Paradiso, €7 voor leden. CJP: €7,50.

Voorproefje van de vastenavend

halsteren 11-11

Op diverse plekken wordt zaterdag 11-11 gevierd. In Bergen op Zoom gaan alle leutvierders natuurlijk om 23.11 naar het Geitje, maar ook in de regio wordt dit feest gevierd. Lees hier wat er in de overige dorpen/gemeenten gebeurt.

Racoon Instore – gratis toegang

racoon
Foto: Stem Events

De populaire popgroep Racoon verzorgt een intiem live optreden in platenzaak De Waterput. De Goese formatie presenteert songs van hun nieuwe, zevende studioalbum Look Ahead And See The Distance.

Wiewatwaar: zaterdag 11 november, 16.00 uur in de Waterput aan de Bosstraat 36 in Bergen op Zoom. Toegang gratis.

Rommelmarkt in Steenbergen

rommelmarkt
Foto: BN DeStem

Een leuke gelegenheid om tegen kleine prijsjes spulletjes aan te schaffen. De standhouders verkopen van alles! Van puntenslijpers tot boeken, speelgoed tot huishoudelijke artikelen, van klein meubilair tot elektrische apparaten, kleding en veel curiosa van antiek tot hedendaags.

Kom lekker snuffelen tussen de kramen en tweedehands spulletjes op deze rommelmarkt.

Wiewatwaar: zondag 12 november van 9.00 tot 16.00 in ’t Cromwiel, Krommeweg 1 in Steenbergen. Toegang gratis.

The Kik in Gebouw-T

the kik

The Kik is een nederbeat band, geïnspireerd door grootheden uit de sixties als Beatles en Kinks. De naam van de band is afgeleid van de Haagse band The Kick.

Wiewatwaar: Vrijdag 10 november, Gebouw-T, Bergen op Zoom. Aanvang 21.00 uur. Toegang: voorverkoop 18,50, aan de deur 19,50.

Verbinding gezocht

vivt

Verbinding gezocht is een nieuwe productie van de Vereniging Interculturele VrouwenTheatergroep. Vrouwen uit verschillende culturen creëren dor improvisatie een theaterstuk vol lichaamstaal, expressie, dans en muziek. Het treinstation als metafoor voor ons leven. Mensen komen en gaan. Bij nieuwe ontmoetingen zijn we nieuwsgierig, wantrouwend, maar uiteindelijk verbinden we ons.

Wiewatwaar: zondag 12 november, 15.00 uur, theaterzaal van het CKB in Bergen op Zoom. Kaartjes kosten € 7,00 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen 5-12 jaar. Deze kun je bestellen via [email protected], via Facebook van VIVT of kopen aan de zaal voor aanvang voorstelling. Nagenieten gebeurt met hapjes uit verschillende landen.

Excursie in de bossen van Mattemburgh

bossen mattemburgh

Mattemburgh is een bekend landgoed, vooral het gebied met het landhuis en de Franse en Engelse tuinen. IVN Groene Zoom organiseert op 12 november een excursie naar het minder bekende bosgebied aan de oostzijde van de A58.

Wiewatwaar: zondag 12 november om 10.00 uur vanaf de kruising Lange Steen-Zandven-Zuidgeest. Deelname is gratis.

Foto: VVV Brabantse Wal

Op zondagmiddag organiseert een enthousiaste groep vrijwilligers van de St. Martinuskerk en de Protestantse Kerk in Nieuw Vossemeer een benefietconcert in het kader van ‘Samen loop voor Hoop’. Tijdens het concert treden o.a. Eline en Katelijne Vooijs, viool en piano; het Cultikoor uit Tholen, onder leiding van René Reijpert en met begeleiding van gitaren, zingt oude en nieuwe popsongs; ‘Real Power’ gospelkoor uit Halsteren onder leiding van Mariëlle Tempelaars en een muziekgroep van scholengemeenschap ’t Rijks op.
In de pauze en na afloop zijn er hapjes en drankjes, waarvoor een bijdrage wordt gevraagd, die helemaal ten goede komt aan het goede doel van de Samenloop voor Hoop: KWF kankerbestrijding.

Wiewatwaar: zondag 12 november, aanvang 14.30 uur. Sint Martinuskerk, Dorpsstraat 20 in Halsteren. Toegang gratis.

<< < Pagina 1 / 10 >
⟵ swipe swipe ⟶