12 x dit is er te doen tijdens Pinksteren

Door Irma van Schaijk 18 mei 2018

Er staat een lekker lang weekend voor de deur, want (met een beetje geluk) ben je maandag vrij! Dan wil je natuurlijk leuke dingen doen! Wij verzamelden weer de leukste uittips voor het Pinksterweekend.

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶

Concours Hippique

concours hippique

Op Stadspark Kijk in de Pot wordt tijdens het Pinksterweekend voor de 115e keer het Concours Hippique gehouden. Met natuurlijk veel paardensport en -shows, maar ook met een gezellige fair, een kinderdorp en een terras. Kijk hier voor het programma:

concours hippique

Dit is het programma van het Concours Hippique

Pinksteren komt alweer dichterbij en daarmee natuurlijk ook het Concours Hippique Bergen op ...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 9 mei 2018

Kastelendag

Op tweede pinksterdag vindt de elfde editie plaats van de Dag van het Kasteel. Die dag zetten kastelen en buitenplaatsen de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen. Dit jaar is het thema: Verborgen Verhalen Verteld. Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Dit kunnen kleine of grote verhalen zijn, verhalen uit het verleden maar ook hedendaagse verhalen. Een heleboel van deze verhalen zijn nog niet bekend bij het grote publiek.

Ontdek de geschiedenis van het gebouw en haar bewoners. Waarom is het Markiezenhof gebouwd in deze stijl en uit welke structuren bestaat het stadspaleis? Sluit aan bij één van de drie sessies (11.30/14.00/15.30 uur) en kom meer te weten over de leuke details van onder andere de architectuur en bouwfragmenten.

Maandag 21 mei van 11.30 tot 17.00 uur.

Neem een kijkje bij De Sfeertuin

sfeertuin
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is een nieuwe tuincentrum rijker en wel een hele leuke: De Sfeertuin. Ze verkopen er de leukste huis- en tuindecoratie. Je kan er lekker rondsnuffelen tussen de plantjes onder het genot van een bakje koffie met appeltaart. Op eerste en tweede pinksterdag zijn ze beide dagen open!

sfeertuin

Tuincentrum De Heide heropent als De Sfeertuin

Het oude tuincentrum De Heide aan de Moerstraatsebaan was al een tijd dicht. Maar sinds dond...
Irma van Schaijk - Geplaatst op 11 mei 2018

De Sfeertuin tuincentra

vandaag gesloten

Moerstraatsebaan 152A, Halsteren

Bekijk meer:tuincentra

Kermis en Braderie

braderie lepelstraat
Foto: VVV Brabantse Wal

Zoals ieder jaar heeft Lepelstraat weer een grote braderie, gecombineerd met een gezellige kermis. De kermis is van 18 t/m 21 mei, de braderie is op tweede pinksterdag, 21 mei, vanaf 10.00 uur.

Pinksterviering

peperbus

Tijdens Pinksteren zal de Hoogmis weer vocaal en instrumentaal door Hortus Musicus Religiosus worden verzorgd. Voorgangers bij deze Eucharistieviering zijn diaken Jan Foesenek en pastoor Paul Verbeek.

Zondag 20 mei om 9.30 uur.

Optreden Grooveyard

grooveyard

Deze enthousiaste Brabantse band staat garant voor een dynamisch optreden, waarbij de muzikale nadruk ligt op hedendaagse soul, R&B en funk. In café ’t Slik.

Zondag 20 mei vanaf 22.00 uur.

Stadswandeling

stadswandeling

In Bergen op Zoom staan enthousiaste stadsgidsen voor je klaar om je de stad te laten zien. Ze vertellen je over de historie van de stad, de architectuur, monumenten en natuurlijk de anekdotes over Bergenaren en hun omgeving. Sluit aan bij een stadswandeling door het centrum van Bergen op Zoom!

Zondag 20 en maandag 21 mei om 14.00 uur voor het oude stadhuis op de Grote Markt.

Emma’s Jazzboz

red jackets

 

Rabo JazzBoz en Emma’s IJssalon blazen Jazztafette nieuw leven in: Emma’s JazzBoZ. In de aanloop naar JazzBoz 2018 (25, 26 en 27 mei) trakteren zij je de komende maanden op een mooie concertreeks vol heerlijke jazzmuziek in al haar diversiteit. De toegang is gratis.

Zaterdag 19 mei om 14.00 uur: Red Jackets Jazzband bij Emma’s aan de Boulevard en bij winkelcentrum het Kompas.

Roparun

roparun

Nee, je moet dit jaar niet in de binnenstad gaan staan, want daar komen de Roparun-renners niet. De route loopt nu via de Antwerpsestraatweg, Laan van Borgvliet over een deel van de Bergse Plaat en via de Gertrudisboulevad, Zuid-Westsingel, Westersingel en Halsterseweg richting Rotterdam. De eerste teams worden tussen 2.30 en 3.30 uur verwacht. Tip: er wordt in Bergen op Zoom niet zoveel meer georganiseerd, maar op de Antwerpsestraat, tussen de Achillesstraat en de Rembrandtstraat, zorgen ze nog wél dat het heel gezellig is. Je bent er van harte welkom!

Metalen vogels

vogel

Aan het Zandven 70 in Bergen op Zoom wordt een open dag gehouden van Ard Galen van 10.00 tot 16.00 uur om de collectie van Birdwoods tentoon te stellen. Het gaat over kunst voor binnen en buiten, bestaande uit metalen siervogels die met de hand van oude olievaten gemaakt worden in Zimbabwe. Entree is gratis.

Open Boerderijdag

Zorgboerderij Den Hof
Foto: Zorgboerderij Den Hof

Zorgboerderij Den Hof in Halsteren houdt op tweede pinksterdag een open dag van 10.00 tot 16.00 uur. Er is live muziek, oude tractoren, paard en wagen, lekkere ijsjes en het bedrijf is te bezichtigen. Entree is gratis.

Film

tonya film

Filmclub Cinema Paradiso draait dit weekend de film I, Tonya in bioscoop Kiek in de Pot in Bergen op Zoom.

Kunstschaatsster Tonya Harding is de beste van Amerika, maar ze kan nog zoveel driedubbele axels maken als ze wil, met haar white trash-achtergrond zal ze nooit worden geaccepteerd door het wereldje. Dat wil immers sierlijkheid en gratie uitstralen, en Tonya is nogal een rauwdouwer. Hardhandig opgevoed door haar moeder (een onvergetelijke, Oscarwinnende bijrol van Allison Janney), grofgebekt en niet modieus genoeg gekleed, valt ze danig uit de toon tussen de engelachtige verschijningen op het ijs.

Zondag 20 mei om 11.15 en 18.45 uur, maandag 21 en dinsdag 22 mei om 20.30 uur.

Toegangsprijs: €9 voor niet-leden, €7 voor leden.

 

<< < Pagina 1 / 12 >
⟵ swipe swipe ⟶