Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittips: 11 x doen dit weekend in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 9 maart 2018

Zin in het weekend? Mooi zo, want wij hebben weer leuke uittips voor je. Er is dit weekend weer van alles te doen in Bergen op Zoom!

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

T-Sessies

gebouw t

De T-Sessies zijn een natuurlijke broedplaats van nieuw talent. Veel muzikanten staan te trappelen om door te spelen, maar een podium ontbreekt. Elke zondag geeft de T-Sessie dit talent een podium. Tijdens de T-Sessie XL geven we een overzicht van 7 jaar T-Sessie!

Vrijdag 9 maart, Gebouw-T in Bergen op Zoom. Aanvang 20.30 uur, toegang gratis.


Meer over Poppodium Gebouw-T ontdekken?

Poppodium Gebouw-T poppodia

GeopendHele dag

Wilhelminaveld 96, Bergen op Zoom

Bekijk meer:poppodia

Expositie

expo

Er is dit weekend een pop-up expositie van Galerie Albus Lux uit Roosendaal. Dit vindt plaats aan de Korenbeursstraat 10 – 14 te Bergen op Zoom. Entree gratis.

Vrijdag 9 maart van 17.00 tot 20.00 uur, zaterdag 10 maart van 12.00 tot 17.00 en zondag 11 maart van 12.00 tot 16.00 uur. 

Seasons

pia douwes
Foto: AD

Pia Douwes neemt het publiek mee op een spannende muzikale reis door de seizoenen heen. Een waterval van verschillende stijlen muziek. Alles is aanwezig van pop tot musical en meer ‘music for the millions’. Een avond waar voor elke bezoeker een bekend nummer voorbij zal komen, van tranentrekker tot vreugdelied. Ondersteund door Addo Kruizinga, orkest en de koren Musical4all en Kir Royal wordt het een groots spektakel waar je moeite zult hebben om te blijven zitten.

Vrijdag 9 maart, theater de Maagd in Bergen op Zoom. Aanvang 20.00 uur, kaarten vanaf €18,25.


Meer over Theater De Maagd ontdekken?

Theater De Maagd theaters

GeopendHele dag

Grote Markt 32, Bergen op Zoom

Bekijk meer:theaters

Voorleesontbijt

cafe-helene-bergen-op-zoom-hotspot-taart-lunch-koffie-made-by-ellen
Foto: madebyellen.com

Bij café Helene (boven boekhandel Quist) kun je lekker ontbijten en luisteren naar verhalen uit leuke prentenboeken, of zelf iets vertellen mag ook. Voor kinderen en de hele familie. Toegang gratis. Je rekent gewoon af wat je bestelt.

Zaterdag 10 maart om 10.00 uur bij café Helene in Bergen op Zoom.

De zeven leukste (en lekkerste) tips van boekhandel Quist

Veel boekwinkels hebben we niet meer in Bergen op Zoom. Gelukkig is daar altijd nog boekhandel Quist...

Meer over Café Helene ontdekken?

Café Helene Permanent gesloten

Dit bedrijf heeft de deuren permanent gesloten.

Fortuinstraat 24, Bergen op Zoom

Bekijk meer:Permanent gesloten

Trip in het duister

trip in het duister

Als de zon onder is, trekken de deelnemers van de Trip in Duister de wandelschoenen aan. ’t Spinooltje houdt weer een wandelpuzzeltocht met vragen en opdrachten door de donkere dorpskern van Halsteren. De tocht is een kleine vier kilometer lang.

Vertrek zaterdag 10 maart, 20.00 uur vanaf de Kannebuis in Halsteren. Deelname €2,-.

Open 2018

open 2018

De deuren van de Blokstallen 3 gaan weer open voor het publiek. Iedereen kan een kijkje komen nemen in de studio’s die bol zullen staan van de activiteiten. Ook het buitenterrein bij het Wilhelminaveld wordt omgetoverd tot festivalterrein.

Buiten, voor en naast de Blokstallen 3 wordt een programma gebracht met sport, spel, optredens en kraampjes door diverse organisaties die zich willen promoten. In drie zalen van de Blokstallen zullen continue optredens gepland staan van Bergse verenigingen en artiesten met een gevarieerd programma voor jong en oud.

Zaterdag 10 en zondag 11 maart van 11.00 tot 17.00 uur, in en om de Blokstallen in Bergen op Zoom. Entree gratis.

open 2018

Dit is wat je moet weten over het evenement Open 2018

Organisaties en verenigingen presenteren zich weer op de mini-uitmarkt Open 2018, die op zaterdag 10...

Sugar and Spice

koor sugar spice

Gemengd koor Sugar & Spice geeft een aantal jubileumshows ter ere van hun 10-jarige bestaan. Het worden twee extra feestelijke shows, met onder andere medewerking van Totally Dance Company en Djembé Makasi.

Zaterdag 10 maart om 20.00 uur en zondag 11 maart om 14.30 uur in de Kloosterhof in Hoogerheide.

Passieconcert

concertkoor

Voor het Passieconcert 2018 heeft Hét Concertkoor wéér een prachtig programma. Een logisch en éven prachtig vervolg op het zo gedenkwaardige Passieconcert van 2017. Naast twee beroemde koorwerken – het Stabat Mater van Haydn (1732-1809) en het Stabat Mater van Rheinberger (1839-1901) – plaatst het louter composities van zeer recente datum van twee van de meest populaire componisten van deze tijd: de Noor Ola Gjeilo (1978) en de Brit James Whitbourn (1963).

Zondag 11 maart om 15.00 uur in de Sint Gertrudiskerk in Bergen op Zoom. Entree €25,-.

Wandeling

fort de roovere

Fort de Roovere is onderdeel van de West Brabantse Waterlinie. Dit bijzondere fort is op eigen gelegenheid te bezoeken. Wil je meer achtergrondinformatie? Ga dan op stap met een gids. Via de Mozesbrug loop je door het water zonder natte voeten te krijgen!

De wandelingen starten vanaf de parkeerplaats aan de Schansbaan/Ligneweg te Halsteren. Zondag 11 maart om 13.30 uur. Volwassenen €3,-, kinderen €1,50. 

Half vasten

batraven

Halfvaste concert Shantykoor de Batraven. Het belooft een gezellige middag te worden door medewerking van Gezelligheidskoor Dubbel en Dwars en Gelegenheidskoor De Batraafjes.

Zondag 11 maart om 15.00 uur bij de Mortier in Bergen op Zoom. Toegang gratis.


Meer over Café de Mortier ontdekken?

Café de Mortier cafés

Dubbelstraat 66, Bergen op Zoom

Bekijk meer:cafés

Efteling sprookjesmusical

efteling sprookjesmusical

Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben: zijn mooie kleren en leren laarzen! Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje? De gelaarsde Kat won de Musical World Award Beste jeugdvoorstelling 2017 en kinderen krijgen de kans mee te spelen in deze swingende musical vol vrolijk kattekwaad!

Zondag 11 maart om 13.30 uur in theater De Maagd. Entree: €19,25. Leeftijd 4+.

Films

film wonder wheel

Cinema Paradiso draait twee films in bioscoop Kiek in de Pot in Bergen op Zoom.

You were never really here: de meest indringende, en tegelijkertijd poëtische thriller van de laatste tijd. Oorlogsveteraan en huurmoordenaar Joe (Phoenix) krijgt de opdracht de dochter van een bekende politicus uit een bordeel te bevrijden.

Te zien: zondag 11 maart, 11.15 uur en dinsdag 13 maart om 20.30 uur.

Wonder wheel: Na een vlucht voor haar foute man keert Carolina, jong en blond, er terug op het ouderlijk nest, een idyllisch huisje in de schaduw van het iconische reuzenrad Wonder Wheel. Vader Humpty (Jim Belushi), de alcoholische beheerder van de carrousel, woont er met Ginny (Kate Winslet), een altijd chagrijnige ex-actrice, nu serveerster in een visrestaurant. Humpty knapt helemaal op door de terugkomst van zijn dochter, terwijl Ginny haar zinnen zet op Mickey (Justin Timberlake), een jonge en knappe badmeester die ervan droomt toneelschrijver te worden.

Te zien: zondag 11 maart om 18.45 uur en maandag 12 maart om 20.30 uur.

Toegangsprijs: €9 voor niet-leden, €7 voor leden. CJP: €7,50.

Lees ook:

3d printen boekenweek

6 x tof in de bieb: van plantenasiel tot het beest in mij

Van 10 tot en met 18 maart is het Boekenweek. Het thema natuur staat daarbij centraal. Natuurlijk zi...

Meer over Cinema Kiek in de Pot ontdekken?

Cinema Kiek in de Pot bioscopen

GeopendHele dag

Burgemeester Van de Laarstraat 25, Bergen op Zoom

Bekijk meer:bioscopen

 

Pagina 1/12
⟵ swipe swipe ⟶

adv.