Uittips: 12 x doen dit weekend in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 12 januari 2018

Kan je echt niet meer wachten tot de vastenavend? Dan hebben wij hier al wat leutige activiteiten voor je! Maar ook andere uittips: leuke voorstellingen, een middag vol rock, mooie films, feesten met Frans Duijts en meer.

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Heroes for heroes

heroes
Foto: Facebook Heroes for Heroes

Op zaterdag 13 januari wordt de zaal van Gebouw-T verbouwd tot een grote indoor cycling arena. Hier kan jong en oud deelnemen aan de indoor cycling marathon.

De dag start om 10.30 uur met het kidsprogramma. Daarna volgt om 12.00 uur de marathon met opzwepende muziek. Ben je niet zo sportief? Kom dan om 21.30 uur naar de feestavond. Iedereen kan losgaan op de muziek van DJ Kymo ‘Back to de Hooi’, daarna zal om 23.00 uur Frans Duijts de zaal helemaal op zijn kop zetten!

Wiewatwaar

Zaterdag 13 januari in Gebouw-T, vanaf 10.30 uur. Feestavond vanaf 21.30 uur. Overdag gratis toegang, kaarten voor het feest kosten in de voorverkoop €16,50, aan de deur €19,-.

Poppodium Gebouw-T poppodia

Nu openHele dag

Wilhelminaveld 96, Bergen op Zoom

Bekijk meer:poppodia

Open dag

bouwclub

De bouwclubs houden een open dag om te laten zien hoe hard zij werken aan al die mooie vastenavendwagens!

Wiewatwaar

Zondag 14 januari, 12.00 tot 16.00 uur aan het Konterscherp en bij de Stadsschuur in Bergen op Zoom en aan de Canadaweg in Halsteren. Gratis entree.

Wilde Mossels

cultuur carrousel

Na de producties Onderweg, Perfect en Grenzeloos brengt Stichting Wilde Mossels danst haar vierde voorstelling: Vanzelfsprekend. Met concrete, herkenbare situaties, zetten de dansers je aan het denken over de alledaagse facetten van het leven en de gebeurtenissen die we meemaken. We eten, werken, slapen, ademen, bewegen en hebben lief terwijl we racen door de tijd. Gaan we niet te snel aan alles en iedereen voorbij? Is dat wat we meemaken eigenlijk wel zo vanzelfsprekend?

De voorstelling wordt muzikaal live ondersteund door Luizter. Meer informatie op www.wildemossels.nl of www.luizter.nl.

Wiewatwaar

Vrijdag 12 en zaterdag 13 januari om 20.30 uur en zondag 14 januari om 14.00 uur in de theaterzaal van het CKB te Bergen op Zoom. Entree €10,75.

Pappe’ en nat’ouwebal

paporkest
Foto: Facebook Paporkest

Het enige echte Paporkest organiseert weer het jaarlijkse Pappe’ en Nat ‘ouwebal als eerbetoon aan hun oud-tamboer Jan van Nispen. Dit jaar met medewerking van Sjooloos uit Hoogerheide, Oor nou us, Loop orkest de Leutige Krabben en natuurlijk ’t Paporkest zelf. Ook zijn er optredens van volkszanger Ed Verheijen en Leo den Hop die wereldroem vergaarde met zijn hits zoals Antoinette.

Wiewatwaar

Zondag 14 januari,  14.30 uur in café de Ponderosa aan de Fluwelenbroekstraat in Bergen op Zoom. Gratis entree.

Café de Ponderosa cafés

Nu open13:00 - 01:00

Fluwelenbroekstraat 45-47, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cafés

T-Strijd

t strijd

De vier voorrondes van T-Strijd vinden plaats in Poppodium Gebouw-T. T-Strijd is dè bandwedstrijd van Gebouw-T voor West-Brabant, Zeeland en Antwerpen. De eerste voorronde vindt plaats vrijdag 12 januari.

Wiewatwaar

Vrijdag 12 januari, 20.30 uur, Gebouw-T in Bergen op Zoom. Entree gratis.

Bluesrock

cafe die twee

De band Sweet Mary Jane brengt een ode aan de bluesrock uit de jaren ’70. Vele legendarische artiesten uit die tijd passeren de revue tijdens de opzwepende show van dit trio. Enkele namen van de artiesten die langskomen zijn o.a. de Ierse helden Rory Gallagher, Thin Lizzy, Gary Moore, maar ook Jimi Hendrix, Bob Dylan en Eric Clapton zitten in het repertoire. Frontman Fred van Willigen neemt zijn mede muzikanten, Ton Boekelman op bas en zang en Lars van der Weiden op drums en zang op sleeptouw. Het moet raar lopen wil het publiek zich daar niet bij aansluiten en gaan de voetjes van de vloer. Deze gelouterde muzikanten zijn die al jaren graag geziene gasten op podia in heel Nederland.

Wiewatwaar

Zondag 14 januari om 17.00 uur in café Die Twee in Bergen op Zoom. Entree gratis.

Café Die Twee cafés

Vandaag gesloten

Koepelstraat 112, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cafés

Classic meets Jazz

stoelemat
Foto: VVV Brabantse Wal

Het XL-orkest, (Symfonieorkest Jacob Obrecht en Roosendaals Symfonieorkest) wil na de succesvolle nieuwjaarsconcerten in Roosendaal en Bergen op Zoom van dit jaar ook in 2018 weer samen swingend het nieuwe jaar in met het nieuwjaarsconcert ‘Classic meets Jazz’!

Voor dit aanstekelijk swingend concert wordt er een heus jazzorkest aan het al grote XL-orkest toegevoegd: het Bill Bounders Orchestra, geen onbekend orkest in de regio, waardoor er nu een extra groot muziekgezelschap, formaat XXL op de bühne zit.
En dat zal de zaal merken, want de drie orkesten spelen met enorme schwung en groot enthousiasme een repertoire, waarbij iedere toehoorder nostalgische gevoelens van herkenning zal ondergaan. Want wie heeft er niet gedanst op evergreens als: In the Mood, Fly me to the moon, Good News, American Patrol, Little Brown Jug, Making Whoopee, Rose Room en vele anderen?

Wiewatwaar

Zondag 14 januari om 15.00 uur in De Stoelemat te Bergen op Zoom. Entree €15,75 inclusief een glaasje bubbels.

De Stoelemat entertainment

Westersingel 40, Bergen op Zoom

Bekijk meer:entertainment

Wandeling Fort de Roovere

fort de roovere

Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Dit bijzondere fort is op eigen gelegenheid te bezoeken. Wil je meer achtergrondinformatie? Ga dan op stap met een gids. Via de Mozesbrug loop je door het water zonder natte voeten te krijgen!

Wiewatwaar

De wandeling start zondag 14 januari om 14.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Schansbaan/Ligneweg te Halsteren. Entree €3,- voor volwassenen, €1,50 voor kinderen.

Voorstellingen

prinses

Dit weekend zijn er twee voorstellingen in theater De Maagd:

Joost van Hyfte – Crisis Kok: Pop-uprestaurants en arty-farty zomerbars schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom koken we niet gewoon thuis voor vrienden? Geen tijd? Te duur? Te veel afwas? Joost levert je het antwoord met zijn derde show. Bereid je voor op een avond bulderlachen en budgetvriendelijke recepten met een enorme ‘wow-factor’! Zaterdag 13 januari om 20.00 uur in theater De Maagd. Entree: €20,25

De prinses op de erwt, de musical: Beleef het sprookje van Andersen in een leuke, nieuwe familievoorstelling vol leuke liedjes, mooie kostuums en humor. Laat je ook verrassen in de foyer, want daar zorgen ze voor extra avontuur. Zondag 14 januari om 14.30 uur in theater De Maagd. Entree €17,25.

Theater De Maagd theaters

Nu openHele dag

Grote Markt 32, Bergen op Zoom

Bekijk meer:theaters

Films

Filmclub Cinema Paradiso draait dit weekend twee films: Loving Vincent en Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde.

Loving Vincent: Een jaar na de dood van Vincent van Gogh vraagt postbode Joseph (die man met de enorme baard) zijn zoon een brief te bezorgen in Parijs. Het is het laatste bericht van Vincent aan zijn broer Theo. Op zondag 14 januari om 18.45 uur, maandag 15 en dinsdag 16 januari om 20.30 uur.

Cor en Henk, weervissers van de Oosterschelde:  Een prachtige documentaire over onze eigen ansjovis en zijn eeuwenoude vangstmethode. Zondag 14 januari om 11.15 uur.

Toegangsprijs: €9 voor niet-leden, €7 voor leden. CJP: €7,50.

Cinema Kiek in de Pot bioscopen

Nu openHele dag

Burgemeester Van de Laarstraat 25, Bergen op Zoom

Bekijk meer:bioscopen

Open dag

boz

De BOZ-Group houdt een open dag voor alle belangstellenden. Er zijn rondleidingen en voor kinderen is er een heus Kids Circus. De BOZ Group is een typisch Bergs bedrijf wat al meer dan 40 jaar plaatwerkproducten maakt en levert.

Wiewatwaar

Zaterdag 13 januari, Bongaertsweg 8 in Bergen op Zoom, van 10.00 tot 15.00 uur. Toegang gratis.

BOZ-Group bouwbedrijven

Nu open07:45 - 17:00

Bongaertsweg 8, Bergen op Zoom

Bekijk meer:bouwbedrijven

Voetbal en muziek

marco kanters

Zaterdag 13 januari spelen Halsteren Zondag 1 en Halsteren Zaterdag 1 een oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie. Zondag 1 treedt om 14.00 uur aan tegen zaterdaghoofdklasser Achilles Veen. Om 16.00 uur is de wedstrijd van Zaterdag 1 tegen DCV 2 uit Krimpen aan den IJssel.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Zondag 1 speelt de JO13-1 tegen JO13-1 van MOC’17. Die wedstrijd start om 11.45 uur. Na afloop van de serie oefenwedstrijden blijft ’t Ooievaarsnest open om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. Om 18.30 uur is er een speciaal optreden van Marco Kanters. Marco is geen onbekende bij RKSV Halsteren en staat altijd garant voor gezellig muzikaal entertainment. Zeker een extra mooie reden om komende zaterdag langs te komen op sportpark De Beek. De entree is gratis.

 

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.