Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittip: zwoele Palm Parkies neemt je mee naar het Latijns-Amerika van Bergen op Zoom

Door Joost Verdult 14 augustus 2019

Het begint ondertussen een fijne gewoonte te worden in Bergen op Zoom: de donderdagavond op het Wilhelminaveld tijdens Palm Parkies. Doordat we in juli en augustus iedere week op een nieuwe band getrakteerd worden, is er iedere editie iets nieuws om naar uit te kijken. Deze week maken we een uitstapje naar Latijns-Amerika met de zwoele muziek van El Orquesta Pegasaya. Si, si, donderdag voelt de zomeravond nog zwoeler aan tijdens de Latin Edition van Palm Parkies in Bergen op Zoom.

Esta semana volverá a bailar en Palm Parkies en Wilhelminaveld! Als we Google Translate mogen geloven, staat daar in het Spaans: ‘deze week wordt het weer dansen tijdens Palm Parkies op het Wilhelminaveld’. Maar laten we het gewoon bij het Nederlands houden, dat is makkelijker voor iedereen. Donderdagavond 15 augustus komt de salsagroep El Orquesta Pegasaya naar Bergen op Zoom voor Palm Parkies. In 1985 werd de De Caraïbische feestband Pegasaya wordt door enkele studenten opgericht in Tilburg. Daarna scoorden zij tropische hitjes in Curaçao en stond de band in Nederland in voorprogramma’s van onder andere Herman Brood, Gordon en De Kast.

Bergen op Zoom: maak je op voor een zwoele Palm Parkies

Met een beetje verbeelding, maak jij donderdag van het Wilhelminaveld een Spaans Campo de Wilhelmina (weer zoals Google Translate ons de Spaanse les voorschrijft). Hoe je dat doet? Wanneer je een slok neemt van je Belgisch biertje, doe je alsof het een Spaanse San Miguel is. Neem je een frietje? Noem het dan voor het gemak patatas bravas. Heb je een wijntje besteld? Gooi er dan zelf wat vruchten in, dan heb je Sangria. Op welke manier jij er ook een Spaans feestje van maakt, vanaf 19.30 uur geeft dansschool Sazouk en dansstudio Rottier een gratis workshop om de Latin party officieel te starten. De credits voor de muzikale ondersteuning gaan dan naar dj Bryan El Rakim. Zo weet je zeker dat je danskuiten al lekker warm zijn als El Orquesta Pegasaya begint. Nog even alles op een rijtje:

  • Wanneer? Donderdag 15 augustus 2019
  • Hoe laat kan je komen? 19.00 uur tot 23.00 uur
  • Gratis Workshop? 19.30 uur
  • Hoe laat begin het optreden? 20.15 uur tot 22.30 uur
  • Afterparty Gebouw-T? Metalband Revölvo + Razorblade Messiah (deur open: 20.00 uur – optreden: 22.45 uur)

Lees meer:

programma palm parkies handsome poets

Programma Palm Parkies 2019: deze bands treden op

Palm Parkies hoort bij juli en augustus, net zoals het chauvinisme bij Bergen op Zoom past. Zonder h...

[video + foto's] Swingen maar! Zo gezellig was de aftrap van Palm Parkies

Swingen geblazen! Donderdagavond was de eerste editie van Palm Parkies in Bergen op Zoom. Het muziek...
Afval prullenbak afvalbak festival evenement plastic beker palm parkies wilhelminaveld troep rommel

Biertje op, beker op de grond: de strijd tegen wegwerpplastic op Palm Parkies

Wat een feestje van een ander zo leuk maakt? Je hoeft de troep aan het einde van het partijtje niet ...

Meer over

Doen

adv.