Sancta Maria knutselt een reus voor Vaderdag

Door Irma van Schaijk 30 mei 2017
Nog geen idee wat je met Vaderdag gaat doen? Tip: Neem vader mee naar de Reuzenstoet! Of nog leuker: kom de dag ervoor, op 17 juni, ook kijken naar de  Kinderreuzenstoet. Op diverse basisscholen zijn ze al druk aan het knutselen om een mini-reus te maken.
Indebuurt nam een kijkje bij basisschool Sancta Maria. “We lazen de oproep om mee te doen aan de Kinderreuzenstoet,” vertelt juf Chantal Slootmans enthousiast. “En als binnenstadsschool moet je dan gewoon meedoen. Bovendien is het hartstikke leuk!”
De kinderen van Sancta Maria waren gisteren druk bezig. De ene groep knutselt een hoofd, een andere groep maakt de pruik, de jurk of de ketting. “Het wordt Sancta Geertruida,” vertelt Chantal. “Helemaal in blauw-wit, de kleuren van de school.”

Chipszakjes

De organisatie heeft voor de kinderstoet gekozen voor het thema duurzaamheid, daarom worden de mini-reuzen  allemaal gemaakt van afval. Sancta Gertruida krijgt haar van wc-rolletjes, een kraag van lege waterflesjes, een riem van plastic dopjes en een rok van chipszakjes. Een echte afvalreus, dus.
“De cultuur van reuzen is over de wereld verspreid, maar niet overal even bekend. Om dit bij de jeugd onder de aandacht te brengen, wilden we naast de grote internationale reuzenstoet ook een Kinderreuzenstoet houden,” vertelt Daan Quaden van de Bergse Stadsreuzen. Zeven scholen doen mee aan de stoet, plus een groep kinderen vanuit de Bergse Stadsreuzen en stichting Vastenavend. Acht mini-reuzen zullen dus te zien zijn. De mooiste reus mag zondag meelopen met de ‘echte’ reuzen.
 

Watt Straks

De gemeente Bergen op Zoom maakt samen met ZuidWestTV een serie over duurzaamheid onder de naam Watt Straks. Deze uitzendingen worden tot 21 juni uitgezonden. Tijdens drie van de 6 uitzendingen zal er aandacht besteed worden aan de Kinderreuzenstoet en met name het maken van de mini reuzen van (zwerf)afval.

Waar en wanneer

De Kinderreuzenstoet trekt op 17 juni tussen 14.00 en 16.00 door de binnenstad, met om 20.00 uur een Reuzenmuziekfeest in de tent op de Kaai. Toegang gratis.
De internationale Reuzenstoet (die eens in de vijf jaar in Bergen op Zoom gehouden wordt) is op 18 juni om 14.00 uur in het centrum van Bergen op Zoom.
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
Foto: indebuurt Bergen op Zoom
 

Meer over

Doen

adv.