Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij probeerden uit: Escape Room 0164 in Bergen op Zoom

Aangeboden door Escape Room 0164 29 mei 2019

Denk je aan een escape room in Bergen op Zoom, dan denk je aan Escape Room 0164 van Antal Bekendam. De jonge ondernemer daagde de redactie van indebuurt Bergen op Zoom uit. ‘Of wij het aandurfden de escape room te spelen’. Dapper zoals we zijn, gingen we de uitdaging aan. Wij probeerden Escape Room 0164 uit, met alle gevolgen van dien.

Met drie man sterk en een maximale onervarenheid, klopten wij bij Antal in de Kortemeestraat aan. Geen van ons had eerder een escape room gedaan. Deze room staat in het teken van goud, ringen en vitrines: de juwelier. Na een korte inleiding kwamen wij in de eerste ruimte terecht. De deur met de buitenwereld ging achter ons dicht. Voor ons zagen we de voordeur van de juwelier. Potdicht en beveiligd met een alarmsysteem.

Zoeken naar het onbekende

Ondertussen tikten de secondes op de klok door. Het enige dat we mee mochten nemen, was een zaklamp. Geen idee waarvoor we die moesten gebruiken. Na goed speurwerk ging het slot van de deur open en kwamen we de juwelier binnen. Direct begonnen we in een hoog tempo de ruimte de scannen. We haalden de laatjes open, draaide de voorwerpen om en keken nauwkeurig naar de vitrines met de juwelen.

(Tekst gaat verder onder foto)

Escape Room 0164
Zien we een verborgen tip? Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Hoe meer tijd er wegtikte, des te fanatieker we werden. Stap voor stap kwamen we verder. Af en toe viel het kwartje, soms kregen we een hint via een beeldscherm waarmee onze opdrachtgever met ons contact hield. We waren vastbesloten: dit ging ons lukken.

Patronen ontdekken

Steeds beter kregen we de manier van denken door. We ontdekten patronen en zorgen voor juiste combinaties zodat we weer een stap dichterbij de ontsnapping kwamen. Met doordenken, samenwerken en ons gezond verstand te gebruiken, kwamen we al een heel eind. Zullen wij je vertellen hoe je moet ontsnappen?

(Tekst gaat verder onder foto)

Escape Room 0164
Zoeken naar hints terwijl de secondes voorbij vliegen. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Nee, natuurlijk niet! Wel kunnen wij je vertellen dat er meer is dan je denkt. Ga je binnenkort naar de escape room in Bergen op Zoom? Probeer dan niet met tunnelvisie naar de voorwerpen te staren. Bekijk het wat breder, dan komt het zeker goed. En lukt dat? Dan wordt een schot in de roos!

Op tijd ontsnapt?

Dan nog de grote vraag: zijn wij binnen het uur uit de juwelier ontsnapt? Nee. Maar echt net, net, nét niet. Gaf ons nog een paar minuten en we waren er. De oplossing hadden we, alleen hadden we geen tijd meer voor de uitvoering. Vonden we dat erg? Ja en nee. Natuurlijk wil je op tijd ontsnappen, zeker als je kijkt wat voor fanatiekelingen wij waren. Aan de andere kant: we hebben gedaan wat we konden, maar de juwelier van de onderwereld was ons helaas te slim af. Met een kloppend hart en stijf van de adrenaline, worden we door Antal bevrijd uit zijn Escape Room 0164. Als er een tweede kamer komt, komen we er zeker uit, dat is zeker. Dus laten we het hopen …

Daag jezelf uit

Voor de fanatiekelingen onder ons is deze escape room zéker een aanrader. Zelfs als je nog nooit een escape room gespeeld hebt, zoals wij, is het een bloedstollende zoektocht naar de uitgang.  De ervaring van de meer dan zeventig (!) kamers die Antal gespeeld heeft, zijn verwerkt in zijn eigen escape room. En dat is te merken. De opdrachten zijn uitdagend, maar zeker niet onmogelijk. Klinkt dit iets voor jou? Dan ga jij Escape Room 0164 zéker leuk vinden.

Escape Room 0164
De juwelier. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

Goed om te weten:

  • Kom met minimaal twee personen, maximaal acht. Het perfecte aantal is vier.
  • Je bent een uurtje bezig. Sta jij binnen 45 minuten buiten? Dan is de escape room zelfs gratis.
  • Zo’n 30-40% weet te ontsnappen.

Zeker uitdagend dus! Durf jij de uitdaging aan?

Lees meer:

antal escape room 0164

Escape Room 0164 is open en zo ziet het eruit

Het duurde iets langer dan verwacht, maar dan heb je ook wat: Escape Room 0164 in de Kortemeestraat ...
escaperoom 0164 antal

Antal speelde 70 escape rooms in een paar weken en opent er nu zelf een

De Bergse Antal Bekendam ontsnapte in een paar weken aan zo'n zeventig escape rooms. Omdat hij dat l...

Meer over Escape Room 0164 ontdekken?

Escape Room 0164 entertainment

Gesloten09:00 - 22:00

Kortemeestraat 18, Bergen op Zoom

Bekijk meer:entertainment

adv.