Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuke uittips voor in de Kerstvakantie

Door Irma van Schaijk 24 december 2017

De kerstvakantie is begonnen! Nog geen plannen voor de komende twee weken? Indebuurt tipt de leukste uitjes in Bergen op Zoom.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Springdorp

springkussendorp-de-karmel-bergen-op-zoom

Van 1 t/m 7 januari is het indoor Springdorp De Karmel weer geopend. Elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree per kind €5,- en ouders of begeleiders gratis.

Schaatsen

kerstijsbaan
Foto: Dick Vermaas

Heerlijk, een middagje schaatsen! De Kerstijsbaan op de Grote Markt is zelfs tijdens de Kerstdagen en met oud & nieuw geopend. Kijk hier voor alle openingstijden.

Escape Game in het Markiezenhof

escape game markiezenhof

Tijdens de kerstperiode is stadspaleis het Markiezenhof het toneel van Culture Escape: ‘De Schatten van de Zeeridder’. In deze epische Real Life Escape Game komen historische figuren als Pierre Du Four, Jacob Obrecht en de Duivel tot leven.

Al eeuwenlang bewaakt de Zeeridder de verhalen van Bergen op Zoom. De rust in de stad wordt echter verstoord door toenemende activiteiten van kwelgeesten. Door een vloek van de Bokkerijders dreigt de geschiedenis van Bergen op Zoom te worden herschreven met alle gevolgen van dien.

Deelnemers aan de game kunnen de Zeeridder helpen in zijn strijd om de verhalen van Bergen op Zoom veilig te stellen en de dolende zielen thuis te brengen.

Tijdens dit avontuur wordt je gegidst door guild leaders en via quests ontmoet je onder meer de Markiezin en de Alchemist, die je verder helpen om je doel te bereiken. Je moet mysteries ontrafelen, puzzels en raadsels oplossen. Kijk hier voor meer informatie.


Meer over Het Markiezenhof ontdekken?

Het Markiezenhof musea

Gesloten11:00 - 17:00

Steenbergsestraat 8, Bergen op Zoom

Bekijk meer:musea

Wintercircus

wintercircus

In Wintercircus Arlette Hansons nieuwe spektakel ‘Fraaie Fratsen!’ nemen medewerkers van een pretpark je mee in hun belevenissen. Messen vliegen door de lucht. Hoeden vliegen door de lucht én veranderen in vliegen. Er worden handstanden gemaakt op botsauto’s. Geitjes zijn in voor geintjes. Zes teckels stelen de harten van het publiek. Alleen mensen met stalen zenuwen kunnen blijven kijken als acrobaten stunten in 8 meter hoge masten of nog net gevangen worden na het draaien van een salto hoog boven het toneel. Terwijl al dit circusgeweld met de vaart van een achtbaan aan je ogen voorbij raast, verrassen vier jonge multi-instrumentalisten van de Angelo Boltini circusband met te gekke live-muziek.

Groot circustheaterspektakel voor de hele familie! Zondag 7 januari om 13.00 uur in Theater De Maagd.


Meer over Theater De Maagd ontdekken?

Theater De Maagd theaters

GeopendHele dag

Grote Markt 32, Bergen op Zoom

Bekijk meer:theaters

Op de uitkijk

pompejus
Foto: Annelies Haaksman-Voss

De uitkijktoren Pompejus op Fort de Roovere is sinds een weekje te beklimmen. Leuk om eens met de kids te doen! En naast de toren zit De Schaft, waar je nog terecht kunt voor koffie en een lekker stuk taart.


Meer over De Schaft ontdekken?

De Schaft koffiebars

Vandaag gesloten

Ligneweg 3a, Halsteren

Bekijk meer:koffiebars

Naar de film

k3

Ook een aanrader: naar de film. Wat draait er? Onder andere  Ferdinand, K3 Love Cruise, Jumanji: Welcome to the Jungle en Paddington 2. Kijk hier voor het hele programma.


Meer over Cinema Kiek in de Pot ontdekken?

Cinema Kiek in de Pot bioscopen

GeopendHele dag

Burgemeester Van de Laarstraat 25, Bergen op Zoom

Bekijk meer:bioscopen
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.