9 x dit is er te doen dit weekend in Bergen op Zoom

Door Irma van Schaijk 15 maart 2019

Vastenavend is voorbij, de lente wil nog niet echt beginnen… wat moet je nou toch in je weekend gaan doen? Gelukkig is in Bergen op Zoom altijd wel wat te doen. Wij geven je de leukste uittips.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Puur

festival puur niels geusebroek gebouw-t
Foto: ANP

Zaterdag 16 maart staan de beste singer-songwriters van Nederland en België op festival PUUR van Gebouw-T. Dit jaar onder andere met Niels Geusebroek, Amber Arcades en Julia Zahra. Op PUUR kun je ook drie talentvolle dichters aan het werk zien: Jacco Lauret, Arnout Teppema en Bert van den Helder.

Vanaf 20.00 uur in Gebouw-T. Tickets zijn in voorverkoop €16,50 en aan de deur €17,50. Ben je VrienT van T, dan betaal je maar €13,-. Kaarten kun je hier bestellen. Lees er hier meer over:

Giganten Trail

nieuwe drenck kinderboerderij kindvriendelijk
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Roparun Team NNN houdt op zondag 17 maart een Giganten Trail. Er  is dan een kidsrun (één kilometer), en een run van vijf, vijftien en twintig kilometer door de bossen van Bergen op Zoom. De startplaats is de Nieuwe Drenck. De opbrengst van dit evenement komt ten goede aan de Roparun. De kids starten om 10.00 uur, de vijf en de twintig kilometer om 10.30 uur en de vijftien kilometer om 11.00 uur.

Kinderen mogen gratis deelnemen, volwassenen betalen tussen de €5,- en €9,- (dit verschilt per afstand). Kijk hier voor meer informatie.

Zandtovenaar

zandtovenaar
Foto: Het Markiezenhof

Tijdens de tentoonstelling Lage Landen, schatten uit het Rijks, zijn er in het Markiezenhof allerlei activiteiten rondom het thema aarde. Zondag 17 maart komt de zandtovenaar naar Bergen op Zoom. Zij strooit, veegt en schuift met hand en zand op een imposante lichtbak. Zo creëert de zandtovenaar met levensechte zandschilderijen en verhalen. In de Hofzaal van het Markiezenhof wordt het sprookje ‘Erik of het klein insectenboek’ getekend. Het optreden wordt omlijst met muziek.Er is een voorstelling om 14.00 uur en om 15.30 uur.   

NLdoet

nldoet
Foto: de Hertgang

Op allerlei plaatsen steken vrijwilligers vrijdag 16 en zondag 17 maart de handjes uit de mouwen tijdens NLdoet. Wil jij ook meedoen? Kijk dan hier voor een leuke klus en meld je nog aan.

Gertrudistocht

gertrudistocht
Foto: VVV Brabantse Wal

Jaarlijkse wandeltocht van wandelsportvereniging de Wandelende Krabben door de binnenstad, langs de Sint Gertrudiskerk, de Sint Gertrudiskapel, stadspaleis het Markiezenhof en het Zoommeer. Je kunt kiezen uit 7, 14, 21, 28, 35 en 42 kilometer.

Vertrek: zaterdag 16 maart om 8.00 uur vanaf het Markiezaat College aan de Nobellaan.

Bumba en het magische wonderboek

bumba
Foto: VVV Brabantse Wal

De liefste clown ter wereld komt naar De Maagd! Daar willen alle kleine Bumba-fans vast bij zijn! Zondag 17 maart om 13.30 en 16.00 uur in theater De Maagd. Entree €17,50 p.p.

De Kievitloop

kievitloop
Foto: VVV Brabantse Wal

Tijdens de wintermaanden organiseert Atletiekvereniging Spado elke derde zondag van de maand een speciale loop in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom. Tijdens het lopen bepaal je zelf of je 5, 10 of 15 kilometer loopt. Je kan dus na elk rondje finishen.

Zondag 17 maart om 10.30 uur vanaf Stayokay.

Film

film schweigende klassenzimmer
Foto: Cinema Paradiso

Filmclub Cinema Paradiso draait dit weekend de films Das Schweigende Klassenzimmer en Nos Batailles in bioscoop Kiek in de Pot in Bergen op Zoom.

Das Schweigende Klassenzimmer: Hongarije november 1956. Een door studenten begonnen volksopstand wordt door de Sovjet-Unie bloedig neergeslagen. Als Theo en Kurt, twee Oost-Duitse scholieren, tijdens een bioscoopbezoek in West-Berlijn beelden ervan zien, grijpt hen dit aan. Ze delen het met hun medeleerlingen en besluiten uit solidariteit een minuut stilte houden in de eindexamenklas. De consequenties van deze actie blijken onvoorstelbaar te zijn.

Te zien op zondag 17 maart om 11.15 uur en dinsdag 19 maart om 20.30 uur.

Nos Batailles: Olivier is een gedreven, sociaal bevlogen teamleider in een distributiecentrum. Hij is ook actief in de vakbond. Thuis zorgt zijn vrouw Laura voor de jonge kinderen. Hun leven komt volledig op zijn kop te staan als Laura zonder enige aankondiging verdwijnt. Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf. Met vallen en opstaan vinden Olivier en de kinderen een manier om te overleven.

Te zien op zondag 17 maart om 18.45 uur en maandag 18 maart om 20.30 uur.

Toegangsprijs: €9,50 voor niet-leden, €7,50 voor leden.

Open avond Loge

vrijmetselarij loge
Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Op maandagavond 18 maart heeft Loge Amethist een open avond. Tijdens deze avond leer je de loge beter kennen en krijg je uitleg hoe de Orde van de Weefsters (vrouwelijke vrijmetselaars) aan de hand van rituelen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Meld je aan op [email protected].

Van 19.30 tot 21.30 uur aan de Engelsestraat 30.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.