Bergen op Zoom

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brabo’s opgelet: het programma van de Brabantse Wal Week 2019 is bekend

Aangeboden door Streekorganisatie Brabantse Wal 6 september 2019

Net zoals het stilstaan bij de 75-jarige bevrijding in onze regio, is de Brabantse Wal Dag niet in één dag te omvatten. Er is te veel over te vertellen en het zou de toffe initiatieven en activiteiten geen recht doen. De oplossing is simpel: maak kennis met de Brabantse Wal Week van 2019. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 september kom jij op een speelse manier alles te weten over misschien wel het bekendste heuvelgebied van Brabant. Met als klapper op zondag 15 september: de Brabantse Wal Dag op landgoed Mattemburgh.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Aftrap Brabantse Wal Week 2019: zaterdag 7 en zondag 8 september

Woensdrechtse-boerendag_04 brabantse wal week
Woensdrechtse Boerendag Foto: Brabantse Wal Week

Is jouw vaste dagelijkse route: huis – werk – supermarkt? Ga dan eens naar buiten en ontdek je eigen Brabantse Wal tijdens deze speciale week. Op zaterdag 7 en zondag 8 september wordt voor de dertiende keer de Woensdrechtse Boerendag aan de Reimerswaalweg in Hoogerheide gehouden. Op die zaterdag trekken vanaf 13.00 uur meer dan tachtig tractoren in een vier uur durende stoet over de weg. Ze beginnen aan de Reimerswaalweg en om 16.30 uur komen ze aan in Woensdrecht. De complete route (inclusief doorkomsttijden) vind je via de link hierboven.

Beleef het op de boerendag

Natuurlijk is de boerendag meer dan een tractortocht. Want ga je naar de Reimerswaalweg in Hoogerheide, dan tref je een weiland aan dat compleet in het teken staat van boer’n. Verschillende soorten activiteiten en ambachtelijke producten zorgen ervoor dat jij het leven op de boerderie proeft en ervaart. In totaal zijn er rond de zestig kramen. Van kunst met bijenwas tot oude ambachten en van verse paling tot varken aan het spit: je vindt het allemaal. En natuurlijk zijn er overal oude machines en tractoren, terwijl je geniet van muziek. Heb je kinderen? Neem ze lekker mee. Ze kunnen op pony’s rijden, er zijn ganzen en schapen, ze kunnen klimmen in een piramide van stro of klauteren over de hindernisbaan. Reken maar dat ze goed slapen die nacht.

Praktische informatie:

  • Toegang is drie euro
  • Zaterdag 7 en zondag 8 september van 10.00 – 18.00 uur
  • Reimerswaalweg in Hoogerheide

Woensdag 11 september: kom mee naar buiten

Brabantse Wal Week paarden 2019
Op de Brabantse Bal ontdek je de natuur op z’n mooist. Foto: Erik de Jonge/Brabantse Wal Week

Je weet hoe fijn het kan zijn om een diepte teug verse lucht in te ademen. Ga woensdag 11 september naar buiten en ontdek de natuurlijke kant van de Brabantse Wal Week 2019. Ga op expeditie in de bossen van Lievensberg of bewonder de IJslandse paarden en runderen langs het Markiezaatsmeer. Gelukkig was dat nog lang niet alles. Ontdek de Kraayenberg en check het voedselbos, ga naar de insectentuin of bouw hutten. Maak een wandeling op Landgoed Mattemburgh (t/m 15 september), download de gratis app Vossenstreken en herontdek de omgeving die je denkt te kennen. Ook bij Franken Fruit is er veel te doen, zoals een gps-tocht en op een smaakvolle manier kennismaken met gezond eten (ook te bezoeken op 14 september). Natuurmonument wil op hun beurt weer meer vertellen over de rauwe kant van de natuur in Dinteloord.

Praktische informatie:

  • Toegang is in sommige gevallen gratis, andere keren tegen een kleine vergoeding. Via de link op de activiteit lees je er meer over.
  • Ook voor tijden en locatie geldt: ga naar de speciale activiteitenpagina voor meer informatie.

Zaterdag 14 en zondag 15 september: Kunst en monumenten

mattemburgh brabantse wal week 2019
Mattemburgh is een van de monumenten die gratis te bezoeken is. Foto: indebuurt Bergen op Zoom

In het weekend van de Brabantse Wal Week 2019 kan je ook nog eens genieten van de landelijke Open Monumentendagen. Zie het als de vuurwerkfontein op je ijsje: dat is natuurlijk hartstikke leuk! Kom meer te weten over de oude gebouwen in je eigen regio en laat je bijpraten. Dit jaar is het thema in Bergen op Zoom Kunsten in de Monumenten. En natuurlijk draagt de Brabantse Wal daar op verschillende manieren aan bij. Dit door de meest uiteenlopende kunstvormen in het erfgoed tot leven te laten komen. Her hele programma voor dat weekend is hier te vinden. Ga bijvoorbeeld naar Mattemburgh en kijk je ogen uit!

Praktische informatie:

  • De toegang in de oude gebouwen is tijdens Open Monumentendagen gratis. Via deze link lees je meer over de verschillende monumenten.

Grote klapper op zondag 15 september: Brabantse Wal Dag

Brabantse Wal Week mattemburgh schermen
En garde! Foto: Brabantse Wal Week

Wat Pakjesavond is tijdens de Sinterklaas, is de Brabantse Wal Dag voor de week die eraan verbonden zit. Naast beleven en genieten, staat proeven en verwonderen centraal op het landgoed Mattemburgh in Hoogerheide. Van boogschieten tot luisteren naar een bandje tot de honger stillen en schermen. En garde! De Brabantse Wal Dag 2019 staat in het teken van toerisme, recreatie, goed eten, innovatie en vooral: genieten. Wel zo belangrijk. Extra leuk: de villa is die dag open. En omdat de bevrijding dit jaar 75 jaar geleden was, staat ook deze gebeurtenis centraal op de dag van de Brabantse Wal.

Praktische informatie:

  • Toegang is gratis
  • Zondag 15 september van 11.00 – 17.00 uur
  • Landgoed Mattemburgh in Hoogerheide

Meer over Streekorganisatie Brabantse Wal ontdekken?

Streekorganisatie Brabantse Wal bezienswaardigheden

Bekijk meer:bezienswaardigheden

Lees meer:

andre van duin janny van der heijden brabantse waltv programma

Kijktip! André van Duin en Janny van der Heijden genieten van Brabantse Wal

Zet maandag 26 augustus maar in je agenda. Dan geniet je namelijk, gewoon vanuit je luie stoel, van ...
uittip bergen op zoom 75-jarige bevrijding programma 75 jaar bevrijding Veteranen tijdens Bevrijdingsdefilé Wageningen

Leve de vrijheid! Dit is het programma van 75 jaar bevrijding op de Brabantse Wal

Het kan je niet ontgaan zijn: dit najaar is het 75 jaar geleden dat Bergen op Zoom, Steenbergen en W...
lucas marathon

Julie loopt de Brabantse Wal Marathon voor haar Lucas

Julie Lambert is een alleenstaande moeder met vier kleine kindjes (2, 4, 8 en 10). Toch heeft ze nog...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.