Uittips: 9 x superleuk om te doen in het weekend

Door Irma van Schaijk 13 juli 2018

De grote evenementen zijn (even) achter de rug. Maar dat wil niet zeggen dat je je hoeft te vervelen in Bergen op Zoom, want er is nog genoeg te doen. Wij zetten de leukste uittips voor je op een rijtje.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Open imkerijdagen

imker
Foto: VVV Brabantse Wal

Nederland telt ruim zesduizend imkers. Ook zo benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Kom dan een kijkje nemen bij Imkerij Landjuweel in Steenbergen of bij Bijenhoudersvereniging De Brabantse Wal in Ossendrecht. Dit kan op zaterdag 14 en zondag 15 juli van 10.00 tot 17.00 uur. Wij stapten al eens eerder bij een imker binnen:

bijenstal-jos-bastiaansen-1

Wij duiken de bijenstal in met de gepassioneerde Jos Bastiaansen [video]

Iedere week nemen we een kijkje bij een Bergenaar die iets bijzonders doet. Oké, bij deze moesten we...

Zomerschaken

schaken
Foto: ANP

Iedere zaterdag in juli en augustus zijn leden van Schaakvereniging BSV tussen 13.00 en 16.00 uur van de partij in de bibliotheek. Kom kijken of speel een potje mee! Zaterdag 14 juli in de Bibliotheek het Markiezaat aan de Kortemeestraat.

Voorleesontbijt

voorlezen
Foto: Café Helene

Lekker ontbijten en luisteren naar verhalen uit leuke prentenboeken, of zelf iets vertellen mag ook. Voor kinderen en de hele familie. De toegang is gratis en je rekent gewoon af wat je bestelt. Reserveer via mail: [email protected]

Zaterdag 14 juli, 10.00 uur. Café Helene (boven boekhandel Quist), Bergen op Zoom.

Feestdag zuster Marie Adolphine

marie adolphine
Foto: AD

Ter ere van de heilige zuster Marie Adolphine is er zondag 15 juli een feestdag  in Ossendrecht. De gebedstocht vertrekt om 09.00 uur vanaf de kapel aan het Adolphineplein en zal rond 10.00 uur eindigen bij de kerk in de Dorpsstraat. Vanaf daar vertrekt de processie, die een half uur zal duren. In dezelfde kerk, aan de Dorpsstraat, vindt de eucharistieviering om 10.30 uur plaats en er is een nazit in de pastorietuin.

Rommelmarkt

rommelmarkt
Foto: BN DeStem

Altijd leuk: lekker rondsnuffelen om iets heel bijzonders te vinden. Is het kunst, is het kitsch? Je vindt het op de rommelmarkt op stadspark Kijk in de Pot op zondag 15 juli van 9.00 tot 16.00 uur.

Agrarische Markt

agrarische markt woensdrecht

Achter Café In het Hoefijzer verkopen lokale en regionale ondernemers onder andere streekproducten en zijn er proeverijtjes. Heerlijk vers brood en verse bereide streekproducten zijn verkrijgbaar. De kinderboerderij is weer helemaal compleet, en voor de kleintjes staat er een springkussen. Achter café Het Hoefijzer, Dorpsstraat 67 in Woensdrecht. Zondag 15 juli van 8.00 tot 14.00 uur.

Stadswandeling

stadswandeling

In Bergen op Zoom staan enthousiaste stadsgidsen voor je klaar om je de stad te laten zien. Ze vertellen je over de historie van de stad, de architectuur, monumenten en natuurlijk de anekdotes over Bergenaren en hun omgeving. Vertrek: zondag 15 juli om 14.00 uur voor het oude stadhuis op de Grote Markt. Volwassenen €5,-, kinderen €2,50.

stadswandeling bergen op zoom

Indebuurt liep mee met een stadswandeling: over zere voeten en héél veel Bergse weetjes

Ook al woon en werk je al je hele leven in Bergen op Zoom, een gids van SBM weet je toch weer nieuwe...

Rondleiding Ravelijn

ravelijn
Foto: BN DeStem

Op het Ravelijn worden iedere zondag om 13.00 en 15.00 uur rondleidingen gehouden door SBM. Ook bezoek je de kazematten. Volwassenen €3,- en kinderen tot 12 jaar gratis.

ravelijn

Het Ravelijn is bijna open: neem hier alvast een kijkje

Over een paar dagen kan je het Ravelijn met eigen ogen bewonderen. Na zoveel jaar dicht wegens verbo...

Film

vele hemels boven de zevende film

Filmclub Cinema Paradiso draait de film ‘Vele hemels boven de zevende’ in bioscoop Kiek in de Pot in Bergen op Zoom.

Vele hemels boven de zevende: de verfilming van Griet Op de Beecks debuutroman over drie generaties in een verre van harmonieus functionerend gezin. Dochter Elsie zit vast in een slecht huwelijk, maar wordt verliefd op een kunstenaar. Haar zus Eva probeert vooral het iedereen naar de zin te maken en de banden in stand te houden. Een eigen identiteit ontwikkelen komt er hierdoor niet van.

Te zien: zondag 15 juli om 11.15 uur en maandag 16 juli om 20.30 uur. Toegangsprijs: €9 voor niet-leden, €7 voor leden.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.