9 x leuke activiteiten tijdens het weekend in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 22 maart 2019

Nog geen plannen voor het weekend? Geeft niks, wij hebben weer leuke uittips voor je om van het weekend een feestje te maken. 

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Bluesroute

gebouw t examenfeest

Dit jaar wordt de 25e editie van de Bluesroute gehouden! Het begint om 20.30 uur met een openingsconcert in Gebouw-T van Sugarboys & The Sinners. Daarna gaat het verder in Die Twee, ’t Groene Paard, Prins Heerlijk, O’Carolans, het Provoosthuis, ’t Wapen van Engelandt en de Saeck. Kijk hier voor meer informatie.

Vrijdag 22 maart vanaf 20.30 uur.

Foto-expositie

foto expositie
Foto: VVV Brabantse Wal

Fotoclub Brabantse Wal houdt haar jaarlijkse expositie. Er worden ruim honderd foto’s tentoongesteld door fotografen die zichzelf door middel van een selfie aan de bezoekers voorstellen. Zaterdag 23 maart van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 24 maart van 12.00 tot 17.00 uur in Basisschool Maria Regina in Steenbergen.

Waterput Swing

joy division
Foto: VVV Brabantse Wal

Dit is het 40 jaar geleden dat het legendarische debuutalbum “Unknown Pleasures” van de Britse band Joy Division verscheen. Daarom toert de band Joy Division Undercover door Nederland. Op zaterdag 23 maart staat de band in Gebouw-T tijdens de Waterput Swing. Voor en na het concert zijn de dj’s van Waterput Swing aanwezig om je van de fijnste platen in de stijl van Joy Division te voorzien! Dat wordt een complete avond genieten van de beste muziek. Vanaf 20.30 uur.

Historische tour

kelder
Foto: VVV Brabantse Wal

Stadsgidsen van SBM nemen je mee langs een aantal bijzondere monumentale kelders in de oude binnenstad van Bergen op Zoom. Elke tour wordt gesloten met een hapje en een drankje. Dat vindt plaats of in de kelder van Andere Koek (Lievevrouwestraat 36) of bij Oase (Fortuinstraat 3). Zaterdag 23 maart om 14.00 uur vanaf het oude stadhuis op de Grote Markt.

Orgelconcert

Foto: VVV Brabantse Wal

Tijdens dit orgelconcert, georganiseerd door de Gertrudis Cultuurstichting, zal het Ibach orgel zal worden bespeeld. Zaterdag 23 mei om 16.00 uur in de Sint Gertrudiskerk.

Vinylmarkt

Aard van t plaatje Horizontaal 3 (1)
Foto: Les Vedettes

In de cafés Les Vedettes en het Wapen van Engelandt in de Lievevrouwestraat wordt op zondag 24 maart een indoor platenbeurs gehouden. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur kan je naar hartenlust snuffelen tussen de platencollecties en tienduizenden lp’s en singles. Er is ook live muziek. Lees er hier meer over:

Aard van t plaatje Horizontaal 3 (1)

Tof bericht voor vinylliefhebbers: er komt een indoor platenbeurs in Bergen op Zoom

Vinylliefhebbers Chris en Gabrielle van Eekelen van café Les Vedettes, Ad en Coby van café het Wapen...

Te Gek Theater

theater
Foto: Te Gek Theater

Zondag 24 maart is er weer een voorstelling van Te Gek Theater, de vrolijkste theatershow van Bergen op Zoom. De show is gebaseerd op improvisatie, wat betekent dat de acteurs van te voren de inhoud van de show ook nog niet weten. Die vragen zij namelijk aan de kinderen in het publiek. ‘Noem eens iets wat je heel stom vind?’ De show vindt plaats in Residentie Moermont. De opa’s en oma’s die daar wonen, mogen gratis naar binnen, alle anderen betalen vijf euro entree.
De show begint om 14.30 uur, de zaal gaat om 14.15 uur open. Reserveren kan via [email protected].

Ronde van Huijbergen

wielerronde huijbergen
Foto: VVV Brabantse Wal

Wielercomité Huijbergen organiseert de 69e Ronde van Huijbergen. Het rondje om de kerk, ook wel rondje van de steenhoven genoemd, komt langs enkele mooie plekken van Huijbergen. Zondag 24 maart vanaf 12.00 uur in het centrum van Huijbergen.

Film

capharnaum film
Foto: Cinema Paradiso

Filmclub Cinema Paradiso draait dit weekend de film Capharnaüm in bioscoop Kiek in de Pot in Bergen op Zoom.

Capharnaüm: Voor een rechtbank in Beiroet klaagt een jongetje zijn ouders aan: “Omdat ze me op de wereld hebben gezet”. Inderdaad, liefde en geborgenheid komen niet op de eerste plaats in het gezin van Zain. In de sloppenwijk draait het om geld, eten en onderdak; daar moet iedereen dienstbaar aan zijn. Hoe het zo ver komt dat Zain tot zijn daad overgaat, wordt langzaamaan duidelijk.

Te zien: zondag 24 maart om 11.15 en 18.45 uur. Toegangsprijs: €9,50 voor niet-leden, €7,50 voor leden.

Lees ook:

soesma

Deze bekende schrijfster komt naar Bergen op Zoom

 Je hebt vast weleens van de schrijfster Soesma Radja gehoord. Op 27 maart haalt Ladies Circle 67 ha...
kermis

De kermis komt er weer aan en dit zijn nieuwste attracties

De voorjaarskermis komt er weer aan! Ondernemer Frank Vale zorgt dat er ook dit jaar weer nieuwe en ...
lotje

Ook fan van Lotje? Je kunt nu een goodiebag winnen!

Als je ergens leuke spullen voor in huis, als cadeautje of voor de heb kunt halen, is het wel bij Lo...
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.